به گزارش میمتالز، «روح الله لطیفی» سخنگوی سازمان گمرک پیرامون کارنامه تعاملات تجاری ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس اظهار کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ کارنامه تجاری ایران شامل تبادل ۴۵ میلیون ۸۴۴ هزار ۶۰۱ تن کالا به ارزش ۲۲ میلیارد ۸۳۲ میلیون ۹۱۶ هزار ۵۹۲ دلار بوده که از این میان، سهم صادرات ایران به این ۶ کشور رقمی بالغ بر ۳۵ میلیون ۳۸ هزار و ۴۴۸ تن کالا به ارزش ۱۰ میلیارد ۴۳۸ میلیون ۶۶۰ هزار و ۶۶۴ دلار بوده است.
وی افزود: علاوه بر این سهم واردات ایران در ۹ ماهه سال جاری ۱۰ میلیون ۸۰۶ هزار و ۱۵۳ تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد ۳۹۴ میلیون ۲۵۵ هزار ۹۲۷ دلار بوده است. در میان کشورهای عراق با رقمی بالغ بر ۶ میلیارد و ۷۸۰ میلیون و ۷۲۶ هزار ۷۷۷ دلار بیشترین و عربستان سعودی با ۴۲۸ تن و ۶۵۴ کیلو کمترین آمار صادرات کالا از سوی ایران را در کارنامه تجاری خود به ثبت رساندهاند.
صادرات ۳۵ میلیارد دلاری ایران به ۶ کشور حاشیه خلیج فاری در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰/ دومین محموله صادرتی ایران به عربستان ارسال شد.
سخنگوی گمرک همچنین تشریح کرد: کشور امارت با ۸ میلون ۳۰۲ هزار و ۱۳۷ تن کالا به ارزش ۳ میلیارد و ۴۳۳ میلیون و ۶۶۴ هزار و ۵۹۲ دلار، کویت با ۲ میلون ۶۶۶ هزار ۲۶۲ تن کالا به ارزش ۱۰۹ میلیون ۴۳ هزار ۸ دلار و قطر با ۸۸۵ هزار و ۶۶۱ تن کالا به ارزش ۱۰۸ میلون ۹۹۶ هزار و ۲۱۳ دلار و بحرین ۹ هزار ۱۷۷ تن کالا به ارزش ۶ میلیون ۲۴۸ هزار ۷۴ دلار به ترتیب و پس از کشور عراق در جایگاه دوم، سوم، چهارم مقاصد صادراتی ایران قرار دارند.
لطیفی در تشرح میزان واردات ایران در ۹ ماه سال ۱۴۰۰ از ۶ کشور حاشیه خلیج فارس نیز گفت: در حال حاضر سهم واردات کالا از این کشورها در ۹ ماهه سال جاری رقمی بالغ بر ۱۰ میلیون ۸۰۶ هزار ۱۵۳ تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد ۳۹۲ میلیون ۲۵۵ هزار و ۹۲۷ دلار بوده است که از این میان امارات با ۸ میلیون ۸۹۷ هزار ۱۵۳ تن کالا به ارزش ۱۱ میلیارد ۴۹۷ میلیون ۳۰۲ هزار ۳۰۵ دلار بیشترین و عربستان سعودی با ثبت هیچ گونه وارداتی، کمترین آمار واردات کالا از سوی کشورهای خلیج فارس را برای ایران رقم زدهاند.
این مقام مسوول توضیح داد: عراق با ۱ میلیون ۹۰۲ هزار ۱۸ تن به ارزش ۸۷۹ میلیون ۶۴۱ هزار ۲۶۵ دلار، کویت با ۵ هزار ۱۹۱ تن به ارزش ۹ میلیون ۶۶ هزار و ۵۸۷ دلار، قطر با هزار و ۸۰۹ تن به ارزش ۶ میلیون و ۹۴۷ هزار و ۹۴۹ دلار و در آخرین بحرین با ۷۶ تن کالا به ارزش ۱ میلون ۲۹۷ هزار و ۴۲۲ دلار به ترتیب پس از امارات در جایگاههای دوم، سوم و چهارم قرار داشتهاند.
وی در پایان و پیرامون آخرین تعاملات تجاری ایران و عربستان گفت: درحال حاضر آخرین تعاملات تجاری دو کشور ایران و عربستان چند ماه پیش یعنی در آبان سال جاری با ارسال محموله ۲ هزار کیلویی زعفران به ارزش ۲ هزار دلار انجام شده است.
گفتنی است که اواخر مهر سال ۱۴۰۰ نیز لطیفی خبر از ارسال دو محموله صادراتی به مقصد شاکل یک محموله کاشی با قطعات کوچک به ارزش ۶ هزار دلار و دیگری محموله شیشههای کروی بوده است؛ درحال حاضر زعفران سومین محموله صادراتی است که چند طی سه ماه اخیر به مقصد عربستان ارسال شده است.