تاریخ: ۰۷ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۲۲
بازدید: ۲۸۳
کد خبر: ۲۳۷۷۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
رییس سازمان نظام‌مهندسی معدن زنجان:

ارگان‌های دولتی با فعالان معدن همگام باشند

ارگان‌های دولتی با فعالان معدن همگام باشند
‌می‌متالز - رییس سازمان نظام‌مهندسی معدن استان زنجان، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی معدن، به ویژه در استان زنجان، منابع طبیعی است، گفت: به خاطر قوانین و بخشنامه‌های متعدد گاه غیرکارشناسی در منابع طبیعی، ارگان‌های دولتی کمتر با فعالان معدن، همراهی می‌کنند.

به گزارش می‌متالز، امیراعلم طاهریون روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران، به مناسبت برگزاری نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، فرآورده‌های مواد معدنی، ماشین‌آلات معدنی و راهسازی، خدمات و تجهیزات وابسته در استان زنجان، افزود: بخش معدنی ما، بر اساس سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی و اشخاص حقیقی دارای علم و تخصص فنی بالا در حوزه معدن، فعالیت می‌کند، اما ارگان‌های دولتی، به دلیل وجود قوانین و بخشنامه‌های متعدد در منابع طبیعی که گاه کار کارشناسی روی آن‌ها انجام نشده است، همگام با این قشر نیستند و موانعی بر سر راه فعالیت در بخش معدن ایجاد می‌شود.

وی با بیان اینکه در واقع هیچ جلسه کارشناسی مشترک بین نظام مهندسی، صنعت و معدن تجارت و بهره برداران و کارشناسان منابع طبیعی، تشکیل نشده است، تصریح کرد: مسائل موجود بین این بخش‌ها به راحتی قابل حل است و اینگونه نیست که به بن‌بست برسیم.

به رغم اجرای قانون ماده ۲۴ مکرر معدن، منابع طبیعی باز هم اقامه دعوا می‌کند

رییس سازمان نظام‌مهندسی معدن استان زنجان، با اشاره به قانون ماده ۲۴ مکرر معدن که برای رفع مشکلات این حوزه پیش بینی شده است، گفت: متاسفانه با وجود اینکه، اجرای این قانون به نفع بهره بردار تمام می‌شود، باز هم مشاهده می‌کنیم که اداره کل منابع طبیعی، اقامه دعوا م کرده و بهره بردار را در دستگاه قضایی معطل می‌کند.

طاهریون با تاکید بر اینکه این مسائل کاملا حل شدنی است، افزود: در بخش حقوق دولتی، نزدیک به ۳۰ درصد حق دولتی، به حساب منابع طبیعی برای احیا پرداخت می‌شود.

وی، با تاکید بر اینکه، ما نیز اعتقاد داریم که حفظ محیط زیست شعار نیست و در واقع وظیفه همه ما است، افزود: همه فعالان معدنی هم طبیعت را دوست دارند و هرگز در راستای تخریب آن حرکت نمی‌کنند و حتی برای ساختن آن نیز می‌توانند کمک کنند.

این مسوول با بیان اینکه معدن بعد از نفت، از جمله سرمایه‌های ملی کشور است که در جهت ارتقا و رشد اقتصادی کشور حرکت می‌کند، اظهار داشت: ما می‌توانیم به عنوان بازویی برای رشد اقتصادی کشور باشیم و امیدواریم به اهدافی که در راستای ارتقای فعالیت‌های معدنی است، برسیم.

وی تعداد پروانه بهره‌برداری و پایان اکتشاف در زنجان را ۴۱۰ مورد اعلام کرد و گفت: تخمین برای ذخیره قطعی این معادن ۶۳۰ میلیون تن است که باید برای آن برنامه ریزی کرد.

رییس سازمان نظام‌مهندسی معدن استان زنجان، با تاکید بر اینکه بخش معدنی از جمله سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت است و باید روی آن کار شود، اظهار داشت: در بخش معدن هیچ معادنی را پیدا نمی‌کنیم که با همدیگر شباهت ۱۰۰ درصدی داشته باشند و از این رو نیاز است که کار‌های آزمایشگاهی متفاوتی روی آن‌ها انجام شود که مستلزم سرمایه گذاری است.

طاهریون تاکید کرد: با سرمایه‌گذاری درست و انجام همه موارد، می‌توانیم یک سرمایه گذاری مطمئن داشته باشیم.

از عدم اطلاع رسانی مناسب در بخش نمایشگاه عذرخواهی می‌کنم

وی در ادامه با اظهار تاسف از عدم استقبال فعالان معدنی استان زنجان از نمایشگاه پیش‌رو گفت: بخشی از این مشکل ناشی از کوتاهی ما بوده است، چون در بخش نمایشگاهی، اطلاع رسانی مناسب از طرف ما انجام نشده بود که از این بابت عذرخواهی می‌کنم.

رییس سازمان نظام‌مهندسی معدن استان زنجان با بیان اینکه امیدواریم بخش‌ها و فعالان معدنی، در نمایشگاه حضور داشته باشند و توانمندی‌ها و خدمات خود را ارائه دهند، افزود: فعالان معدنی اطمینان داشته باشند که نمایشگاه جایی است که می‌توانند توانمندی‌های خود، شرکت و خدماتشان را در معرض نمایش گذاشته و با ارتباط موثر در فضای نمایشگاه، آثار آن را به عینه مشاهده کنند.

نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، فرآورده‌های مواد معدنی، ماشین‌آلات معدنی و راهسازی، از ۹ تا ۱۲ آذر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین زنجان برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) زنجان

عناوین برگزیده