به گزارش میمتالز، بر اساس دادههای وزارت خزانه داری آمریکا، بدهی ملی این کشور در روز سهشنبه برای اولین بار از مرز ۳۰ تریلیون دلار فراتر رفت که ناشی از استقراض بالا در طول همه گیری کووید-۱۹ بوده است.
ژاپن و چین با داشتن ۱.۳ و ۱.۰۸ تریلیون دلار اوراق بدهی در خزانه داری ایالات متحده بزرگترین طلبکاران خارجی باقی ماندهاند و بابت تمام پولهایی که به عنوان وام از آنها گرفته شده است، بهره طلبکار هستند.
تقریباً ۸ تریلیون دلار از بدهی ایالات متحده به نهادهای خارجی است که - به غیر از ژاپن و چین - همچنین شامل طلبکاران بزرگی مانند بریتانیا، لوکزامبورگ، ایرلند، برزیل، کانادا، فرانسه، هند و بلژیک و همچنین تایوان و هنگ کنگ میشود.
۶.۵ تریلیون دلار دیگر نیز دولت فدرال ایالات متحده به خودش بدهکار است که عمدتاً به صندوقهای تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی نظامی بدهکار است.
در طول دوران همه گیری کرونا، فدرال رزرو (بانک مرکزی) آمریکا با خرید تهاجمی تریلیونها دلار اوراق قرضه خزانه داری و اوراق بهادار، ترازنامه خود را دو برابر کرد و به ۸.۹ تریلیون دلار رساند.
این عدد تکان دهنده خیلی زودتر از آنچه پیش بینی میشد به دست آمد و مقامات و اقتصاددانان ایالات متحده نتوانستند همه گیری کووید-۱۹ و واکنش متعاقب آن را پیش بینی کنند، که هزینههای دولت این کشور را از پایان سال ۲۰۱۹ به میزان ۷ تریلیون دلار افزایش داد.
منبع: خبرگزاری تسنیم