به گزارش میمتالز، نخستین نمایشگاه مشترک تمبرهای ایران و چین در موزه ملی ارتباطات برگزار شد. چانگ هوا سفیر چین در ایران در این مراسم گفت: امروز شاهد افتتاح نخستین نمایشگاه مشترک تمبرهای ایران و چین هستیم، تمبرهای کوچک به عنوان نماد تاریخ، بیانگر توسعه یککشوردر زمینههای مختلف است، ما مایلیم روابطمان را جهت افزایش رفاه دو ملت توسعه دهیم و در زمینههای مختلف با ایران همکاری داشته باشیم.
وی افزود: تمبرهای کوچک هم مانند یک پل دوستی است و ایرانیها یک ضرب المثل دارند که میگویند دل به دل راه داره. ما در گذشته دو تمبر مشترک منتشر نموده ایم تمبر پل خواجو در اصفهان و تمبر برج ساعت چین و همچنین تمبر مسجد شیخ لطف الله و تمبر پل گانجی در چین، که این نشان دهندهی روابط خوب میان دوکشور است، و به رغم متغیرهای جهانی ارادهی کشور چین در راستای همکاری با ایران هیچ وقت عوض نمیشود. تمبرهای کوچک، یک سفیر فرهنگی هستند و مفاهیم فرهنگی و ثروتهای معنوی دو ملت هستند، که میتوانند ارتباط میان دو ملت را تقویت کنند.
بروجردی سفیر اسبق ایران در چین نیز گفت: این جلسه یک بهانهای است که ما دوستی دیرینه دو ملت را به نمایش بگذاریم، ما رابطه چند هزار ساله با کشور چین داریم، ما نماز پنج گانه را به عربی تلفظ میکنیم، اما چینیهای مسلمان هر پنج وعدهی نماز را به فارسی تلفظ میکنند، در خیلی از نقاط چین اشعار سعدی را به فارسی نوشتند که اینها نشان دهنده پیوند عمیق میان دوکشور است.
وی افزود: ما امروز در یک مرحله بسیار حساس در روابط دو جانبهی میان دو کشور هستیم، این تفاهم ۲۵ ساله بستر بسیار خوبیست که بتوانیم گامهای مهمی در راستای توسعه برداریم و وزیر محترم امورخارجه به زودی در همین راستا به چین سفر میکنند. این رابطه مخالفین بسیاری در دنیا دارد، امت ارائه قطعی رهبران دو کشور بسط این رابطه و ورود به همکاریهای راهبردی است. انجمن دوستی ایران و چین هم از تمامی ظرفیتهای خودش در جهت تحقق این اهداف استفاده خواهد کرد.
سبحانی فر مدیرعامل شرکت ملی پست گفت: تمبر نشان دهندهی مسائل اقتصادی و اجتماعی و سیاسی بین کشور هاست، این نمایشگاه به این دلیل برگزار شده است که نشان دهندهی ظرفیتهای دو کشور در گذشته برای انتقال به نسل جدید باشد. ما در ماه گذشته تمبر مشترک دوستی دو کشور ایران و چین را رونمایی کردیم، تمبرهای دو کشور به ۱۰۰ سال گذشته بر میگردد که نشان دهندهی رابطه دیرینه و دوکشورهست.
وی افزود: دو کشور ایران و چین از گذشته تاریخ و تمدن کهنی در جوامع بین المللی داشته اند، نکته بعدی بحث روابط میان دوکشور است که بنا بر تاریخ جاده ابریشم نشان از روابط خوب اقتصادی و اجتماعی میان دوکشور بوده است. امروز با سیاست گذاری و استراتژی میان دوکشور عزم هر دو کشور تقویت روابط و همکاریهای بیشتراست، هر دو کشور به دنبال تعمیق دادن به روابط میان دو کشور هستند. ایران و چین و هیچ وقت در مقابل همدیگر قرار نگرفتند و این موضوع به گواه تاریخ است.
منبع: خبرگزاری تسنیم