به گزارش میمتالز، هادی حق شناس، با اشاره به لزوم حمایت از اقشار کم درآمد جامعه و تغییر شیوه ارز ترجیحی گفت: در ارز ۴۲۰۰ تومانی نکته مهم این است که همه اقشار جامعه صرف نظر از وضعیت درآمدیشان از آن بهره مند میشوند. یعنی وقتی مثلا به مرغ ارز دولتی داده میشود قیمت نهایی برای اقشار کم درآمد و پردرآمد به یک گونه است، در حالی که باید تمرکز را بر حمایت از اقشار کم درآمد گذاشت.
وی افزود: جامعه هدف این طرحها میتوانند از دل جامعه حمایتی بهزیستی، کمیته امداد یا سایر دستگاههای فعال در این حوزه بیرون بیایند و از آنها به شکل مستقیم حمایت شود، اما اینکه این شیوه به شکل فعلی ادامه یابد قطعا در بلندمدت به صلاح کشور نیست.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برای برون رفت از شرایط نوسانات بازار ارز و حذف هرگونه رانت به صلاح است که دولت به سمت یکسان سازی نرخ ارز گام بردارد افزود: به نظر میرسد تشکیل بازار متشکل ارزی زمینه مناسبی برای تک نرخی شدن ارز فراهم میآورد و در نتیجه فعالان اقتصادی با توجه به قیمت واحد و واقعی ارز میتوانند با اطمینان خاطر بیشتری به فعالیت اقتصادی بپردازند.
این کارشناس اقتصادی چالش در جانب عرضه و تقاضای ارز را از مهمترین عوامل تلاطمات ارزی خواند و گفت: وقتی که در بازار شاهد چند نرخی شدن ارز هستیم این نوسانات ادامه و استمرار خواهند داشت لذا لازم است با تعیین نرخ واحد ثبات در بازار ایجاد شود که خوشبختانه بانک مرکزی با بازار متشکل ارزی در این جهت گام بر میدارد.
حق شناس با اشاره به کشف قیمت در بازار متشکل ارزی توسط بازیگران این بازار گفت: کشف قیمت با توجه به عرضه و تقاضا قطعاً مفید و به نفع اقتصاد خواهد بود چرا که تجربه چندین دهه تعیین نرخ دستوری ارز حاصلی جز رانت و نوسانات ارزی نداشته است.
وی با تاکید بر اینکه با بازار متشکل ارزی، نقش و حضور سوداگرانه ارزی کمرنگ و حتی محو خواهد شد گفت: اگر قیمت بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین و کشف شود و بانک مرکزی از این نرخ حقیقی پشتیبانی کند، قطعاً در فضای مجازی و حقیقی جایی برای سوداگرانه ارزی برای تعیین قیمتهای غیرواقعی و غیرمعاملاتی وجود نخواهد داشت.
منبع: خبرگزاری تسنیم