تاریخ: ۱۲ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۲۷
بازدید: ۳۵۵
کد خبر: ۲۳۸۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بازیگران بورس (12 آذر)

« فولاد » و « فملی » در کانون توجه خرید سهامداران / تغییر مالکیت‌ها در اختیار حقیقی‌های بازار

می متالز - سهامداران خرد بعد از گذشت پنج‌ روز متوالی توانستند تغییر مالکیت سهام را در اختیار بگیرند. در جریان معاملات روز یکشنبه 20میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد.
« فولاد » و « فملی » در کانون توجه خرید سهامداران / تغییر مالکیت‌ها در اختیار حقیقی‌های بازار

به گزارش می متالز، در صدر خریدهای صورت گرفته در روز یکشنبه جمع‌آوری سهام فولاد مبارکه اصفهان و ملی مس ایران قرار داشت؛ به‌طوری‌که 7.5میلیارد تومان نقدینگی به سبد معامله‌گران حقیقی «فولاد» منتقل شد. همچنین خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «فملی» نیز به 4.5میلیارد تومان رسید. در این میان 20میلیون سهم «فملی» از سوی شرکت توسعه ومدیریت سرمایه صبا خریداری شد. در همین راستا فولاد خوزستان نیز شاهد خرید 800هزار سهم از سوی صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر بود.

در مقابل سهامداران عمده تمایل زیادی به جمع‌آوری سهام بانک ملت داشتند. بر این اساس بیش از 3میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی حقوقی‌های «وبملت» افزوده شد.

الف) بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری: رصد گروه بانکی نشان از آن دارد که بیشترین خرید حقوقی‌ها در معاملات روز یکشنبه در این گروه بوده است. به‌طوری‌که در مجموع خالص خریدی در حدود 4میلیارد تومان در کارنامه سهامداران عمده بانکی ثبت شد. همانطور که عنوان شد بیشترین خرید در این گروه در نماد بانک ملت بود که با خالص خرید 3.3میلیارد تومانی همراه شد. در این نماد جابجایی بلوکی میان سهامداران عمده رخ داد؛ در حالی 20میلیون سهم «وبملت» از سوی گروه توسعه مالی مهرآیندگان عرضه شد که در مقابل صندوق سرمایه‌گذاری بادرآمدثابت کوثریکم به جمع‌آوری این میزان سهم پرداخت.

بانک خاورمیانه نیز با خالص خرید 770میلیون تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی‌ها در بازار روز یکشنبه بود. در این راستا حدود 2میلیون سهم مزبور توسط شرکت سرمایه‌گذاری تامین آتیه مسکن خریداری شد.

این روند در نماد بانک تجارت با خرید حدود 500هزار سهم از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی تجارت ایران دنبال شد.

ب) شرکت‌های معدنی: در میان نمادهای معدنی نیز چادرملو از تداوم حمایت سهامدار عمده برخوردار شد. به‌طوری‌که یکشنبه 11 آذر، نیز صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر به خرید سهام «کچاد» پرداخت و بیش از یک میلیون سهم را جمع‌‌آوری کرد. این صندوق به عنوان سهامدار عمده در دیگر دوقلوی سنگ‌آهنی یعنی گل‌گهر نیز حدود یک میلیون سهم را خریداری کرد.

در این گروه معدنی دماوند نیز شاهد خرید 50هزار سهم از سوی سهامدار حقیقی بالای یک درصدی بود.

ج) شرکت‌های پالایشی: در گروه پالایشی نیز سهامداران خرد به خریدهای قابل‌توجهی دست زدند. به‌طوری‌که در مجموع بیش از 2میلیارد و 300میلیون تومان نقدینگی به پرتفوی حقیقی‌های این گروه منتقل شد. در صدر این خریدهای نیز جمع‌آوری سهام پالایش نفت اصفهان قرار داشت که با خالص خرید بیش از 2میلیارد تومانی حقیقی‌ها همراه شد.

نفت سپاهان و پالایش نفت بندرعباس نیز از دیگر نمادهای مورد توجه در این گروه بودند. بر این اساس خالص خرید حقیقی‌ها در نماد «شسپا» به 1.1میلیارد تومان و در نماد «شبندر» نیز به حدود یک میلیارد تومان رسید. در نماد «شبندر» ، بانک رفاه کارگران یک میلیون سهم را خریداری کرد.

این در حالی است که پالایش نفت تهران در کانون توجه حقوقی‌ها قرار گرفت. به این ترتیب بیش از یک میلیارد و 700میلیون تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران عمده «شتران» منتقل شد. در این نماد نیز 800هزار سهم توسط صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر خریداری شد.

د) شرکت‌های شیمیایی: در میان نمادهای گروه شیمیایی نیز دوده‌ صنعتی‌ پارس عرضه حدود 2میلیون سهم از سوی ‌شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی تجربه کرد. گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان نیز با خرید و فروش‌هایی از سوی حقوقی‌ها روبرو شد. در این میان جابجایی بلوکی میان حقوقی‌های «پترول» رخ داد؛ 132میلیون سهم از سوی شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانی عرضه شد که توسط صندوق سرمایه‌گذاری گنجینه زرین شهر خریداری شد.  همچنین 500هزار سهم دیگر «پترول» را نیز شرکت سرمایه‌گذاری مدبران اقتصاد جمع‌‌آوری کرد.

روندی مشابه در نماد گسترش نفت و گاز پارسیان با خرید 30میلیون سهم از سوی شرکت توسعه ومدیریت سرمایه صبا دنبال شد.

عناوین برگزیده
محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین امضای فاز اول قرارداد‌های احداث کارخانه تبدیل هماتیت به مگنتیت به روش RHF و پایلوت توسعه فناوری استحصال معادن کم‌عیار به روش بستر سیال (SMR):

فولاد مبارکه در حوزه تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین می‌تواند یک دنبال‌کننده هوشمند باشد