تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۳۱
بازدید: ۱۶۵
کد خبر: ۲۴۶۵۳۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
قائم مقام مدیرعامل هپکو پاسخ داد:

آیا در پشت پرده واردات ماشین آلات معدنی مافیا وجود دارد؟ + فیلم

‌می‌متالز - قائم مقام مدیرعامل هپکو اراک دست‌های مافیایی پشت پرده را یکی از دلایل مهم فشار‌ها برای واردات ماشین آلات سنگین معدنی به کشور می‌داند.

به گزارش می‌متالز، کمتر کسی است که نداند علاوه بر سوء مدیریت ها، این واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی به خصوص در رده دست دوم و مستعمل بود که طی سال‌های اخیر ضربات بسیار سنگینی را به شرکت هپکو وارد کرد به طوری که میزان تولیدات این مجموعه صنعتی که روزگاری بزرگترین و تنها تولید کننده تجهیزات سنگین خاورمیانه لقب دارد از تولید سالانه قریب به ۳ هزار دستگاه در اواسط دهه ۸۰ به تولید تقریباً صفر در سال ۹۹ رسید.

طی یکسال اخیر با وجود اخبار امید بخش هپکو و ابراز امیدواری کارگران، اما در عین حال تهدیدی به نام واردات همچنان بر سر هپکو سایه انداخته و در روز‌های اخیر سنگینی آن بر سر این ابر صنعت بسیار بیشتر احساس می‌شود تا جایی که این بار کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ در یک تصمیم قابل تأمل مجوز واردات ۱۰ هزار دستگاه ماشین آلات راهسازی و معدنی در سال آینده را مصوب کرده است.

با این حال کارشناسان، برخی نمایندگان مجلس و هپکویی‌ها معتقدند روند واردات ماشین آلات سنگین در کشور یک فرآیند طبیعی نیست و یک جریان مافیایی برای کسب سود و بهره برداری از تنش‌های ارزی از هر منفذی به دنبال باز کردن باب واردات ماشین آلات به ویژه در رده مستعمل است.

قائم مقام مدیرعامل هپکو در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه به صراحت می‌گوییم واردات ماشین آلات پشت پرده دارد اظهار داشت: متاسفانه علیرغم صحبت‌هایی که برای نیاز به ماشین الات سنگین در حد ۱۰ و ۱۵ هزار دستگاه می‌شود، اما طی یکسال و نیم اخیر در تمامی معادن حضور پیدا کردیم و محصولات هپکو را ارائه دادیم که حاصل همه‌ی این تلاش‌ها ۵۰ دستگاه قرارداد بوده در حالی که این تعداد با اعدادی که عموما عنوان می‌شود یکی نیست.

میقانی تصریح کرد: در حال حاضر چند پرونده را به سازمان بازرسی ارائه داده ایم که نشان می‌دهد بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومانی over invoice (صورتحساب غیرواقعی) در برخی وارداتی که انجام گرفته وجود داشته است.

قائم مقام مدیرعامل هپکو ادامه داد: وقتی یک لودر را به قیمت ۳۰ هزار دلار می‌خرند و آن را به معادن حدود ۲۵۰ هزار دلار تحویل می‌دهند مطمئنا پشت پرده وجود دارد.

وی افزود: آمار‌هایی که عموما از سمت معادن عنوان می‌شود در مرحله اجرا دارای تناقض استم، ما سالانه در سال‌هایی که تنش ارزی نداشته ایم بیش از ۶۰۰ تا ۷۰۰ دستگاه واردات نداشتیم، اما در سال‌هایی که تنش ارزی داریم با امار‌های بالاتری مواجه هستیم.

مشروح سخنان قائم مقام مدیرعامل هپکو را در ادامه ببینید و بشنوید.

تعداد بازدید : 3

منبع: پایگاه خبری دیار آفتاب

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده