تاریخ: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۹:۵۰
بازدید: ۲۶۴
کد خبر: ۲۴۸۱۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
عباس کلانتر، مدیرعامل گروه پاترون:

واحد تحقیق و توسعه، قلب تپنده تولید کشور

می متالز - اهمیت و توجه به تکنولوژی و تولید محصولات خاص موجبات پیشرفت و توسعه کشور را فراهم خواهد کرد. این امر با داشتن تیمی مجرب با دانش فنی بالا امکان‌پذیر است؛ تحقق این مهم در گروه پاترون با وجود مدیریتی جوان و کارآمد امکان‌پذیر شد.
واحد تحقیق و توسعه، قلب تپنده تولید کشور

به گزارش می متالز، گفت‌وگویی را با مدیرعامل این گروه انجام داده ایم. عباس کلانتر اعتقاد دارد که واحد تحقیق و توسعه، مهم‌ترین بخش هر واحد تولیدی بوده و سرمایه‌گذاری در این واحد، به‌منزله تضمین آینده موفق هر مجموعه‌ای خواهد بود. در ادامه متن کامل این‌ گفت‌وگو را مطالعه کنید.

 

توضیحاتی را در مورد سابقه کاری شرکت خود بفرمایید.

گروه دانش بنیان پاترون در سال 1392 تاسیس شد. در ابتدا با واردات مواد مصرفی نسوز کارخانه‌های فولاد کشور فعالیت خود را آغاز کردیم. اولین محصول در سال 93 با حضور تیم تحقیق و توسعه این کشور تولید شد که پودر قالب ریخته‌گری نام داشت. با توجه به اینکه این محصول تولیدکننده دیگری نداشته و برای اولین بار دانش فنی آن ارائه شد، منجر شد تا معاونت علمی ریاست جمهوری این واحد را شرکتی دانش بنیان بداند. از آن سال به بعد تمام تلاش این واحد در ارائه محصولات خاص و منحصر به‌فرد بود که طی 5 سال گذشته نیز این روال ادامه یافته است. جرم‌های ریخته‌گری نسوز با اتصال نانو از دیگر محصولات بوده که این شرکت تنها دارنده گواهینامه تولید جرم‌های نانو در ایران به‌شمار می‌رود. ملاتی بنام ملات سفید مهندسی معکوس شد که انحصارا در اختیار غول های تولیدکننده نسوز دنیا قرار داشت. محصول انقلابی شرکت در حال حاضر، پوشش الکترودهای گرافیتی کوره های قوس بوده که افتخاری ملی به شمار می‌رود؛ نام تجاری این محصول Elcopat است. این پوشش بعد از اعمال روی الکترودها، بین 10 تا 30 درصد مصرف آن را کاهش می‌دهد که تست‌های مختلف روی محصولات داخلی و خارجی انجام گرفته است. این محصول در شرایط فعلی بازار و با وجود تحریم می‌تواند به‌شدت به فولادسازان کشور کمک کند که امید می‌رود همه‌گیر شود.

 

چه اقداماتی در راستای بومی سازی قطعات انجام گرفته است؟ 

با توجه به نوع تولید، احتیاج به ماشین آلات پیشرفته در کشور نبوده، بنابراین تمام هدف شرکت در تولید با تجهیزات داخلی بوده است. بعضی مواد مصرفی تولید داخل نبوده اما با داشتن دانش فنی تجهیزات خوشبختانه تاکنون به مشکل خاصی بر نخوردیم. در مورد دانش فنی، گروه پاترون یکی از قوی‌ترین تیم‌های تحقیق و توسعه را دارد، این تیم با داشتن بودجه بسیاری از هزینه‌های شرکت، اهمیت بالایی دارد. علت رشد سریع این مجموعه تکیه بر دانش نیروهای متخصص جوان و داخلی خود بوده که بعضا از کمک‌های مشاوره‌ای سایر کشورها نیز در این زمینه استفاده شده است.

 

چقدر از حمایت‌های دولت در این راستا برخوردار هستید؟

این شرکت به‌عنوان واحدی دانش بنیان بسیار امید به حمایت دولت و برخورداری از تسهیلات ویژه را داشت. متاسفانه در این فرآیند، وثیقه جهت دریافت وام لازم بود که تفاوتی با شرکت‌های دیگر نداشتیم؛ این اتفاق در مورد ارقام بسیار ناچیز در حد 10 میلیون تومان نیز وجود داشت. البته سو استفاده بعضی از واحدها در تغییر نگرش دولت تاثیر به سزایی داشت اما امیدواریم که با شفافیت‌های مالی و تغییرات، شرکت‌های محق بتوانند از تسهیلات دولت بهره‌مند شوند.

عناوین برگزیده