تاریخ: ۰۲ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۰۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۲۳۷۰۳۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان بورس در حاشیه جلسه هیأت مدیره مطرح کرد:

توسعه‌بخشی؛ سیاست سازمان بورس در اعطای مجوز‌ها / موافقت اصولی تاسیس یک کارگزاری صادر شد

توسعه‌بخشی؛ سیاست سازمان بورس در اعطای مجوز‌ها / موافقت اصولی تاسیس یک کارگزاری صادر شد
‌می‌متالز - سیاست سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص اعطای مجوز نهاد‌های مالی، «رفع انحصار و توسعه بخشی» است تا افرادی که تمایل دارند در نهاد‌های مالی سرمایه‌گذاری کنند، مجوز‌های مربوطه را دریافت کنند.

به گزارش می‌متالز، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار شب گذشته در حاشیه جلسه هیأت مدیره گفت: در حال حاضر کمیته‌های مربوط به اخذ مجوز در حال بررسی درخواست‌های ارائه شده هستند. روز گذشته نیز مجوز «موافقت اصولی» یک کارگزاری در جلسه هیات مدیره سازمان بورس برای تاسیس کارگزاری صادر شد.

مجید عشقی افزود: این روند ادامه خواهد داشت و کسانی که از قبل درخواست داده اند درخواست‌هایشان در حال بررسی است. اکنون از ۳۸ درخواست تاسیس کارگزاری تاکنون ۴ درخواست پاسخ داده شده، ۳ درخواست رد شده و سایر درخواست‌ها نیز در حال رسیدگی است.

وی بیان کرد: این درخواست‌ها به مرور و با دقت برای رعایت همه الزامات بررسی می‌شوند و در تلاش هستیم تا هفته‌ای یک تا دو مجوز را در هیات مدیره بررسی و نظر نهایی را اعلام کنیم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: دستورالعمل‌های اعطای مجوز در تمام نهاد‌های مالی به طور دقیق بررسی می‌شوند. طی یک ماهی که از دوره جدید هیات مدیره می‌گذرد، تلاش کردیم با دقت بیشتری مجوز‌ها را بررسی کرده و نظارت کافی برای تاسیس شرکت‌های کارگزاری داشته باشیم.

عشقی بیان کرد: در صدور مجوز موافقت اصولی‌ها، حداقل‌هایی از نظر سابقه کاری در صنعت، توان مالی و تحصیلات در نظر گرفته شده است که برای گرفتن مجوز باید کسب شود. یادآور می‌شود، صندوق‌های سرمایه‌گذاری را نهاد‌های مالی راه اندازی می‌کنند، اما اکنون بحث اعطای مجوز‌ها در خصوص نهاد‌های مالی، چون شرکت‌های کارگزاری و سبدگردان‌ها است.


۲۷۰ شرکت از طریق سجام سود پرداخت کردند


رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مورد پرداخت سود سهام شرکت‌ها از طریق سامانه سجام گفت: پیش از این هر شرکت استانی برای پرداخت سود، رویه مخصوص به خود را داشت، اما طی یکی دو سال گذشته این موضوع مطرح شد تا شرکت سپرده گذاری، دریافت و پرداخت سود‌ها را از طریق اطلاعاتی که در سامانه سجام وجود دارد، انجام دهد.

عشقی ادامه داد: در سال گذشته حدود ۱۳۰ شرکت و امسال نیز حدود ۲۷۰ شرکت سود سهام خود را از طریق سامانه سجام پرداخت کردند.

وی تصریح کرد: برخی از شرکت‌ها برای پرداخت سود سهام خود از طریق سامانه سجام درخواست دادند که طی یکی دو ماه آینده بستر فنی برای انجام آن آماده می‌شود تا تمام شرکت‌ها بتوانند سود خود را از این طریق به سهامداران پرداخت کنند؛ البته در آینده الزامی خواهیم گذاشت تا همه شرکت‌ها سود سهام را از طریق سامانه سجام پرداخت کنند.


تصمیم‌گیریِ تقسیم سودِ «سهام عدالت» توسط شورای عالی بورس


عشقی ادامه داد: تقسیم سود سهام عدالت را باید در شورای عالی بورس پیشنهاد دهیم و مصوب کنیم تا سود امسال از طریق سپرده گذاری مرکزی پرداخت شود، قرار بر این شد تا پیشنهادات نهایی شود و بعد از اخذ مجوز از طریق شواری عالی بورس به شرکت‌ها ابلاغ شود که در یکی دو ماه آینده ابلاغ می‌شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر گفت: سال گذشته رویه برای پرداخت سود سهامداران عدالت در هر دو روش مستقیم و غیرمستقیم وجود داشت که امسال نیز با الهام از همان رویه سود سهام عدالت را پرداخت می‌کنیم، البته تصمیم نهایی با شورای عالی بورس است، ولی ما پیشنهاد خود را ارائه می‌کنیم.

عشقی در مورد مشکل برگزاری مجمع برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: در موردشرکت‌های استانی باید تصمیم‌گیری شود. بسته کامل سهام عدالت شامل شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت، شرکت‌های غیر بورسی‌ها و موضوعاتی شامل فروش سهام و کلیه موارد در دست تهیه است و جلسات آن برگزار می‌شود و امیدوارم به جمع بندی برسیم.

وی تاکید کرد: سود شرکت‌های ۳۶ گانه از سبد سهام عدالت دریافت می‌شود و به طور مستقیم و غیرمستقیم به وکالت از شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی پرداخت می‌شود، اما در خصوص ترکیب هیات مدیره و مجامع این شرکت‌ها باید تصمیم‌گیری شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده