تاریخ: ۲۰ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۲۲
بازدید: ۴۸۹
کد خبر: ۲۴۴۲۱۱
سرویس خبر : انرژی

آغاز سهمیه‌ بندی جدید بنزین از بهمن!/ سهمیه بنزین مازاد چه می‌شود؟

آغاز سهمیه‌ بندی جدید بنزین از بهمن!/ سهمیه بنزین مازاد چه می‌شود؟
‌می‌متالز - قرار است سهمیه‌بندی بنزین از ابتدای بهمن تغییر کند و سهمیه بنزین خودرو‌ها حذف و به افراد تعلق بگیرد. اما هنوز نه جزییات این طرح به درستی اعلام شده و نه اعضای کمیسیون انرژی مجلس و کارشناسان قانع شده‌اند که این طرح سودمند است.

به گزارش می‌متالز، هوشنگ فلاحیان، معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت زمان اجرای طرح تغییر سهمیه‌بندی بنزین را چند روز دیگر یا اوایل بهمن اعلام کرده است. این در حالی است که دولت هنوز نتواسته مجلس و کارشناسان را متقاعد کند که تغییر سهمیه‌بندی بنزین تصمیم درستی است.

فلاحیان همچنین عنوان کرده بود که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در حال تهیه زیرساخت‌های لازم نرم افزاری و سخت افزاری است. او در حالی چنین اظهار کرده بود که بنا بر پیگیری‌ها از شرکت ملی توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی، هنوز ابلاغیه‌ای از هیات دولت به این شرکت فرستاده نشده است.

محمدرضا لواسانی، سرپرست منطقه آزاد کیش نام این طرح را «بنزین برای همه» اعلام کرده بود و توجیه می‌کرد که با اجرای طرح «بنزین برای همه»، بنزین عادلانه توزیع می‌شود. با این حال، مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز و کارشناس کلان به آفتاب یزد گفته بود: هرچند اجرای طرح اختصاص ۱۵ لیتر به هر کد ملی، در کوتاه‌مدت قابل‌توجیه است، اما به نظر می‌رسد این اقدام، زمینه‌چینی برای افزایش قیمت بنزین در آینده باشد.

اعضای کمیسیون انرژی در جلسه سه‌شنبه هفته پیش با وزیر نفت، اوجی عنوان کرده بودند که دلیل اصلی مخالفت‌شان با طرح توزیع بنزین به افراد، همزمانی این طرح با طرح حذف ارز ۲۴۰۰ تومانی باعث افزایش تورم می‌شود. کمیسیون انرژی همچنین نگران به وجود آمدن بازار سیاه و قاچاق بنزین بود.

البته این همه ماجرا نیست، اوجی در جلسه با کمیسیون انرژی گفته بود که هنوز معلوم نیست سهمیه بنزین جدید ۱۵ لیتر است یا ۲۰ لیتر.

دولت خریدار بنزین مردم نیست؟

با وجود این که دولت گفته مردم می‌توانند بنزین سهمیه‌ای تحویل بگیرند و مازاد بنزین خود را با نرخ آزاد بفروشند، اما هنوز مشخص نیست که افراد باید این بنزین را به چه کسانی بفروشند و طرف حساب مردم در طرح «بنزین برای همه» دولت و اشخاص حقوقی‌اند یا حقیقی. این در حالی است که پیش از این گفته شده بود خریدار بنزین مازاد مردم، خود دولت است.

احتمالا یکی از نگرانی‌های اعضای کمیسیون و کارشناسان هم ناشی از همین مساله باشد.

مرتضی افقه، عضو هیات علمی دانشگاه چمران اهواز و کارشناس کلان در گفتگویی با آفتاب یزد مخالفت خود با طرح «بنزین برای همه» اعلام کرده بود. او معتقد بود: طرح جدید، زمینه‌چینی افزایش قیمت بنزین است. دولت به این نتیجه رسیده برای جبران کسری بودجه خود حتی به افزایش قیمت خدمات دولتی متوسل شود تا کسری بودجه خود را تأمین کند.

او همچنین توضیح داده بود: بنده حدس قوی می‌زنم که، چون می‌خواهند قیمت بنزین را بالا ببرند و از تنش احتمالی ناشی از این افزایش جلوگیری کنند، ابتدا این پول را پرداخت می‌کنند که شیرینی دریافت یارانه به مذاق ملت خوش بیاید و در نهایت قیمت بنزین دستخوش افزایش شود.

غلامحسین حسن تاش، کارشناس انرژی و از مدیران قبلی نفتی هم به شرق گفته بود: تقاضای بالای بنزین، کمبود و در نهایت امکان فروش آن موجب به وجود آمدن بازار سیاه بنزین در کشور است. افرادی که بنزین مازاد دارند می‌توانند آن را با هر قیمتی که تمایل دارند به خریداران بنزین بفروشند. بنزین این طور به دست خود مردم گران می‌شود.

حالا فلاحیان، معاون برنامه‌ریزی وزارت نفت اعلام کرده در دیرترین حالت، طرح «بنزین برای همه» از بهمن‌ ماه شروع می‌شود، اما هنوز دولت نه ساز و کار مشخصی اعلام کرده و نه ابلاغیه‌ای به شرکت ملی توزیع و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام شده است.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت