تاریخ: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۶:۵۲
بازدید: ۳۳۹
کد خبر: ۲۳۷۱۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
در وبینار بررسی وضعیت روابط تجاری بین ایران و آلمان مطرح شد

ایران و آلمان سطح مناسبات خود را از مسیر سرمایه‌گذاری ارتقا دهند

ایران و آلمان سطح مناسبات خود را از مسیر سرمایه‌گذاری ارتقا دهند
‌می‌متالز - در وبینار بررسی وضعیت مناسبات تجاری بین ایران و آلمان ضمن تاکید بر لزوم سرمایه‌گذاری مشترک مقرر شد کارگروه‌های تخصصی بین طرف‌های ایرانی و آلمانی تشکیل شود.

به گزارش می‌متالز، وضعیت تجاری و سطح مناسبات ایران و آلمان در وبیناری با حضور مقامات خصوصی و دولتی ایران و اعضای انجمن نموف (انجمن خاورمیانه و خاور نزدیک آلمان) بررسی شد.

با همکاری سفارت ایران در برلین و انجمن نموف آلمان وبیناری با حضور بیش از ۳۰ شرکت آلمانی با هدف بررسی آخرین وضعیت روابط تجاری دو کشور برگزار شد. در این وبینار محمدرضا کرباسی، معاون امور بین‌الملل اتاق ایران، محمود فرازنده، سفیر ایران در برلین، خانم هلنا رنگ، رئیس هیات مدیره انجمن نموف آلمان و علیرضا پیمان‌پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران حضور داشتند و دیدگاه‌های خود را درباره فرصت‌های همکاری میان دو کشور تشریح کردند.

در این نشست مقرر شد مذاکرات در قالب کارگروه‌های تخصصی بین طرف‌های ایرانی و آلمانی ادامه پیدا کند.

محمدرضا کرباسی، معاون بین‌الملل اتاق ایران با بیان این مطلب که آلمان از دیرباز نگاه توسعه‌ای به ایران داشته است، تصریح کرد: توسعه بسیاری از زیرساخت‌های ایران مانند راه‌آهن، ذوب آهن، نورد و نیروگاه‌ها با همکاری شرکت‌های آلمانی در ایران ایجاد شده است. البته روابط تجاری، مستلزم روابط بانکی است و همان‌طور که تجارت بدون امکانات لجستیکی، ناپایدار است، بدون روابط کارگزاری بانکی هم امکان مناسبات تجاری وجود ندارد.

او با تاکید بر ایجاد زیرساخت‌های تجارت پایدار گفت: تنها از راه سرمایه‌گذاری مشترک می‌توان زمینه تجارت پایدار بین کشور‌ها را فراهم کرد. این هدف مهم تنها در چارچوب خرید و فروش کالا محقق نخواهد شد. در این بین ایجاد بستر‌های لازم برای تجارت و سرمایه‌گذاری به تفاهم و برقراری دیالوگ بین کشور‌ها نیاز دارد.

معاون بین‌الملل اتاق ایران با تاکید بر اینکه انتظار می‌رفت اروپا و به ویژه آلمان بعد از خروج آمریکا از برجام، گام‌های موثرتری در حمایت از فعالیت‌های بخش خصوصی بین دو کشور بردارد، ادامه داد: علی‌رغم آنکه پس از برجام، روابط ایران با آلمان ۶۰ درصد رشد پیدا کرد، طی دو سال اخیر سیر نزولی به خود گرفته است که این روند مورد انتظار نبود.

کرباسی در بخش دیگری از سخنان خود به توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و رتبه بالای آن‌ها در منطقه اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی آلمانی باید دید بلندمدت داشته باشند و بازار ایران را نه فقط به عنوان یک بازار مصرف بلکه به عنوان یک بازار رقابتی و چندجانبه در نظر بگیرند.

در ادامه هلنا رنگ، رئیس هیات مدیره انجمن نموف آلمان با بیان این مطلب که این انجمن به شرکت‌های آلمانی برای توسعه بازار در کشور‌های خاورمیانه و خاور نزدیک کمک می‌کند و در دوره‌های پیش با وزارت صنعت ایران همکاری نزدیک داشته است، گفت: علی‌رغم چالش‌ها، همواره روابط دوستانه‌ای با ایران داشته‌ایم و امروز حجم روابط دو کشور به رقم ۱،۵۴ میلیارد یورو می‌رسد.

محمود فرازنده، سفیر ایران در برلین، با توجه به زیرساخت‌های توسعه‌یافته و فرصت‌های مناسبی که برای سرمایه‌گذاری شرکت‌ها و موسسات مالی آلمانی در ایران وجود دارد، گفت: ایران به بازار منطقه‌ای قابل توجهی دسترسی دارد و این موضوع یکی از ظرفیت‌هایی است که باید از سوی فعالان اقتصادی آلمانی مورد توجه قرار گیرد.

علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت نیز تمرکز بر زمینه‌های همکاری جدید به ویژه حوزه دانش‌بنیان‌ها را پیشنهاد داد و افزود: همکاری برای تامین مواد اولیه و ماشین‌آلات شرکت‌های دانش بنیان ایرانی، انتقال دانش فنی و کمک به توسعه بازار‌های صادراتی ایران، همکاری در زمینه پارک‌های صنعتی، استفاده از مجموعه‌های تامین مالی آلمان در تراکنش‌های کالا‌های اساسی از جمله بخش‌هایی هستند که دو طرف می‌توانند با تمرکز بر آن‌ها سطح مناسبات خود را افزایش دهند.

منبع: اخبار اتاق ایران

عناوین برگزیده