به گزارش میمتالز، محمدرضا احسانفر روز چهارشنبه در بازدید سعید محمد دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور از مجتمع فولان مکُران اظهار داشت: این مجموعه با سهام و آورده خرد مردمی ایجاد و نهایتا به یک هلدینگ تبدیل شد و فولاد مکران هم یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ بوده و ۴۱ درصد سهام مجموعه را دارا است.
وی تصریح کرد: حدودا ۱۰ ماه است که به صورت جدی در این سایت کار میکنیم. این شرکت از سال ۹۳ تاسیس شده است و تا سال گذشته یک کار جدی در این شرکت انجام نشده بود.
رییس هیات مدیره فولاد مکُران اضافه کرد: امروز این مجموعه حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر حمایت منطقه آزاد چابهار و سایر دستگاهها را داشته باشیم و بانک مرکزی هم تعهدات خود را نسبت به این مجموعه انجام دهد، به طور قطع این پروژه را تا انتهای سال آینده به بهرهبرداری خواهیم رساند.
وی ادامه داد: مسائل و مشکلاتی پیش روی ما بوده و عملا کسی نبود که به این دغدغهها گوش فرا دهد و از این حیث، گلایه جدی دارم. نمیگویم کسی برای ما اقدامی کند، اما حداقل دغدغههای ما را بشنوند تا ما یک آرامش قلبی و انگیزهای پیدا کنیم.
این فعال اقتصادی بیان داشت: لازمه افتتاح این طرح، همکاری همه دستگاههای مستقر در این منطقه است. مشکلاتی را داریم که نمیتوانم به بسیاری از آنها اشاره کنم، اما از روزی که متوجه شدیم دبیر شورایعالی مناطق آزاد قرار است به منطقه بیایند خوشحال شدیم که حداقل میتوانیم مشکلاتمان را در حضور مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و دکتر محمد مشاور رییس جمهوری مطرح کنیم تا موانع پیش رو برداشته شود.
سعید محمد مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور هم اظهار داشت: اصلا شخصا به چابهار آمدهام تا صحبتها و دغدغههای شما و سایر فعالان اقتصادی را بشنوم و برای من جای سوال است که طرحی که سال ۹۳ کلید خورده است چطور تنها ۱۰ ماهه که توانسته به طور جدی فعالیت کند.
رییس هیات مدیره فولاد مکُران ضمن بیان اینکه در جلسات عمومی معمولا نمیتوان مشکلات تخصصی را به درستی مطرح کرد خواستار جلسهای اختصاصی با سعید محمد پیرامون رفع موانع صنعت فولاد در چابهار شد و گفت: این پروژه در انتظار دو قرارداد زودهنگام بود، قبل از آنکه گشایش اعتباری محقق شود. البته گشایش اعتبار محقق شد، اما با شرایط تحریم مواجه شدیم. امروز یک گشایش اعتباری ۱۱۰ میلیون یورویی که ۸۲ میلیون یوروی آن سهم صندوق توسعه ملی بوده و مابقی هم توسط بخش خصوصی تامین شده است. در آن دوره با یوروی سه هزار و ۸۰۰ تومانی حدود ۱۵۰ میلیارد تومان میشد.
وی ادامه داد: از ۸۲ میلیون یورو سهم صندوق توسعه ملی موفق شدیم تنها ۱۷ میلیون یورو را به صورت مقطعی و بخشی دریافت کنیم.
احسانفر تصریح کرد: از آن ۱۷ میلیون یور هم کمی بیش از ۱۴ میلیون یورو دست ما را گرفت و مابقی آن هزینه شده است. الان هم درگیر موضوع ۹ درصد ارزش افزوده هستیم و هم اینکه پیمانکار پروژه بخش دولتی بوده و حتما میبایست یک شرکت دیگر را معرفی میکرد.
وی گفت: کالاهای ما پنج ماه در گمرک میماند و نمیتوانیم آنها را ترخیص کنیم. بابت تجهیز بخشهایی از کارخانه مجبور شدیم هزینه گمرکی بپردازیم و همه اینها معضلاتی است که که بایستی حل شود.
رییس هیات مدیره فولاد مکُران بیان داشت: یازده میلیون یورو تجهیزات ما در بندرعباس منتظر ترخیص هستند و از اینطرف همه پیمانکاران ما به منابع مالی نیاز دارند.
معینالدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی هم سوال کرد که آیا از نیروهای بومی هم کسانی را مشغول به کار کردهاید یا خیر که مدیر فولاد مکران پاسخ داد: حدود ۳۰۰ نفر از نیروهای فعلی از بومیان سیستان و بلوچستان هستند و میتوانید این موضوع را همین الان بررسی و با پرسنل گفتگو کنید تا ببینید اهل کدام مناطق هستند.
وی ادامه داد: سال آینده حدود ۴۵۰ نفر نیرو خواهیم داشت: روزی در سیمان زابل حدود ۳۲ نفر نیروی انسانی غیربومی داشتیم که امروز آن تعداد به ۲ نفر کاهش پیدا کرده است و امروز بیش از ۶۰۰ نفر از نیروهای آن مجموعه همگی بومی استان هستند.
احسانفر تصریح کرد: همه پروژهها نسبت به جذب نیروهای غیربومی همواره متهم بودهاند، اما واقعیت این است که اگر این پروژه فولاد به نتیجه برسد سالانه بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان فروش خواهد داشت. هر روز تاخیر در روند اجرا، خسارت قابل توجهی را به پروژه فولاد و کشور تحمیل خواهد کرد.
در پایان این گفتگو قرار شد سرمایهگذار طرح فولاد با مشاور رییس جمهوری و دبیرشورایعالی مناطق آزاد، جلسهای اختصاصی برای مطرح کردن مشکلات این بخش داشته باشند.
سعید محمد روز چهارشنبه در بدو ورود به فرودگاه چابهار - کنارک مورد استقبال عبدالرحیم کردی مدیرعامل منطقه آزاد چابهار، فرمانداران و جمعی از مسوولان استانی و محلی قرار گرفت.
مشاور رئیسجمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در سفر ۲ روزه خود به چابهار ضمن دیدار با اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی و علما از طرحهای صنعتی، زیرساختی و عمرانی منطقه آزاد چابهار بازدید خواهد کرد.
حضور در گلزار شهدای گمنام در مسجد پیامبر اعظم (ص) منطقه آزاد و تجدید میثاق با آرمانهای شهدا، بازدید از حاشیهنشینی شهر چابهار و سکونتگاههای غیر رسمی، زیرساختها و تجهیزات بندر شهید بهشتی و نقطه منفصل مرز ریمدان، ظرفیتهای اقتصادی و پروژههای زیرساختی از جمله برنامههای سفر محمد به چابهار است.
همچنین دیدار با ائمه جمعه اهل تشیع و تسنن چابهار، نشست و گفتگو با اقشار مختلف مردم، فعالان اقتصادی و کارآفرینان منطقه، نخبگان، معتمدان و اعضای شورای اداری چابهار از دیگر برنامههای سفر دو روزه مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد به چابهار بزرگترین بندر اقیانوسی ایران است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سیستان و بلوچستان