تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۹
بازدید: ۶۸۱
کد خبر: ۲۳۹۴۲۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

زیرساخت و تامین انرژی؛ بزرگترین مانع تولید معدن و صنایع معدنی

زیرساخت و تامین انرژی؛ بزرگترین مانع تولید معدن و صنایع معدنی
‌می‌متالز - در ۵ سال اخیر رهبر معظم انقلاب با آینده نگری، نامگذاری و هدف گذاری سال را به "تولید و اقتصاد مقاومتی" اختصاص داده و انتظار نیز این بود که مسئولان اجرایی کشور برنامه‌های خود را در چارچوب این هدف گذاری ترسیم کنند.

به گزارش می‌متالز، به طور مشخص در ۳ سال اخیر موضوع رونق تولید، جهش تولید و تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی‌ها مورد تاکید ویژه رهبری برای نامگذاری سال‌ها بوده است.

شکی نیست که بار اصلی تولید کشور به عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است و تاکنون این وزارتخانه در بخش‌های مختلف تلاش کرده، ظرفیت‌های مناسبی برای جهش تولید در کشور ایجاد کند.

یکی از بخش‌هایی که توانسته به خوبی در راستای منویات رهبری انقلاب گام بردارد، معدن و صنایع معدنی است که در روز‌های سخت تحریم نیز در کنار ملت ایران و متکی به داخل، ضمن رونق تولید توانست بخش عمده ارز و نیاز‌های کشور در سایر بخش‌ها را تامین کند.

اکنون این بخش از اقتصاد کشور در رسیدن به چشم انداز‌ها و رقابت با کشور‌های پیشرو علیرغم محدودیت‌های فراوان، از سرعت قابل قبولی برخوردار است، اما آنچه به عنوان مانع برای این صنعت در کشور وجود دارد، موضوع زیرساخت و انرژی است.

قطعی برق در تابستان و گاز در زمستان، کمبود خطوط ریلی و جاده، موجب شده تا معدن و صنایع معدنی آنگونه که باید و شاید نتواند به اهداف پیش بینی شده برسد، هرچند راهبری ایمیدرو و مشارکت شرکت‌ها در بخش معدن و صنایع معدنی موجب شده، تا کمبود‌ها در زیرساخت را معطل دیگران نگذارند و پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس به چند استان کشور، تفاهم ایجاد ۱۰ هزار مگاوات با وزارت نیرو و مشارکت در ایجاد بزرگراه‌ها و خطوط ریلی با وزارت راه، از جمله این اقدامات است.

اما اگر قرار باشد همه زیرساخت‌های مورد نیاز صنایع معدنی با پیگیری ایمیدرو و توسط خود شرکت‌ها صورت پذیرد، نقش وزارتخانه‌های تخصصی برای مانع زدایی از تولید و ایجاد بستر و زیرساخت فعالیت تولیدی در کشور چیست؟

نمی‌شود هم برق و گاز قطع باشد و تولید متوقف شود و هم از این صنایع انتظار افزایش عرضه به بازار و تعادل قیمت را داشت. در چنین شرایطی حرف از رقابت با شرکت‌های بزرگ در دنیا مفهومی نخواهد داشت و با عرض تاسف امروز بزرگترین مانع تولید، نبود زیرساخت کافی و سختی تامین انرژی برای نقش آفرینی معدن و صنایع معدنی است.

معدن و صنایع معدنی در بخش تولید به سرعت و به اندازه قابل توجه سرمایه گذاری و ظرفیت سازی کرده اند، اما استفاده از همه این ظرفیت نیازمند همراهی و همکاری وزارتخانه‌های نیرو، نفت و راه می‌باشد؛ چرا که همه در یک کشتی نشسته ایم و تولید حوزه معدن و صنایع معدنی در خدمت اهداف و راهبرد‌های نظام است و برای مردم تولید، ارزآوری و اشتغال زایی به همراه دارد. به عبارتی، اگر می‌خواهیم تولید جان بگیرد، تامین مناسب، ارزان و به موقع زیرساخت‌های مورد نیاز را جدی بگیریم و اجازه دهیم این صنعت به جای تمرکز به زیرساخت و تامین انرژی، بر صنایع پایین دستی، ایجاد ارزش افزوده بالاتر و استفاده از تکنولوژی روز متمرکز شده تا بتواند نقش بهتری در راستای خدمت به کشور ایفا کند.

محمد سپهر

منبع: دنیای معدن

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده