به گزارش میمتالز، علی صالح آبادی رئیسکل بانک مرکزی در این نشست با اشاره به تصویب دستورالعمل احراز هویت غیرحضوری در جلسه اخیر شورای عالی مبارزه با پولشویی بر ضرورت تسریع و تسهیل در ارائه خدمات بانکی به مردم تاکید کرد.
رئیسکل بانک مرکزی همچنین به مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار در خصوص کفایت سرمایه بانکها اشاره کرد و گفت: ارتقا کفایت سرمایه بانکها از مهمترین برنامههای بانک مرکزی است و در این خصوص تدابیر و تصمیمات بسیار خوبی در شورای پول و اعتبار اتخاذ شده است.
صالح آبادی با قدردانی از بانکهایی که نسبت به کنترل اضافه برداشت خود اقدام میکنند، افزود: موضوع اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، به طور جدی و با حساسیت پیگیری میشود و بر این اساس، بانکها باید وضعیت نقدینگی خود را مدیریت کنند و برای رفع ناترازی خود اقدام کنند.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه بر ضرورت تسهیل در پرداخت تسهیلات خرد به مردم توسط شبکه بانکی کشور تاکید کرد و گفت: رویکرد شبکه بانکی در این زمینه، باید تسهیلگری در اعطای تسهیلات خرد با توجه به رتبه اعتباری متقاضیان و در عین حال، مراقبت از بهداشت اعتباری بانک باشد.
صالح آبادی همچنین از مصوبه اخیر هیات عامل بانک مرکزی مبنی بر بازنگری در ضوابط رشد مقداری ترازنامه بانکها خبر داد.
وی بر لزوم رعایت دقیق نرخ سود سپردهها و تسهیلات توسط بانکها تاکید کرد و گفت: عدم رعایت نرخهای اعلامی، علاوه بر آثار نامطلوب در اقتصاد کشور، به زیان نظام بانکی خواهد بود و ناترازی بانکها را به دنبال خواهد داشت و بانک مرکزی این موضوع را با جدیت پیگیری و کنترل میکند.
صالح آبادی در پایان با اشاره به محورهای اصلی اصلاح نظام بانکی گفت: اصلاح رابطه مالی دولت با بانکها و بانک مرکزی، اصلاح رابطه بانک مرکزی با بانکها و اصلاح رابطه بانکها با مردم سه ضلع مهم اصلاح نظام بانکی کشور است که پیگیری خواهد شد.
در ابتدای این نشست نیز برخی مدیران عامل بانکها به ارائه دیدگاههای خود درباره موضوعات مطرحشده در جلسه پرداختند.