تاریخ: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۸
بازدید: ۴۶۴
کد خبر: ۲۳۹۸۵۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

آمار عجیب از بیمه خودرو‌ها/ چرا مردم ماشین خود را بیمه نمی‌کنند؟

آمار عجیب از بیمه خودرو‌ها/ چرا مردم ماشین خود را بیمه نمی‌کنند؟
‌می‌متالز - با وجود اجباری بودن بیمه‌نامه شخص ثالث آمار‌ها تا پایان آبان ماه سال گذشته نشان می‌دهد حدود ۱٫۵ میلیون خودرو بیمه شخص ثالث نداشته‌اند. حالا با توجه به بالا رفتن قیمت بیمه‌نامه‌ها هم افراد کمتری تمایل دارند تا وسایل نقلیه خود را بیمه کنند.

به گزارش می‌متالز، آمار‌ها نشان می‌دهد، تا آبان سال گذشته ۱٫۵میلیون خودرو بیمه‌نامه شخص ثالث ندارند و به عبارتی فاقد بیمه هستند. طبق گفته رئیس بیمه مرکزی از ۲۵ میلیون خودرو که در سطح شهر هستند، ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار خودرو بیمه شخص ثالث دارند.

با وجود آنکه بیمه شخص ثالث اجباری است، اما تعداد زیادی از خودرو‌ها از بیمه کردن خودرو خود سرباز می‌زنند و اگر تصادفی رخ دهد احتمالا راننده از پس پرداخت هزینه خسارت خودرو دیگر و دیه برنمی‌آید.

طبق تعرفه بیمه‌ها نرخ دیه در سال جاری و در ماه‌های حرام ۶۴۰ میلیون تومان و در دیگر ماه‌ها ۴۸۰ میلیون تومان تعیین شده است. با توجه به این مساله و بالا بودن قیمت قطعات خودرو پرداخت حق بیمه توجیه بیشتری دارد.

آن طور که معاون مرکز توسعه مدیریت ریسک بیمه مرکزی به تجارت‌نیوز گفته است: مطابق قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث مالکان تمامی وسایل نقلیه به ابتیاع بیمه‌نامه در قبال خسارت‌های بدنی و مالی در اثر حوادث ناشی از این وسایل به اشخاص ثالث مکلف شده‌اند. به همین دلیل بهتر است به جای استفاده از واژه ماشین اصطلاح وسایل نقلیه موتوری زمینی را به کار ببریم. این وسایل شامل تمامی وسایل نقلیه نظیر موتورسیکلت، وسایل کشاورزی که دارای شماره انتظامی‌اند هستند؛ بنابراین اگر این وسایل را نیز در نظر بگیریم تعداد فاقدین بیمه‌نامه بیشتر خواهد شد که البته تعداد بسیار زیادی از این‌ها موتورسیکلت به شمار می‌روند.

وی درباره شیوه پیگیری وسائل نقلیه بدون بیمه‌نامه گفت: برای رفع این معضل در مواد ۴۲ تا ۵۴ قانون بیمه وظایفی بر عهده نهاد‌های مختلف قرار داده شده است. به عنوان مثال در ماده ۴۲ حرکت کلیه وسایل نقلیه موتوری زمینی بدون داشتن بیمه‌نامه ممنوع است و ماموران راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه موظف شده‌اند که از طرق مقتضی نسبت به شناسایی وسایل فاقد بیمه‌نامه، اقدام و اعمال جریمه و توقیف کنند.

وی افزود: به عنوان مثال بیمه مرکزی در سال جاری با همکاری صندوق تامین خسارت‌های بدنی و صنعت بیمه در چند مرحله جرایم نداشتن بیمه‌نامه برای موتورسیکلت‌ها و وسایل نقلیه کشاورزی را بخشیده است.

احمد کسایی، معاون مرکز توسعه مدیریت ریسک بیمه مرکزی همچنین درباره پرداخت خسارت به زیان‌دیدگان از وسایل بدون بیمه‌نامه توضیح داد: به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث ناشی از وسایل نقلیه و جبران خسارات بدنی وارد شده به موجب ماده ۲۱ قانون صندوق مستقلی به نام “صندوق تامین خسارت‌های بدنی” تشکیل شده است؛ بنابراین فاقدین بیمه‌نامه می‌توانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند. اگر وسیله نقلیه فاقد بیمه‌نامه بوده و موجب خسارت به اشخاص ثالث بشود خسارت وی از محل این صندوق تامین می‌شود، اما صندوق مبلغ پرداختی را از مقصر حادثه دریافت می‌کند در واقع خسارت از جیب راننده مسبب حادثه پرداخت خواهد شد.

وی در این باره توضیح داد: همچنین بر اساس بند “پ” ماده “۴” قانون در صورتی که خودرو فاقد بیمه‌نامه باشد و با اجازه مالک در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گیرد در صورتی که مالک شخص حقوقی باشد به جزای نقدی معادل بیست درصد و در صورتیکه شخص حقیقی باشد به جزای نقدی معادل ده درصد از مجموع خسارت‌های بدنی وارد شده محکوم خواهد شد.

عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث چیست؟

یکی از عواقبی که نداشتن بیمه برای صاحب خودرو به همراه دارد، جریمه و انتقال ماشین به پارکینگ است. صاحب خودرویی که توان بیمه کردن ماشین خود را ندارد حالا باید جریمه‌های خودرو خود را به همراه هزینه نگهداری ماشین در پارکینگ را بپردازد که رقمی بالاتر از حق بیمه شخص ثالث آب می‌خورد.

پس از خارج شدن خودرو از پارکینگ مالک باید علاوه بر جریمه، دیرکرد پرداخت حق بیمه و هزینه بیمه را بپردازد. به نظر می‌رسد با توجه به چنین قوانین سخت‌گیرانه‌ای تعداد بیشتری از اتومبیل‌ها بیمه نداشته باشند.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده