تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۷:۳۲
بازدید: ۱۱۴
کد خبر: ۲۴۷۰۷۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری:

امیدواریم صادرات غیرنفتی تا پایان سال به ۴۵میلیارد دلار برسد/ افزایش ۱۵-۱۰ درصدی میزان بازگشت ارز /تنوع‌بخشی بازار‌های صادراتی دنبال می‌شود/۶۲۰ پرونده تهاتر کالا به کالا کالا ارسال شده است

امیدواریم صادرات غیرنفتی تا پایان سال به ۴۵میلیارد دلار برسد/ افزایش ۱۵-۱۰ درصدی میزان بازگشت ارز /تنوع‌بخشی بازار‌های صادراتی دنبال می‌شود/۶۲۰ پرونده تهاتر کالا به کالا کالا ارسال شده است
‌می‌متالز - معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری «تبیین سیاست‌های خارجی کشور و دستاورد‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی» گفت: در بازه ۹ماهه ابتدای سال حجم صادرات رشد قابل توجهی داشته است و تا پایان سال میزان صادرات غیرنفتی به ۴۵میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش می‌متالز، علیرضا پیمان‌پاک با اشاره آخرین آمار بازگشت ارز گفت: در سه ماهه گذشته با تنوع‌بخشی مسیر بازگشت ارز و همسویی سیاست‌های ارزی و تجاری، میزان بازگشت ارز ۱۵-۱۰ افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: اقدامات متنوعی طی این مدت برای بهبود تراز تجاری و افزایش صادرات غیرنفتی صورت گرفت؛ از جمله توجه ویژه مسولان ارشد دولت به مباحث صادرات و تجارت و بررسی مشکلات تجار و حل چالش‌ها در قالب هم‌اندیشی و نشست‌های مختلف با دیگر مسئولان که باعث شد نهایتا با رفع موانع صادراتی، تراز تجاری کشور بهبود پیدا کند.

معاون وزیر صمت ادامه داد: طی این مدت تلاش کردیم تصمیم‌گیری‌ها با حضور نمایندگان اتاق بازرگانی، اصناف، تعاون، اتحادیه‌ها و تشکل‌ها انجام شود و این روند ضمن ایجاد همدلی با صادرکنندگان آثار مثبتی را نیز در تراز تجارت خارجی کشور رقم زد.

پیمان پاک با ابراز امیدواری برای رسیدن صادرات غیرنفتی به ۴۵میلیارد دلار تا پایان سال گفت: با وجود چالش در دو بازار افغانستان و ترکیه با پیگیری‌های صورت گرفته و همدلی بین دولت و صادرکنندگان، طی ماه‌های اخیر صادرات شتاب گرفت و امیدواریم این روند صعودی ادامه یابد.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه در دولت قبل به دلیل سیاست‌های غلط با وجود جهش نرخ ارز، صادرات افت پیدا کرد، گفت: در این دوره، صادرکنندگان برتر کشور خانه‌نشین شدند و کارت‌های اجاره‌ای رونق پیدا کرد.

پیمان پاک با اشاره به تنوع‌بخشی روش‌های صادراتی بیان داشت: تعداد ۶۲۰ پرونده تهاتر کالا به بانک مرکزی ارسال شده است.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در این چند ماه تلاش کردیم با تسهیل فرایند بازگشت ارز و حمایت از صادرکنندگان، روند رشد صادرات را پیگیری کنیم و به سمت صادرات کالا‌هایی پیش رویم که مزیت رقابتی و ارزش افزوده داشته باشد.

ارتقای استاندارد‌ها برای توسعه صادرات

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه برای جهش صادراتی کیفیت تولید و نهاده‌ها باید مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی باشد، گفت: لازم است کلیه ارگان‌ها و سازمان‌ها به منظور جهش صادراتی و توسعه بازار‌ها به سمت بین‌المللی شدن پیش برود و خوشبختانه طی این مدت اقدامات مناسبی صورت گرفت و روند بین‌المللی شدن در زمینه پایانه‌های صادراتی، آزمایشگاه‌ها، استانداردها، بسته‌بندی و …در حال پیگیری است.

محصولات برگشت خورده صادراتی درصد پایینی دارند

پیمان‌پاک با اشاره به اینکه محصولات برگشت خورده صادراتی درصد پایینی دارند، اظهار داشت: پیش از این کشورمان سهم محدودی از بازار روسیه را در اختیار داشت، اما اخیر سهم ایران در بازار صیفی‌جات روسیه با تلاش تجار افزایش پیدا کرد و همین موضوع باعث سخت‌گیری بیشتر و تخصصی‌تر شدن صادرات این محصولات و پیگیری بیشتر مباحث رجیستری، استاندارد‌ها و قرنطینه با توجه به جایگاه این محصولات در بازار روسیه شد.
معاون وزیر صمت ادامه داد: طبق مطالعات و پتانسیل‌سنجی صورت گرفته صادرات ایران به روسیه طی ۴سال آینده، ظرفیت افزایش ۱۵برابری و رسیدن به عدد حداقلی ۷.۵میلیارد دلار را دارد.
وی ادامه داد: سهم پایین ایران در واردات کشور روسیه در حالی است که ایران در بسیاری از کالا‌های مورد نیاز این کشور مزیت تولید دارد.
پیمان‌پاک با اشاره به پیگیری تجارت آزاد با اوراسیا افزود: تجارت آزاد با اوراسیا بازار بزرگی را برای ایران فراهم خواهد کرد و بخش عمده مذاکرات مربوط به تجارت آزاد با اوراسیا انجام شده است.

از هر اقدامی برای توسعه تجارت استقبال می‌کنیم

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه از هر اقدامی برای توسعه تجارت استقبال می‌کنیم، گفت: توسعه تجارت همه‌جانبه با کشور‌های مستقل از جمله کشور روسیه و اوراسیا برای رشد صادرات مدنظر است.

پیمان‌پاک افزود: ۲۳ نقطه جغرافیایی برای توسعه صادرات، هدفگذاری شده است و سازمان توسعه تجارت ایران جدا از مسایل سیاسی، توسعه روابط تجاری با کلیه کشور‌ها را دنبال می‌کند.
وی اضافه کرد: توسعه بازارها، افزایش رایزنان بازرگانی، ایجاد مراکز تجاری، همکاری با اتاق‌های مشترک، تقویت حضور شرکت‌ها و کنسرسیوم‌های صادراتی و .. از جمله اقدامات مدنظر برای افزایش صادرات است.

اولویت تقویت زیرساخت‌های صادراتی

معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: همزمان با هدفگذاری صادراتی تقویت زیرساخت‌های صادراتی باید در اولویت قرار گیرد. تسهیل فرایند بازگشت ارز، تعدد بانک‌ها، گشایش ال سی، پیگیری تهاتر و استفاده از رمز ارز‌ها به عنوان جایگزین سیستم رایج بانکی برای توسعه تجارت مدنظر است.

منبع: کسب و کار نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت