به گزارش میمتالز، حجت الله فیروزی با بیان اینکه در سالهای گذشته برنامه مشخص و مدونی برای استفاده از ظرفیت معادن در کشور وجود نداشته است، گفت: با وجود اینکه همه بر پتانسیل معادن در درآمدزایی، اشتغالزایی، ارزآوری و... تاکید دارند، اما خلا اطلاعاتی یکی از موانع این حوزه بوده و همه اظهارنظر کلی دارند.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی مهمترین گام در حوزه معادن را ایجاد بانک اطلاعاتی جامع دانست و افزود: برای ایجاد این بانک نه تنها نباید به اطلاعات سازمانهای صنعت، معدن و تجارت در استانها اکتفا کرد بلکه این اطلاعات باید از کانالهای مختلف جمعآوری و پالایش شود تا بتوان اطلاعات کامل و جامعی در این حوزه به دست آورد.
وی با بیان اینکه باید معادن به افرادی که توانایی بهرهبرداری از آنها را دارند، واگذار شود، اضافه کرد: ثبت معادن به نام افراد خاص و دریافت پروانه بهرهبرداری در مناقصه و بلااستفاده گذاشتن این معادن یکی از مشکلات کنونی کشور است؛ به طور مثال برخی معادن بزرگ کشور که میتوانند درآمدزایی مناسبی داشته باشند، باید به افرادی که اهلیت فنی و مالی لازم را دارند، واگذار شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: برای فعالسازی معادن غیرفعال باید برنامه زمانبندی مشخص کرد به این معنا که به طور مثال وزارت صنعت، معدن و تجارت ۳۰ درصد این معادن را در سال ۱۴۰۱ فعال کند در این بین باید به سمت فعالسازی معادنی برویم که درآمدزایی و اشتغالزایی بالایی داشته باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به ضرورت استفاده از بخش خصوصی در حوزه معادن، تصریح کرد: در گام دوم باید سازوکار و تجهیزات موردنیاز برای فعالسازی معادن تعیین شود به این معنا که باید ماشینآلات و سرمایه مناسب تامین شود.