تاریخ: ۲۷ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۰:۰۴
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۲۴۵۳۴۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد:

بهره گیری از فناوری‌های نوین برای روان سازی معاملات و احراز هویت

بهره گیری از فناوری‌های نوین برای روان سازی معاملات و احراز هویت
‌می‌متالز - مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: شرکتی که دارای پنج میلیون سهامدار مستقیم است، هیچگاه نمی‌توان اقدام به برگزاری مجمع با اکثریت آرا کرد، به همین دلیل مجبور هستیم تا با تعدادی اندک سهامدار اقدام به برگزاری مجمع کنیم؛ در این زمینه یکی از راه حل‌های جدی استفاده از فناوری‌هایی است که می‌توان از طریق آن‌ها احراز هویت‌ها را انجام داد و امکان مشارکت گسترده طیف وسیعی از مردم را در یک رویداد فراهم کنیم؛ در همین زمینه نیز به سمت ساده سازی معاملات بازار سرمایه و نقل و انتقال راحت‌تر دارایی‌های فیزیکی و اوراق بهادر در حرکت هستیم.

به گزارش می‌متالز، «مجید عشقی» در همایش انجمن مالی اسلامی افزود: رمز ارز‌ها را می‌توان از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد و از آن به عنوان یک ارز یا دارایی بحث کرد.

وی اظهار داشت: اگر رمز ارز را به عنوان یک ارز در نظر بگیریم سیاست گذاری و نحوه استفاده و توسعه آن با بانک مرکزی و سازمان بورس است، اما طبق قانون ورودی به آن نداریم.

عشقی بیان‌داشت: تحولات بازار رمز ارز‌ها سرعت بالایی دارد، در اتحادیه اروپا و سایر مراجعی که در خصوص ابزار‌ها اظهار نظر می‌کنند، بحث دارایی بودن رمز ارز‌ها مطرح است و از نظر اینکه این پدیده به عنوان دارایی تلقی شود، در حوزه ناظر بازار سرمایه قرار می‌گیرد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بحث‌های جدی و جمع بندی نشده‌ای وجود دارد، باید شورای فقهی بانک مرکزی و سازمان بورس در این زمینه بحث کنند تا بتوان با توجه به تحولات این حوزه متناسب با دستورالعمل‌ها و ابزار‌هایی که می‌توان بر روی این پدیده اظهار نظر کرد تصمیم گیری کنیم.

وی گفت: اکنون حوزه رمز ارز باید در چند بعد مانند استخراج، معاملات، پلت فرم‌ها، انتشار رمز ارز در بازار داخلی توسط یک نهاد رسمی مورد بررسی قرار گیرد و تکلیف خود را مشخص کنیم.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در خصوص باقی موارد پیشنهاد‌هایی باید ارائه و تصمیم گیری شود.

وی با بیان اینکه اکنون کل جمعیت کشور به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بازار سرمایه حضور دارند، گفت: استفاده از برخی الگویتم‌های اجماع مانند الگوریتم بلاکچین یا سایر الگوریتم‌هایی که در حال توسعه هستند، در فرآیند‌های بازار سرمایه باید مورد نظر قرار گیرد.

عشقی با تاکید بر اینکه فرصت‌های خوبی را در این زمینه می‌توان دنبال کرد و آن‌ها را مورد استفاده قرار داد، افزود: در آینده نه چندان دور یعنی ۲ سال آینده مجبور هستیم از این فناوری‌ها استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه اکنون با معضلات جدی برای برگزاری مجامع شرکت‌ها روبه‌رو هستیم، گفت: شرکتی که دارای پنج میلیون سهامدار مستقیم است، هیچگاه نمی‌توان اقدام به برگزاری مجمع با اکثریت آرا کرد، به همین دلیل مجبور هستیم تا با تعدادی اندک سهامدار اقدام به برگزاری مجمع کنیم.

این مسوول با تاکید بر اینکه در این زمینه تجربه تشکیل مجامع شرکت‌های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت را داشته ایم، اظهار داشت: اواخر سال گذشته و ابتدای سال جاری این مجامع با حضور کمتر از یک دهم درصد سهامدار برگزار شد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از راه حل‌های جدی استفاده از فناوری‌هایی است که می‌توان از طریق آن‌ها احراز هویت‌ها را انجام داد و امکان مشارکت گسترده طیف وسیعی از مردم را در یک رویداد فراهم کنیم.

وی بحث دیگر را مربوط به کاربرد الگوریتم‌های اجماع و بلاک‌چین در ثبت معاملات دانست و افزود: یکی از رویه‌هایی که بازار‌های مالی در حال پیش روی به سمت آن است، ساده سازی معاملات است.

عشقی خاطرنشان‌کرد: هر چند نهاد‌های مختلفی برای انجام زنجیره معاملات مانند تسویه و پایاپای معاملات درگیر هستند، اما اکنون به این سمت رفته ایم تا معاملات و تسویه را به نحوی ساده سازی کنیم که دیگر سرمایه‌گذار وجود این نهاد‌ها را احساس نکند و به راحتی معاملات را در کمترین زمان و با کمترین هزینه انجام دهد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: به احتمال زیاد در چند سال آینده مجبور خواهیم بود که دارایی‌های فیزیکی و اوراق بهادر را به صورتی در آوریم که نقل و انتقال آن راحت‌تر صورت گیرد و بتوان آن را در بستری که دارای بازیگران متعدد است، انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه ابزار‌های بازار سرمایه باید براساس جمعیت حاضر در این بازار رونق پیدا کند و در غیر اینصورت با مشکلی مانند سال گذشته مواجه خواهیم شد، گفت: سال گذشته برای احراز هویت با بحران اجتماعی مواجه شدیم، ارائه خدمات به این تعداد از سهامداران در بستر فیزیکی و با ابزار‌های قبلی امکان پذیر نیست و سهامداران را دچار چالش خواهد کرد.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده