تاریخ: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۵:۱۶
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۳۵۸۱۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل «گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما» مطرح کرد:

سردرگمی تصمیم‌گیران؛ بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران / پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی با کدام مکانیزم بازار عملی می‌شود؟

سردرگمی تصمیم‌گیران؛ بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران / پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی با کدام مکانیزم بازار عملی می‌شود؟
‌می‌متالز - تصمیم‌گیران و فعالان اقتصادی در فضای فعلی سردرگم هستند. چند صدایی عجیب موجود در دولت با وجود وعده‌هایی که برای انسجام در تصمیم‌ها و متغیر‌های اقتصادی داده شده، هر لحظه شفافیت و قدرت پیش‌بینی‌پذیری سرمایه‌گذاران را کمتر می‌کند.

به گزارش می‌متالز، مدیر عامل «گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما» با بیان این مطلب، اظهار کرد: چند وقتی است که در موضوعات مختلفی، چون حذف قیمت‌گذاری خودرو، تصمیماتی اتخاذ و سپس تکذیب و یا تغییر داده می‌شود؛ این روند فضای نامساعدی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده، به طوری که تاثیر زیادی بر فعالیت‌های کلی اقتصادی گذاشته است.

علی تیموری شندی، افزود: همه سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی منتظرند تا ببینند دولت با چه مکانیزمی قصد مدیریت اقتصاد را دارد. به نظر من تا زمانی که این شفافیت به تاخیر بیفتد و ما مانند سال‌های گذشته با آزمون و خطا‌های احتمالی پیش رویم، نتیجه‌ای جز ضرر برای مصرف‌کننده نهایی و تولیدکنندگان نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: این شرایط در حالی است که در نهایت، سطح تعادلی اقتصاد با منطق بازار سنجیده می‌شود؛ بنابراین اگر دولت با دخالت‌های خاصی این روند را به تاخیر بیاندازد، در واقع به فضای سردرگمی و ابهام آمیز موجود بیشتر دامن زده و همانطور که اشاره شد، نتایج زیان بارتری به مصرف کننده نهایی تحمیل خواهد شد.


پیش‌بینی پذیری؛ اقدامی ناممکن در شرایط کنونی


این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: میدوارم تصمیم گیری‌ها هرچه سریع‌تر منسجم شده و شفاف‌تر و پیش‌بینی‌پذیرتر شوند، در عین حال یک مدل مشخص اقتصادی به وجود بیاید. در این مدل باید در نظر داشت که آیا منطق بازار در نظر گرفته می‌شود یا به سمت قیمت گذاری‌های خاص پیش خواهد رفت.

مدیر عامل «گروه خدمات بازار سرمایه کاریزما»، بازار سرمایه را آینه تمام نمای رخداد‌های اقتصادی دانست و افزود: نمی‌توانیم اقدام‌ها و تصمیم‌های نامتناسب با منطق اقتصادی انجام دهیم و توقع بازار سرمایه پویا سرزنده و پررونقی داشته باشیم. هر میزان تصمیم‌گیری‌های ما در فضای قابل پیش‌بینی‌تری باشد به دنبال آن سرمایه‌گذاران در فضای سرمایه‌گذاری و بازارسرمایه نیز می‌توانند تصمیم‌گیری‌های دقیق‌تر و بهتری انجام دهند.
علی تیموری شندی، اضافه کرد: در غیر این صورت، کلیت زیرساخت‌ها و در نهایت تولید به شدت تضعیف شده و کارکرد مناسبی به خصوص برای مصرف‌کننده نهایی نخواهد داشت؛ چنین روش عملکردی، نه تنها این هدف را برآورده نمی‌کند، بلکه به بدنه و ساختار اقتصاد کشور آسیب‌های جدی می‌زند.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده