تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۳:۴۹
بازدید: ۳۳۸
کد خبر: ۲۴۵۳۱۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرعامل گروه مالی آوای باران مطرح کرد؛

P بر E شرکت‌ها در جذاب‌ترین نقطه ۱۸ ماه گذشته

P بر E شرکت‌ها در جذاب‌ترین نقطه ۱۸ ماه گذشته
‌می‌متالز - شرکت‌های بورسی از نظر پتانسیل‌های بنیادی در بالاترین ارقام جهانی در طول تاریخ فعالیت‌های خود هستند و از نظر نسبت P بر E و همچنین از نظر قیمتی طی ۱۸ ماه اخیر به ارقام بسیار جذابی رسیده‌اند.

به گزارش می‌متالز، مدیرعامل گروه مالی آوای باران با در نظر گرفتن شرایط فعلی بازار اظهار کرد: بازار سرمایه طی ۱۸ ماه گذشته، روند فرسایشی و منفی را پشت سر گذاشته است و طی این مدت سرمایه‌گذاران با زیان‌های سنگینی مواجه شده‌اند و اعتماد تعداد زیادی از فعالان بازار سرمایه نسبت به این بازار از دست رفته است و در نتیجه، بسیاری از پتانسیل‌های این بازار به دلیل بی‌اعتمادی نادیده گرفته شده است.

علیرضا تاج‎بر ادامه داد: اگر چه برخی از اقدامات انجام شده، اقدامات مفیدی تلقی می‌شوند، اما از آنجا که برخی از آن‌ها هم‌سو و هم‌جهت با رشد و ثبات بازار سرمایه نبوده‌اند، به جلب اعتماد که نیازمند یک تصمیم جمعی و اقدامات مداوم است منجر نشده است. به بیان دیگر، شاهد تصمیم‌های مقطعی در بازار سرمایه هستیم که تداوم ندارد و از این‌روی هنوز متاسفانه بخشی از اعتماد از دست رفته به بازار بازنگشته است.


بازار سرمایه در بهترین شرایط سرمایه‌گذاری


او با تأکید بر اینکه بازار سرمایه در بهترین شرایط از نظر سرمایه‌گذاری قرار دارد، بیان کرد: بازار سرمایه هم به لحاظ پتانسیل‌های بنیادی درون‌زا و هم در مقایسه با سایر بازار‌ها در بیرون از این بازار و همچنین از نظر متغیر‌های کلان، اکنون در بهترین شرایط برای سرمایه‌گذاری است و تنها نیاز به جلب اعتماد و نقدینگی است تا این پتانسیل‌ها مجال بروز یافتن پیدا کنند.

به گفته مدیرعامل گروه مالی آوای باران، شرکت‌ها از نظر پتانسیل‌های بنیادی در بالاترین ارقام جهانی در طول تاریخ فعالیت‌های خود هستند. به سخن دیگر، قیمت کالا‌ها و فلزات اساسی به بالاترین حد ممکن رسیده است و شرکت‌های تولیدکننده از افزایش نرخ‌های جهانی منتفع می‌شوند؛ در نتیجه، کالا‌های خود را به بالاترین رقم‌ها می‌فروشند. از سوی دیگر، نرخ دلار نیز در ارقام بالایی است؛ بنابراین؛ مبلغ فروش شرکت‌ها اکنون در نقطه‌ای است که در بالاترین رقم تاریخی قرار دارد که هیچ‌وقت در این نقطه نبوده است.

او با اشاره به عوامل تأثیرگذار بر میزان فروش شرکت‌ها، گفت: اگرچه تحریم‌ها بر میزان فروش شرکت‌ها تأثیرگذار است، اما شرکت‌ها از نظر مبلغ فروش، در بهترین شرایط خود هستند و از چشم‌انداز سودآوری بالایی برخوردارند. تورم به عنوان مؤلفه دوم بر شرکت‌های دارایی محور تأثیر زیادی گذاشته است و اصلاح قیمتی از دیگر مؤلفه‌هاست.

تاج‌بر در ارتباط با مؤلفه سوم افزود: شرکت‌های بورسی در شرایط کنونی از نظر نسبت P به E و همچنین از نظر قیمتی طی ۱۸ ماه اخیر به ارقام بسیار جذابی رسیده‌اند. بنابراین، از نظر پارامتر‌های درون‌زای بازار مشکل بنیادی وجود ندارد و صنایع بسیار جذابی از جمله فلزات اساسی، پتروشیمی و پالایشی و بانک‌ها در بازار سرمایه حضور دارند که می‌توانند مقصد سرمایه‌گذاری قرار بگیرند.


بازار نیازمند محرک برای به فعل در آوردن پتانسیل‌های رشد است


او مشکل اصلی فعلی بازار سرمایه را فقدان نقدینگی و اعتماد به بازار برشمرد و عنوان کرد: اگر بخشی از نقدینگی از بازار‌های موازی که اکنون دچار حباب‌های شدیدی هستند به بازار سرمایه منتقل شود، شاهد یک حرکت بزرگ در بازار سرمایه خواهیم بود. باید به این نکته توجه داشت که کمتر از ۶ ماه به فصل مجامع مانده و انتظار می‌رود در مجامع، شرکت‌ها سود‌های جذابی تقسیم کنند و DPS سال جاری و DPS سال آتی شرکت‌ها از رقم بالایی برخوردار باشد. این موضوع نشان از گزینه‌های جذاب در بازار دارد که تنها به یک محرک همچون نقدینگی نیاز است تا پتانسیل‌های بازار را به فعل درآورد و بازار به روند صعودی خود بازگردد.


راه‌کار‌های برون‌رفت از شرایط فعلی


مدیرعامل گروه مالی آوای باران با اشاره به راه‌کار‌های برون رفت از شرایط فعلی گفت: مشخص نبودن پارامتر‌هایی همچون مذاکرات و قطعی شدن بودجه از جمله موضوعات مهمی است که بر بازار تأثیرگذار است. این دو مؤلفه تعیین‌کننده پارامتر‌های تأثیرگذار بر بازار همانند نرخ دلار، نرخ حق انتفاع معادن، نرخ خوراک پالایشگاه و پتروشیمی‌ها و نرخ ارژی و ... هستند.

او نزدیک شدن نرخ‌ها ارز سَنا و نیما به یکدیگر را از دیگر راهکار‌ها برشمرد و اذعان کرد: در بودجه ردیفی به تک نرخی شدن ارز اختصاص داده شده که بر نرخ این دو ارز نیز تأثیر می‌گذارد. هرچند، شرکت‌ها با همان نرخ سنا که پایین‌تر از نیما است، فروش خوبی داشته‌اند، اما با نهایی شدن قانون بودجه، بی‌تردید مشخص می‌شود نرخ دلار در سال آینده به چه سمتی خواهد بود.

تاج‌بر با اشاره به کاهش نرخ بهره بین‌بانکی به عنوان راه‌کار دیگر، تصریح کرد: با توجه به اینکه متولیان بانک مرکزی شناخت کاملی از بازار سرمایه دارند و اکنون در بهترین حالت هماهنگی میان بانک مرکزی و بازار سرمایه هستیم، به نظر می‌رسد این نرخ کاهش خواهد بافت و شاهد کاهش آن طی یک ماه اخیر بوده‌ایم. اما به دلایلی که عنوان شد، این موضوع تأثیر چندانی تا الان بر بازار نداشته، اما بر روند بازار تأثیرات اثربخش خود را خواهد گذاشت.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

عناوین برگزیده