به گزارش میمتالز، محمودرضا خواجه نصیری، مدیرعامل تامین سرمایه تمدن در این نشست گفت: چرا مردم وقتی اکانتی در بروکر خارجی باز میکنند دیگر وارد ترید ایران نمیشوند؟
اولین دلیل اینکه شرایط بازار عالی است و دامنه باز داشته و اهرم و تنوع ابزار دارد. اما پس از آن میگویند سازمان نسبت به تصویب مقررات و ایجاد ابزار جدید اقدام کند و دقیقا نکته همینجاست، در دنیا کسی ابزار درست نمیکند بلکه فضا و محیط توسعه را ایجاد میکنند و توسعه ابزار نیازمند سرمایه گذاری است. توسعه زیرساخت بر عهده پردازشگر اطلاعات مالی و… است.
سعید اسلامی نیز در این نشست در خصوص نقش فین تک در توسعه بازارهای مالی گفت: مجموعه بازار سرمایه بایدها و الزاماتی دارد از جمله اینکه نمیتواند در اسکیلهای کوچک شکل بگیرد، زیرا معنای اصلی خود را از دست میدهد.
وی افزود: فرصت توسعهای که برای بازار اینجا شده منجر شد تا صدور برخی مجوزها تسریع بیاید. اما ابتدا باید زیرساختها اصلاح شود؛ زیرا در بسیاری از بخش ها، همچون دسترسی به دیتا در بازار ما کم است و جزییات معاملاتی در اختیار مجموعهها قرار نمیگیرد. اگر مسیر دیتا باز شود مسیر پژوهشهای ما در بازار بهبود پیدا خواهد کرد.
وی گفت: فین تک میتواند در زمینههای مختلفی در بازار سرمایه توسعه پیدا کند. در حوزه زیرساختهای بازار بهتر است توسعه شکل بگیرد؛ همچون بلاک چینها و پلتفرمها و سرویسهای قابل توسعه. هوشهای مصنوعی و کارهای تحلیلی بخشی از فین تک است که بسیار مشاهده میشود.
اسلامی بیان کرد: یکی از مهمترین تحولاتی که انتظار داریم در نظام مالی رخ دهد تسلط تکنولوژی بلاک چین بر بازارهای مالی است و صرفا نمیتوان بیت کوین را مد نظر داشت. این تکنولوژی میتواند تحولی در آینده بازارهای مالی ایجاد کند.
میثم فدایی، مدیر نهادهای مالی سازمان بورس نیز در نشست فین تک گفت: یکی از دستورالعملهای مهمی که در سازمان تصویب شد بحث دستورالعمل سرمایهگذاری برخط در صندوق هاست؛ که به تبع آن، فضای ورود سرمایهگذاران به صورت غیرمستقیم به صندوقها مدیریت شد و اپلیکیشنهای بزرگی شروع به این کار کردند.
وی گفت: یک سری فینتکهایی وجود داشت که با نگاه مشاوره سرمایهگذاری، صندوقها را آنالیز کرده و با توجه به ریسک مشتری، صندوقهایی را به شما پیشنهاد میدهد.
فدایی در انتها بیان کرد: اپلیکیشن داراتو متعلق به کارگزاری آگاه فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرده است.
منبع: صدای بورس