تاریخ: ۰۱ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۳۰
بازدید: ۳۷۸
کد خبر: ۲۴۹۳۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری

چالش‌های صنعت فولاد بررسی می‌شود

چالش‌های صنعت فولاد بررسی می‌شود
‌می‌متالز - همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد با حضور فعالان، کارشناسان و مدیران صنعت فولاد کشور در هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش می‌متالز، صبح امروز (یکشنبه) همایش ملی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد با محوریت ظرفیت‌ها و خلا‌های موجود در چرخه تولید فولاد، بررسی چالش‌ها و نیاز‌های واحد‌های صنعتی فعال، بررسی مشکلات کوره‌های ذوب القایی، شناسایی فرصت‌های ورود بخش خصوصی به عنوان سرمایه‌گذار و جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی جهت تامین زنجیره فولاد با حمایت فعالان این حوزه برگزار شد.

در این همایش ظرفیت‌ها و خلا‌های موجود در چرخه تولید و زنجیره تولید فولاد توسط متخصصان این صنعت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و بررسی چالش‌ها و نیاز‌های واحد‌های صنعتی فعال در حوزه فولاد کشور و نقش تکنولوژی‌های کارآمد در کمیت و کیفیت تولید فولاد از مهمترین محور‌های برگزاری این همایش اعلام شده است و نمایندگان سه شرکت خارجی اشتیبل آلمان، سیبان اسپانیا و او تی اس کی چین در این همایش آخرین دستاورد‌های تجهیزات تولیدکنندگان صنعت فولاد را در جهان ارائه کرده‌اند.

همچنین بررسی مشکلات دسترسی کوره‌های ذوب القایی به قراضه و آهن اسفنجی توسط فعالان صنعت فولاد کشور از دیگر محور‌های همایش ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد است. مزیت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد کشور و راهکار‌های توسعه این صنعت نیز مورد بررسی است. همزمان با برگزاری این همایش میزگرد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد در کشور توسط مدیران شرکت‌های فولادی مورد بحث و بررسی قرار داشت.

در این همایش مهدی کلبی خانی - دبیر همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد - اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش ملی ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زنجیره فولاد کشور است. تامین مواداولیه مورد نیاز در زنجیره فولاد و بررسی فرصت‌های اجرایی آن در حوزه فولاد سازی نیز از جمله نکات مهمی است که بایستی بدان پرداخته شود.

ضرورت توسعه تولید فولاد کیفی با ارزش افزوده

بزرگمهر غفرانی - معاون توسعه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو - در همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد کشور اعلام کرد: تولید صنعت فولاد کیفی ارزش افزوده زیادی دارد و در این حوزه باید تولید خود را توسعه دهیم. بدون شک تولید فولاد کیفی درآمد‌های زیادی را نصیب کشور خواهد کرد و بایستی تلاش کنیم در این حوزه تولید خود را بیش از پیش توسعه دهیم.

وی افزود: در این همایش صحبت از توسعه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری است در حالی که ما باید در صنعت فولاد کیفی تلاش خود را بیشتر کنیم، چون ارزش افزوده بسیاری خواهد داشت. علیرغم اینکه در افق ۱۴۰۴ در نظر داریم سالانه ۵۵ میلیون تن سنگ آهن تولید کنیم، اما در این افق آمادگی لازم را برای تولید این مقدار سنگ آهن نداریم. در حال حاضر تولید سنگ آهن در کشور به ۳۵ میلیون تن رسیده است، اما مشکلات در این بخش سبب شده که شرایط مناسبی را نداشته باشیم.

معاون توسعه شرکت معدنی و صنعتی چادرملو تاکید کرد: به نظر می‌رسد بایستی تولید سنگ آهن را در همین میزان ۳۵ میلیون تن در سال نگه داشته تا بتوانیم علاوه بر این در حوزه تولید محصولات فولاد کیفی در جهان توانمندی‌های خود را نشان دهیم.

نباید اجازه دهیم شرکت‌های صنعتی کوچک تعطیل شوند

علی خنجری - کارشناس صنعت تولید آهن اسفنجی - نیز در ادامه این همایش ضمن تاکید بر اهمیت حمایت از شرکت‌های کوچک در حوزه صنعتی کشور اظهار کرد: ما درصدد این هستیم که تولید محصولات فولادی خود را در جهان افزایش دهیم و در این راستا نباید تولید محصولات آهن اسفنجی را در کشور نادیده گرفت. در حال حاضر نبود قراضه و مشکلات کوره‌های ذوب القایی برای دسترسی به قراضه آهن، صنعت فولاد کشور را تهدید می‌کند؛ بایستی بخش خصوصی برای تامین برای این محصول اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

وی توسعه صنعت کشور را یک ضرورت انکارناپذیر دانسته و گفت: همه فعالان این صنعت ضروری است که برای توسعه صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد کشور تلاش‌های خود را مضاعف کنند.

ارزش افزوده بالا و ایجاد اشتغال، مزیت بزرگ صنعت فولاد

در این مراسم، حجت السلام والمسلمین سیدجواد حسینی‌کیا - نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی - نیز ارزش افزوده بالا، اشتغال‌زایی و پیشران صنعتی را از مزیت‌های توسعه زیرساخت‌های صنعت فولاد کشور دانسته و گفت: در حال حاضر گردش مالی صنعت فولاد در کشور به ١٠٠٠ میلیارد تومان رسیده است؛ در حالیکه گردش مالی آن در جهان بیش از ١٠٠٠ میلیارد دلار است.

وی ضمن اشاره به اینکه در حوزه سنگ آهن ممکن است به‌میزان کافی ذخایر نداشته باشیم که این موضوع از مشکلات اصلی این حوزه است، اما فعالان صنعت نبایست از معادن افغانستان غافل شوند.

نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه در آینده نزدیک ضروری است، تولید فولاد کشور را به بیش از ۵۵ میلیون تن در سال افزایش دهیم که می‌تواند ظرفیت بزرگی را برای صادرات کشور فراهم کند، اظهار کرد: برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور بایستی به زیرساخت‌های این صنعت نیز توجه شود؛ در حالیکه در صنعت فولاد هم اکنون نیز شرایط بسیار مناسبی وجود دارد و این ظرفیت بهشت سرمایه‌گذاری در کشور است.

نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: از شاخص‌های توسعه توسعه یافتگی صنعت فولاد این است که این صنعت پیشران است؛ البته که بایستی در این عرصه تلاش را بیش از پیش توسعه دهیم. در کشور ما ۳۰ میلیون تن محصولات فولادی تولید می‌شود در حالی که مصرف داخلی ما حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن است و مابقی سهم صادرات می‌تواند باشد. خوشبختانه در سال‌های اخیر در صنعت فولاد ظرفیت‌های بزرگی برای کشور به وجود آمده است. براین اساس بایستی بتوانیم نقدینگی ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان کشور را به طرف توسعه صنعت فولاد و تولید سوق دهیم.

حسینی‌کیا یادآور شد: ظرفیت‌های فراوانی در صنعت فولاد در کشور وجود دارد و این مسئله نشان می‌دهد که باید از این ظرفیت به خوبی در حوزه اشتغال زایی نیز استفاده شود. امروز اصلی‌ترین چالش کشور بیکاری است و ابر نقدینگی در کشور مشکلات زیادی را به وجود آورده است؛ صنعت فولاد با توجه به تقاضای جهانی می‌تواند از این ظرفیت برای ایجاد اشتغال زایی و افزایش تولید استفاده کند.

وی تاکید کرد؛ با توجه به افزایش سرمایه گذاری‌ها در صنعت فولاد آینده روشنی در این عرصه وجود دارد و با توجه به اینکه ایران در عرصه صنعت فولاد ایران جزو ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده فولاد است، پیش‌بینی ما براین است که پیش از سال ۱۴۰۴ بتوانیم به تولید ۵۵ میلیون تن محصولات فولادی در کشور دست پیدا کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده