تاریخ: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۱:۰۲
بازدید: ۳۵۲
کد خبر: ۲۴۰۹۴۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

موانع توسعه معادن در استان گلستان در سفر رئیس جمهور بررسی می‌شود

موانع توسعه معادن در استان گلستان در سفر رئیس جمهور بررسی می‌شود
‌می‌متالز - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان از بررسی برخی محدود‌ها و موانع توسعه معادن در استان در جریان سفر رئیس جمهور خبر داد و گفت: باید به راهکار زیست محیطی برای توسعه بخش معدن برسیم.

به گزارش می‌متالز، حسین طلوعیان اظهار داشت: طبق برنامه ابلاغی برای سال ۱۴۰۱ رشد ۸ درصدی در بخش صنعتی و معدنی پیش‌بینی شده که تحقق آن در استان‌هایی مانند استان گلستان نیاز به تأمین یک سری زیرساخت‌ها دارد.

وی با بیان اینکه برای تحقق این هدف، تلاش خود را به‌کار خواهیم گرفت و از سرمایه‌گذاران هم حمایت می‌کنیم گفت: برای رسیدن به این رشد نیاز به یک سری الزامات و زیرساخت‌ها از جمله توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی و زیرساخت‌ها است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان افزود: در حوزه معدن به دلیل برخی محدودیت‌هایی که در زمینه زیست محیطی و منابع طبیعی در استان وجود دارد، بهره‌برداری از معادن استان کمی محدود است. در این بخش شاید تحقق رشد ۸ درصدی نیاز به زیرساخت نداشته باشد، اما نیاز به تعاملات و همکاری بین دستگاهی دارد.

وی با اشاره به انحصار تولید ماده معدنی ید در استان گلستان گفت: در حوزه معدنی تولید نسبت به سال قبل افزایش یافته و فقط ۲ معدن در استان در حال فعالیت بوده این در حالی است که بالغ ۱۲ محدوده معدنی ید داریم. حتی یک معدن بهره‌بردار هم داریم، ولی فاز صنعتی آن راه نیفتاده که دلیل آن وجود برخی پروتکل‌های زیست محیطی وضع شده است که کار را برای سرمایه‌گذاران سخت کرده است.

طلوعیان افزود: نشست‌هایی برای بررسی این موضوعات در استانداری برگزار و قرار شد مصوباتی در جریان سفر رئیس جمهور به استان در این زمینه داشته باشیم تا در تولید ید و زغال سنگ و اکتشافاتی که ایمیدرو در زمینه بوکسیت دارد، اتفاقات خوبی بیفتد و بهره‌برداری از این ذخایر و پتانسیل‌ها سرعت بگیرد.

وی گفت: با کارگروهی که قرار شده در استان ایجاد شود و حضور و سرمایه‌گذاری شرکت‌های توسعه‌ای از جمله ایمیدرو امیدواریم بتوانیم در حوزه معادن استان با رشد روبه‌رو باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: در جریان سفر دولت به استان قرار شده برخی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها در استان بررسی شود و تا جایی که امکان دارد با رعایت الزامات زیست محیطی، برخی از این موانع و محدودیت‌ها برداشته شود. باید راهکار‌های زیست محیطی پیش‌بینی شود تا بتوان در بخش معدن به توسعه پایدار رسید.

وی با اشاره به وجود ۱۶ معدن زغال سنگ در استان گفت: از این تعداد ۱۱ معدن فعال و بقیه غیرفعال است. برخی از محدوده‌ها در مزایده هستند و برنده داشته و در مرحله تغییر و تحولات بوده و قرار است به بهره‌برداران جدید واگذار شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده