به گزارش میمتالز، جعفر شربیانی رئیس شورای اسلامی شهرستان ری ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به فعالیت کارخانه سیمان تهران در محدوده شهرستان ری و آلودگیهای آن برای مردم منطقه اظهار کرد: از ابتدای دوره ششم نظر خود را در زمینه همجواری مردم و کارخانه اعلام نموده و همچنان نیز بر آن پایبند هستم.
وی گفت: کارخانه سیمان تهران در حدود سالهای ۱۳۳۵ در آن محدوده استقرار یافته که خارج از بافت شهری بوده، اما در ادوار گذشته شهرری گسترش یافته و تا مجاورت کارخانه سیمان تهران رسیده است.
رئیس شورای اسلامی شهرستان ری ادامه داد: کارخانه سیمان در سالهای نخست در حدود ۳۰ کیلومتر با بافت شهری و روستایی فاصله داشته است، اما باید توجه داشت که در ابتدای کار یک واحد تولید بوده در صورتی که در حال حاضر ۸ واحد تولیدی در این کارخانه وجود دارد که ۶ واحد آن فعالیت دارند.
شربیانی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی فعلی شایسته نیست که مانع فعالیت کارخانه بزرگ سیمان باشیم تصریح کرد: تعداد قابل توجهی از مردم ری نیز در این کارخانه مشغول به کار هستند، اما این به معنای مجوزی برای تضییع حقوق مردم نیست.
وی ادامه داد: فعالیت کارخانه سیمان در حال حاضر واجب و قابل توجیه است، اما نباید حق زندگی و نفس کشیدن را از مردم ری و امین آباد گرفت.
رئیس شورای اسلامی شهرستان ری بیان کرد: در شرایط فعلی بهتر است استفاده از ابزار کافی و قوی سیمان تهران را به شدت مجاب کنیم که از فیلتراسیون به روز استفاده کند تا مردم از نظر زیست محیطی با مشکل مواجه نشوند.
شربیانی در ادامه گفت: اطلاعات دقیق که در این زمینه کسب شده نشان میدهد حتما از لوازمات مناسب در این کارخانه صورت نمیگیرد و در کنار استفاده از سوختهای غیر فسیلی برای ایام سرد سال که از نظر گازرسانی با مشکل مواجه میشویم، حتما از مازوت استفاده میشود.
وی افزود: در شورای شهر تهران پیگیریهای متعددی انجام دادم که از خروجیهای پسماند شهر تهران برای سوخت کارخانه سیمان استفاده شود، زیرا که کارخانههایی که در مجاور شهرها هستند باید از این برنامهها استفاده کنند و از سوخت پاک استفاده کنند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان ری در ادامه با تاکید بر اینکه سیمان تهران اگر میخواهد به فعالیت ادامه دهد باید با مردم مجاور تطبیق یابد گفت: با اقدامات قانونی و لازم باید ملزومات برای سیمان تهران فراهم شود تا این کارخانه بداند باید با مردم مجاور خود را تطبیق دهد.
شربیانی در پایان خاطرنشان کرد: باید با شیب ملایمی به دنبال جا به جا کردن سیمان تهران باشیم، اما این اقدام در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و باید در یک دهه یا دو دهه آینده تعریف شود.
منبع: خبرگزاری فارس