تاریخ: ۱۶ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۰۱
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۲۳۵۱۴۵
سرویس خبر : انرژی

مردمی که برق را به دولت می‌فروشند

مردمی که برق را به دولت می‌فروشند
‌می‌متالز - دولت ازبکستان نخستین قرارداد خرید برق از خانه‌هایی که مجهز به پنل‌های خورشیدی هستند را آغاز کرد.

به گزارش می متالز، دولت ازبکستان نخستین قرارداد خرید برق از خانه‌هایی که مجهز به پنل‌های خورشیدی هستند را آغاز کرد.

این جمهوری شوروی سابق برق وارد می‌کند و سرمایه گذاری سنگینی در تجدیدپذیر‌ها برای افزایش تولید داخلی انجام داده است. همچنین مذاکراتی با روسیه برای ساخت نیروگاه برق هسته‌ای داشته است.

وزارت نیروی ازبکستان اعلام کرد خانه‌ای که در تاشکند – پایتخت ازبکستان- نخستین قرارداد برای فروش نیرو به شبکه برق این کشور را امضا کرد ۳۰۰ سُوم ازبکستان (۰.۰۲۸ دلار) به ازای هر کیلووات ساعت دریافت خواهد کرد که تقریبا مشابه پولی است که برای برق مصرفی پرداخت می‌کند؛ با این حال قیمت بر اساس موقعیت متفاوت است.

رستم یودگروف کارآفرین ۴۳ ساله که این قرارداد را امضا کرده است، اظهار کرد: برنامه وی در ابتدا داشتن برق پشتیبان برای خانواده اش در صورت وقوع خاموشی بود که در سال ۲۰۱۹ در زمان بازسازی خانه اش متداول بود.

وی سال گذشته ۴۰ پنل خورشیدی به ظرفیت شش کیلووات و یک دستگاه جمع آوری خورشیدی نصب کرد که آب را گرم می‌کند و اجازه داده است مصرف گاز این خانواده ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. اما فراهم کننده تجهیزات به وی توصیه کرد به شبکه نیرو وصل شود و نیروی مازاد را بفروشد تا هزینه‌هایی که وی در ساعات اوج و در هنگام ناکافی بودن تولید پنل‌های خورشیدی متحمل می‌شود، جبران شود.

یودگروف گفت: هنگام روز ما حداقل برق را مصرف می‌کنیم. اکنون فروش برق را آغاز کردم، اما با این کار از راحتی که هدف اولیه من بود، صرفنظر کردم.

وی ۵۰ میلیون سُوم (حدود ۵۰۰۰ دلار) برای خرید و نصب تجهیزات هزینه کرده و تحت یک برنامه دولتی دیگر برای جبران بخشی از این هزینه‌ها درخواست کرده است که به سه میلیون سُوم محدود می‌شود.‌

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده