تاریخ: ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۰۴
بازدید: ۳۳۰
کد خبر: ۲۴۹۰۰۱
سرویس خبر : انرژی

کره جنوبی به هدف واردات مجدد نفت از ایران می‌رسد؟

‌می‌متالز - کره جنوبی به‌ دنبال این است که بعد از سه‌سال واردات نفت از ایران را آغاز کند؛ این کشور که مشتری نفت سبک ایران بود، از سال ۲۰۱۹ از آمریکا نفت مورد نیاز خود را تامین کرده است.

به گزارش می‌متالز، وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرده است که این کشور رایزنی‌هایی با ایران برای بحث در مورد راه‌های حل اختلافات چندساله بر سر دارایی‌های بلوکه‌ شده ایران تحت تحریم‌های آمریکا انجام داده‌اند.

مذاکرات چندجانبه برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران وارد مرحله نهایی شده است؛ بانکداران ایرانی و مقامات شرکت ملی نفت ایران هم‌اکنون در کره جنوبی هستند تا با مقامات سئول دیدار و درباره مسائل اقتصادی گفتگو کنند.

در این دیدار دو روزه که از روز سه‌شنبه آغاز شده، دو طرف درباره گزینه‌های پرداخت پول‌های بلوکه شده ایران و امکان ازسرگیری تجارت نفت به منظور آماده‌سازی برای کاهش احتمالی تحریم‌های آمریکا علیه ایران مذاکره کردند.

تا پیش از تحریم‌ها، ایران تأمین‌کننده اصلی نفت کره جنوبی بود. اما اول مهرماه ۱۳۹۷ بود که سخنگوی وزارت نفت اعلام کرد: «متاسفانه کره جنوبی واردات نفت از ایران را متوقف کرده است. حدود سه ماه متوالی است که کره جنوبی هیچ واردات نفتی از ایران ندارد.» البته مدتی بعد کره جنوبی معافیت واردات نفت را دریافت کرد؛ همان زمان در گزارشی از لاس وگاس به نقل از یک مقام انرژی کره جنوبی اعلام کرد که این کشور تصمیم گرفته است واردات نفت از ایران را از اواخر ژانویه و یا اوایل فوریه (بهمن ماه) از سر گیرد.

کیم جون، مدیر اجرایی و رئیس شرکت نوآوری اس. کِی. انرژی کره جنوبی گفته بود که خریداران نفتی کشورش انتظار دارند از اواخر ماه جاری میلادی (اوایل بهمن) و یا حداکثر اوایل ماه آینده میلادی (اواسط بهمن) خرید نفتی از ایران را از سر گیرند. اما بار دیگر با عدم صدور معافیت در ماه مه سال ۲۰۱۹، کره جنوبی خرید نفت از ایران را متوقف و متعاقب آن واردات نفت از آمریکا را افزایش داد.

حالا به نظر می‌رسد ایران در حال برداشتن گام‌هایی برای بازگشت رسمی خود به بازار بین‌ المللی نفت پس از بیش از سه سال است.

بیش از ۷ میلیارد دلار از وجوه ایران در دو بانک کره‌ای تحت تحریم‌های ایالات متحده بلوکه شده است. مدتی بعد عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی ایران وقت در روز چهارشنبه ششم اسفند ۱۳۹۹ گفت که هفت میلیارد دلار از منابع ایران در کره جنوبی مسدود شده و در مرحله نخست، «یک میلیارد دلار از بدهی کره جنوبی به ایران به‌ صورت نقدی به حساب بانک‌های ایرانی واریز می‌شود.»

اردیبهشت ۱۴۰۰ عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی وقت گفت: «مجموع بدهی کره جنوبی به ایران حدود ۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.» همان زمان درباره نحوه جابه‌جایی و مصرف بخشی از منابع بانکی ایران در کره جنوبی توافق کردند. بخشی از پول ایران یعنی ۳۰ میلیون دلار از آن هم برای خرید واکسن کرونا پرداخت شد.

حالا شرایط به مسیر دیگری می‌رود؛ طبق گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مقامات شرکت ملی نفت ایران که به سئول سفر کرده‌اند با حداقل دو پالایشگاه کره جنوبی دیدار می‌کنند تا درباره صادرات مجدد نفت گفتگو کنند. یکی از این افراد گفت که بحث‌ها در مرحله مقدماتی با حجم و زمان‌بندی احتمالی است که هنوز مشخص نشده است.

کره جنوبی یکی از بزرگترین خریداران نفت فوق سبک ایران بود. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که دولت ایران گفته است برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای خوب در مذاکرات وین عجله دارد و یک دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت که معتقد است توافق در چشم‌انداز است.

توافق بین ایران و قدرت‌های جهانی امکان بازگشت ۵۰۰ هزار بشکه نفت در روز به بازار‌های بین‌ المللی را در ماه‌های آوریل تا مه فراهم می‌کند که درنهایت تا پایان سال به ۱.۳ میلیون بشکه افزایش می‌یابد.

کره جنوبی قبل از تحریم‌های آمریکا در سال ۲۰۱۸ بالغ بر ۱۸.۵ میلیون بشکه در ماه از ایران وارد می‌کرد.

منبع: اخبار اتاق ایران

عناوین برگزیده