تاریخ: ۲۰ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۸
بازدید: ۲۹۴
کد خبر: ۲۳۵۷۲۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

اشتغال پایدار در استان ایلام با توسعه معادن فراهم می‌شود

اشتغال پایدار در استان ایلام با توسعه معادن فراهم می‌شود
‌می‌متالز - ۵۳ معدن در استان ایلام و وجود ۱۴ ماده معدنی از مجموع ۶۸ ماده معدنی کشور ظرفیت بی نظیری در استان ایلام است که اگر مورد توجه مسوولان قرار گیرد می‌تواند موثر در توسعه، اشتغال، افزایش معیشت و امید به زندگی شهروندان ایلامی را فراهم کند.

به گزارش می‌متالز، استان ایلام با دارا بودن ۵۳ معدن غنی و فعال که ۱۵ نوع مواد معدنی از آن استخراج می‌شود یکی از استان‌های غنی و برخوردار از این داشته خدادادی است که استفاده بهینه از آن می‌تواند، اشتغال پایدار، بهبود فضای کسب و کار و رفع بیکاری در استان ایلام را رقم بزند و با توجه به همجواری و مرز مشترک با کشور عراق با صادرات آن نیز می‌توان به ارزآوری برای کشور اقدام کرد.

اما به گفته مسوولان سازمان صمت ایلام عمده معادن ایلام دارای کاربری برای تولید مصالح ساختمانی بوده و بیشتر در داخل استان مصرف می‌شود و تا کنون هیچ کدام از مواد معدنی ایلام به صورت خام هم صادر نشده است.

کارشناسان حوزه معادن استفاده از این ظرفیت برای صادرات، اشتغال پایدار، بهبود فضای کسب و کار و رفع بیکاری در استان ایلام را یک ضرورت می‌دانند و بر این باورند که این ظرفیت خفته در زمین را باید بالفعل کرد تا استان از نعمت وجود آن بهره‌مند شود.

علی محبی از کارشناسان حوزه معادن استان ایلام برای بالفعل شدن معادن استان ایلام و بهره‌مندی استان از این منابع جذب سرمایه‌گذاران متخصص معدنی را پیشنهاد و گفت: شرط استفاده از منابع معدنی به جهت اشتغال پایدار جذب سرمایه‌گذار متخصص معدنی و زمینه‌سازی برای صادرات آن است.

محبی به تولیدات معدنی استان ایلام اشاره کرد و گفت: بیشتر تولیدات استخراجی از معادن استان ایلام مصالح ساختمانی از قبیل خاک، گچ، شن و ماسه و بیتومین است که اگر زمینه صادرات آن فراهم شود مورد استقبال کشور عراق و سایر کشور‌ها قرار خواهد گرفت.

این کارشناس حوزه معادن در ادامه یادآورشد: در شرایطی که کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی مورد توجه مسوولان کشور است بنظر می‌رسد در اولویت قرار دادن معادن استان ایلام می‌تواند آینده خوبی در اشتغال پایدار برای استان ایلام باشد.

پتانسیل معادن در اولویت تصمیم‌گیری‌های توسعه استان باشد

میلاد سبحانی از فعالان معادن ایلام گفت: ظرفیت و پتانسیل معادن استان ایلام به عنوان اولویت مسوولان قرار نگرفته است و به این ظرفیت که می‌تواند درآمد زا و اشتغال آفرین باشد توجه نشده است.

وی افزود: نبود مشوق‌های مالی و تسهیلاتی و موانع دست و پا گیر اداری نیز سرمایه‌کذاران را از سرمایه‌گذاری در این بخش خسته کرده است

"ارائه تسهیلات به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی"، "استفاده از روش‌های نوین به جای روش‌های سنتی در بهره‌برداری از معادن" و فراهم کردن امکانات صادرات برای تولیدات استخراجی معادن از پیشنهادات این فعال حوزه معادن استان ایلام بود که گفت: معادن استان ایلام نیازمند جذب سرمایه گذار، رفع موانع پیش روی فعالان این عرصه و مهیا کردن امکانات صادرات است.

افزایش ۵۳ درصدی میزان استخراج

ولی باج، از فعالیت ۵۲۳ معدن فعال در استان ایلام خبر داد و گفت: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مواد معدنی از معادن استان استخراج شده‌است.

معاون امور معادن سازمان سمت ایلام با بیان اینکه این میزان مواد معدنی استخراج‌شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد اظهار داشت: ۵۲۳ معدن فعال در استان ایلام وجود دارد که ۱۵ نوع ماده معدنی مختلف از آن‌ها استخراج می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در معادن استان را بیش‌از ۹۴۰ نفر مشغول فعالیت هستند و در تلاشیم اشتغال و رونق در بخش معادن استان ایلام افزایش یابد.

باج با اشاره به اینکه آلوویوم، سنگ گچ، سنگ آهک و شن و ماسه از مواد معدنی شاخص استان هستند اظهار داشت: وجود چنین معادنی و بهره گیری از ظرفیت‌های آن‌ها می‌تواند در کنار سایر ظرفیت‌های استان و بخش صنعت، در رشد و توسعه اقتصادی استان موثر باشد.

معاون امور معادن سازمان سمت استان در پایان با اشاره به ارزش بالای ماده معدنی بیتومین گفت: قراردادی با سازمان توسعه معادن بسته‌شده تا ظرف یک‌سال زمینه فرآوری این ماده در استان فراهم شود.

۵۳ معدن در استان ایلام و وجود ۱۴ ماده معدنی از مجموع ۶۸ ماده معدنی کشور ظرفیت بی نظیری در استان ایلام است که اگر مورد توجه مسوولان قرار گیرد می‌تواند موثر در توسعه، اشتغال، افزایش معیشت و امید به زندگی شهروندان ایلامی را فراهم کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده