تاریخ: ۲۸ دی ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۸
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۲۴۵۹۶۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
برنامه مکتوب دولت برای ارز ترجیحی تقدیم مجلس شد

۳۰ میلیارد یورو وام خارجی در سال ۱۴۰۱

۳۰ میلیارد یورو وام خارجی در سال ۱۴۰۱
‌می‌متالز - سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ از ارایه برنامه مکتوب دولت برای ارز ترجیحی به هیات رییسه این کمیسیون خبر داد.

به گزارش می‌متالز، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ از ارایه برنامه مکتوب دولت برای ارز ترجیحی به هیات رییسه این کمیسیون خبر داد. رحیم زارع گفت: دولت برنامه اجرایی حذف ارز ترجیحی و شیوه جبران تاثیرات آن در معیشت مردم را به کمیسیون تلفیق بودجه مجلس تقدیم کرد. این برنامه در کمیسیون تلفیق و در کارگروه مشترکی با دولت بررسی خواهد شد و این کمیسیون نظر نهایی خود را درباره اجرای آن و در راستای تقویت معیشت مردم در صورت حذف این ارز اعلام خواهد کرد.

زارع با تاکید بر لزوم حفظ آرامش معیشتی مردم کرد: اولویت اصلی مجلس کمک به دولت برای تقویت معیشت مردم است و چنانچه در بررسی برنامه مکتوب دولت به این جمع‌بندی برسیم که دولت قدرت توامان برای حذف ارز ترجیحی و حمایت دقیق و اطمینان بخش از معیشت مردم را دارد، به قوه مجریه برای اجرای آن کمک خواهیم کرد.

سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون به دولت اجازه داده شد با رعایت برنامه ششم توسعه تا سقف ۳۰ میلیارد یورو از تسهیلات تأمین مالی خارجی برای طرح‌های عمرانی استفاده کند.

«رحیم زارع» با تشریح نشست روز دوشنبه (۲۷ دی ماه) کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: طبق مصوبات کمیسیون تلفیق، به بانک‌های دولتی اجازه داده شد که کارگزار فروش ارز‌های حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات و فرآورده‌های نفتی دولت شود.

بر اساس مصوبه به دولت اجازه داده شد ۲ درصد از یک دوازدهم هزینه جاری شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را در بودجه عمومی استفاده کند. همچنین به منظور پشتیبانی و تدارک مناسب کالا‌های اساسی به ۳ شرکت بازرگانی دولتی ایران، پشتیبانی امور دام و خدمات حمایتی کشاورزی اجازه داده شد از تسهیلات نظام بانکی با مجوز سازمان برنامه و بودجه استفاده کنند. به گفته وی، همچنین دولت می‌تواند تا سقف دو میلیارد یورو کمک‌های بلاعوض از سوی موسسات و سازمان‌های بین‌المللی برای جلوگیری از حوادثی مانند زلزله و سیل و اجرای طرح‌های توسعه‌ای و زیربنایی دریافت و صرف هزینه‌های مرتبط کند.

بر اساس مصوبه کمیسیون، اصل و فرع سرمایه‌گذاری مشارکت بخش غیردولتی برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام عمرانی معاف از مالیات شدند. بر اساس یکی دیگر از مصوبات کمیسیون تلفیق به شرکت‌های دولتی اجازه داده شد تا سقف ۸ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین بازپرداخت اصل و سود منتشر کند. همچنین به دولت اجازه داده شد برای تأمین مالی مصارف بودجه تا سقف ۸۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی ارزی از جمله اسناد خزانه اسلامی منتشر کند. وی در تشریح یکی دیگر از مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه توضیح داد: بر اساس این مصوبه به شهرداری‌های کشور و سازمان‌های وابسته به منظور توسعه حمل و نقل عمومی و زیرساخت‌های شهری اجازه داده شد با تأیید وزارت کشور ۸هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین بازپرداخت اصل و سود آن توسط همان شهرداری را منتشر کند.

همچنین دولت در لایحه بودجه حکمی مبنی بر واگذاری سهام دولت به شرکت‌های دولتی آورده بود که به دلیل مسائل کارشناسی و مغایرت با سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مقرر شد کمیته تخصصی این موضوع را بررسی کند تا پس از اصلاح در صحن کمیسیون مطرح شود. به منظور پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پیشنهاد‌هایی مطرح شد، به‌طور مثال تا سقف ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری سهام و موارد موجود در قانون برنامه ششم توسعه و قانون رفع موانع تولید بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شود که مقرر شد این موضوع نیز در کمیته تخصصی مربوطه در کمیسیون بررسی شود و سپس در صحن کمیسیون تلفیق لایحه بودجه مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم آباده در مجلس با بیان اینکه دولت برنامه خود درباره حذف ارز ترجیحی را به مجلس تقدیم کرده است، خاطرنشان کرد: این موضوع هنوز در کمیته تخصصی و کمیسیون مورد بررسی قرار نگرفته، اما برنامه دولت پرداخت یارانه نقدی و یارانه معیشتی در صورت تصویب نهایی حذف ارز ترجیحی در سال آینده است. سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی گفت که برنامه دولت در صورت حذف ارز ترجیحی، پرداخت یارانه نقدی و یارانه معیشتی است. رحیم زارع در توضیح مصوبات کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، به بانک‌های دولتی مجوز داده شد تا کارگزار فروش ارز‌های حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی، خالص صادرات و فرآورده‌های نفتی دولت شود. همچنین با مجوز مجلس دولت می‌تواند دو درصد از یک دوازدهم هزینه‌های جاری شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت را در منابع بودجه عمومی استفاده کند.

زارع اضافه کرد: کمیسیون تلفیق در مصوبه‌ای به دولت اجازه داد تا سقف دو میلیارد یورو کمک‌های بلاعوض از سوی موسسات و سازمان‌های بین‌المللی برای جلوگیری از حوادثی مثل زلزله و سیل و اجرای طرح‌های توسعه‌ای و زیربنایی دریافت کرده و صرف هزینه‌های مرتبط کند. همچنین اصل و فرع سرمایه‌گذاری مشارکت بخش غیردولتی برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام عمرانی معاف از مالیات شدند.

وی گفت: در مصوبه دیگری، به شرکت‌های دولتی اجازه داده شد تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین و بازپرداخت اصل و سود توسط خودشان منتشر کنند. همچنین به دولت اجازه داده شد برای تامین مالی مصارف بودجه خود تا سقف ۸۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی و ارزی از جمله اسناد خزانه اسلامی منتشر کند. به شهرداری‌های کشور و سازمان‌های وابسته به آن‌ها جهت توسعه حمل و نقل و زیرساخت‌های شهری اجازه داده شد با تایید وزارت کشور ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی ریالی با تضمین خودشان و بازپرداخت اصل و سود آن توسط همان شهرداری منتشر کند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی درباره واگذاری سهام دولت گفت: دولت در لایحه بودجه پیش بینی کرده بود که سهام دولت به دستگاه‌های دولتی واگذار شود که برای بررسی بیشتر به کمیته تخصصی ارجاع شد؛ همچنین موضوع پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی نیز مطرح شد. پیشنهاد برخی از اعضای تلفیق این بود دولت این بدهی را تا سقف ۱۲۰ هزار میلیارد تومان از محل واگذاری سهام و موارد مندرج در قانون برنامه ششم توسعه و قانون رفع موانع تولید پرداخت کند، اما در نهایت این موضوع نیز برای بررسی بیشتر به کمیته تخصصی ارسال شد. زارع در پایان درباره برنامه دولت برای حذف ارز ترجیحی گفت: هنوز کمیته تخصصی مربوطه وارد بررسی برنامه مکتوب دولت برای حذف ارز ترجیحی نشده است، اما به‌طور کلی برنامه دولت در صورت حذف ارز ترجیحی پرداخت یارانه نقدی و یارانه معیشتی است.

منبع: تعادل نیوز

عناوین برگزیده