تاریخ: ۱۷ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۵۷
بازدید: ۱۹۴
کد خبر: ۲۳۵۲۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس گمرک پاکستان در دیدار با شافعی اعلام کرد؛

برطرف شدن توقف کامیون‌ها در مرز مشترک ایران و پاکستان تا روز جمعه

برطرف شدن توقف کامیون‌ها در مرز مشترک ایران و پاکستان تا روز جمعه
‌می‌متالز - رئیس گمرک پاکستان در ملاقات با رئیس اتاق ایران از رسیدگی به علل توقف کامیون‌های ایرانی و پاکستانی در مرز دو کشور خبر داد و گفت: این مساله تا روز جمعه حل می‌شود.

به گزارش می‌متالز، رئیس گمرک پاکستان با رئیس اتاق ایران دیدار کرد. در این نشست ضمن انتقاد و ابراز نارضایتی از وضعیت عبور و مرور کامیون‌ها از مرز ایران و پاکستان، اعلام شد تا روز جمعه، علل توقف کامیون‌های دو طرف در مرز برطرف خواهد شد.

در این رابطه غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران با بیان این نکته که از بین ۱۵ کشور همسایه، پاکستان برای مردم ایران، جایگاه متفاوتی دارد، تصریح کرد: قرابت و نزدیکی خاصی بین دو ملت ایران و پاکستان وجود دارد و دو کشور از نظر سیاسی روابط گسترده‌ای برقرار کرده‌اند هرچند متأسفانه سطح مناسبات اقتصادی و تجاری دو کشور هم‌تراز با روابط سیاسی نیست.

وی با ابراز امیدواری نسبت به یافتن پاسخی مناسب درباره علت حجم پایین روابط تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور، تأکید کرد: بدون شک مشکلی در سطح مناسبات رسمی ایران و پاکستان وجود دارد که حجم روابط غیررسمی آن بیشتر است. ظرفیت‌های بی‌نظیری برای توسعه و تقویت روابط و همکاری‌های مشترک وجود دارد؛ اما همچنان نتوانستیم موافقت‌نامه تجارت آزاد بین دو کشور را محقق کنیم.

شافعی به نواقص جدی در زیرساخت‌های گمرکات مرزی دو طرف اشاره کرد و گفت: برای بهبود سطح روابط باید این نواقص را برطرف کنیم. این مشکلات در حوزه حمل‌ونقل بین ایران و پاکستان چه از نظر ریلی و چه جاده‌ای وجود دارد. مدتی است که روند عبور و مرور کامیون از هر دو طرف مختل شده که با حل آن بخش قابل‌توجهی از مسائل برطرف خواهد شد.

رئیس اتاق ایران از تعرفه‌های گمرکی و لزوم تجدیدنظر درباره آن‌ها سخن گفت. به اعتقاد او باید طبق واقعیت‌های اقتصادی هر دو کشور، درباره تعرفه‌های گمرکی تصمیم گرفت. بخشی از کالا‌های ایرانی با کالا‌های پاکستانی قابلیت تهاتر دارد، هرچند موضوع تعرفه‌ها روی این موضوع اثرگذار است. بر این اساس می‌توانیم گاز LPG بدهیم و در مقابل برنج وارد کنیم یا سیب بدهیم و در مقابل نارنگی یا انبه وارد کنیم. این موضوعات باید در گفتگو‌های مقامات دولتی مطرح و مورد توافق قرار گیرد.

شافعی ادامه داد: اتاق ایران آمادگی پذیرش هیات از اتاق پاکستان را دارد و برای اعزام یک هیات تجاری به پاکستان برنامه‌ریزی می‌کند، چراکه معتقد است با همین رفت‌وآمد‌ها می‌توان بخش زیادی از مشکلات را برطرف کرد.

روند مذاکرات را کوتاه کنیم و وارد مرحله اجرای توافقات شویم

سیدمحمد طریق هدا رئیس گمرک پاکستان نیز با بیان این مطلب که علی‌رغم وجود روابط سیاسی نزدیک در حوزه تجارت نتوانستیم آن‌طور که باید عمل کنیم، تصریح کرد: روابط فرهنگی نزدیکی بین مردم ایران و پاکستان وجود دارد؛ اما نسل تازه‌ای از پاکستان دیگر فارسی نمی‌دانند و این سنت آموزش فارسی در پاکستان متوقف شده و باید احیا شود.

وی به مذاکرات در دو روز گذشته در قالب نشست کمیسیون مشترک و توافقاتی که در این مدت صورت گرفته اشاره و تأکید کرد: مدتی است که مقامات ایران و پاکستان درباره موافقت‌نامه تجارت آزاد رایزنی می‌کنند. ایران فهرست کالا‌های خود را ارسال کرده و ما هم در حال تهیه این فهرست هستیم. امیدوارم هر چه سریع‌تر روند مذاکرات به اتمام رسیده و وارد مرحله اجرا شویم.

این مقام پاکستانی با نگاه به اوضاع جهان که در حال تغییر است، کوتاه کردن روند مذاکرات و ورود به فاز اجرا را مورد توجه قرار داد و گفت: طبق توافقاتی که صورت گرفته پرواز مستقیم بین چندین شهر دو کشور در حال پیگیری است و به‌زودی برقرار می‌شود. درباره روابط ریلی نیز قرار است کمیته ویژه‌ای شکل بگیرد و کار را دنبال کند.

وی توقف کامیون‌های دو طرف در مرز ایران و پاکستان را به‌شدت ناراحت‌کننده توصیف کرد و از مذاکرات خود با رئیس گمرک ایران درباره این مساله خبر دارد و گفت: من خودم را متعهد می‌دانم و باور دارم نیازی به مذاکره در این رابطه نیست. فردا که به پاکستان برمی‌گردم موضوع را رسیدگی و تا جمعه مشکل را برطرف می‌کنم.

طریق هدا درباره کریدور اقتصادی چین و تکمیل آزادراه‌های لازم از سوی طرف پاکستانی نیز گفت: باید گذرگاه‌ها را باز کنیم و اجازه دهیم روند توافقات پیش رود. درباره بنادر چابهار و گوادر هم با وجود اینکه خواهرخوانده شناخته شده‌اند هنوز کار جدی صورت نگرفته است.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی تجارت بین الملل (اگزیم نیوز)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده