به گزارش میمتالز، سیدرضا شهرستانی در پنل فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت فولاد اعلام کرد: با بومی سازی بخشهای مختلف صنعت فولاد، هزینه تولید هر تن محصولات فولادی را از ۱۳۰ دلار به ۸۰ دلار کاهش دادیم و هزینه در این حوزه و در تامین مواد اولیه و تجهیزات و ماشین آلات صنعت فولادی حدود ۵۰ دلار کاهش یافته است.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور افزود: با وجود کاهش هزینههای تولید در زنجیره فولاد، صنعت فولاد کشور به خصوص در حوزه آهن اسفنجی و بخشهای بالادستی نیازمند سرمایه گذاری است.
این عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد تاکید کرد: صنعت فولاد به شرایط بلوغ رسیده است و در ساخت تجهیزات به خودکفایی رسیده و باید در زمینه نوآوریهای جدید در این حوزه بیش از پیش گام برداریم.
شهرستانی یادآور شد: در ساخت تجهیزات و دستگاههای تولید صنایع فولاد در کشور با وجود جوانان متخصص و توانمند هیچ مشکلی نداریم، ولی باید در این حوزه به نوآوریهای جدید توجه جدی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: هم اکنون کشورمان در ساخت تجهیزات میتواند به عنوان یکی از صادرکنندگان ماشین آلات مورد نیاز صنعت فولاد در جهان مطرح شود و برای دستیابی به نوآوریهای جدید در صنعت فولاد میتوانیم در این حوزه سرمایهگذاریهای بزرگی را انجام دهیم و بخش خصوصی میتواند در این عرصه نقش آفرینی کند.
وی اظهار داشت: برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تن محصولات فولادی در کشور نیازمند ۳۰ میلیون تن سنگ آهن هستیم در حالی که در این زمینه کمبود وجود دارد و برای دستیابی به نسل چهارم صنعت مهمترین مساله ما در این بخش انجام سرمایه گذاریها به خصوص در تولید سنگ آهن است.
بزرگمهر غفرانی مدیر توسعه و تکنولوژی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در این میزگرد تخصصی اظهار داشت: ما باید در بخشهایی سرمایه گذاری کنیم که توجیه اقتصادی داشته باشد لذا باید هرگونه سرمایه گذاری در صنعت فولاد را در حوزه کیفی سازی انجام دهیم.
غفرانی افزود: در شرایطی قرار داریم که تولید بیش از ۳۵ میلیون تن محصولات فولادی در کشور محال است لذا سرمایه گذاری در حوزه تولید مواد اولیه در کشور ضروری است.
وی یادآور شد: مدیرعامل شرکت چادرملو دستور داده اند که اگر کارآفرینی حاضر شود برای محصولاتی که شرکت نیاز به واردات از خارج از کشور دارد، ساخت آن را در داخل انجام دهد، چادرملو مواد اولیه رایگان در اختیار وی قرار میدهد و مجوز آن را به نام سرمایه گذار صادر میکند.
سعید عسگرزاده دبیر انجمن سنگ آهن ایران در ادامه این میزگرد گفت: اگر رقابت در این حوزه به خوبی شکل نگیرد، تولید آهن و فولاد در کشور دچار مشکلات میشود لذا هرگونه رقابت در این عرصه باید به صورت سیستماتیک شکل بگیرد.
وی گفت: در بخش معادن و اکتشاف فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری وجود دارد، ولی به خوبی از این فرصتها تاکنون استفاده نشده است.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران اظهار داشت: باید در بخشهای مختلف ورود کنیم و فرصتهای سرمایهگذاری را شناسایی و با توجه به نقدینگی بالا در کشور از این منابع برای رسیدن به این فرصتها استفاده کنیم.
عسگرزاده بر نوآوری و فعالیت استارتاپها در صنعت فولاد کشور تاکید کرد و افزود: ما باید استارت آپها را در صنعت فولاد افزایش دهیم تا از این فرصتها بتوانیم به خوبی بهره برداری کنیم.
دبیر انجمن سنگ آهن ایران در عین حال اظهار داشت: اگر نیازها بر اساس منطق باشد فرصتهای سرمایهگذاری خود را به خوبی نشان میدهند تا سرمایهگذاران با ریسک کمتری در صنایع مختلف کشور سرمایهگذاری کنند.
وی اظهار داشت: باید در حوزه صنعت و فولاد کشور استراتژی خوبی داشته باشیم و نباید با تغییر دولتها این استراتژیها نیز تغییر پیدا کند.
دبیر سنگآهن ایران افزود: هم اکنون قطعی گاز برای شرکتهای فولادی سبب شده است که شاهرگ این صنایع قطع شود لذا برای تامین گاز و انرژی صنایع فولادی باید در کشور فکر اساسی شود و نباید اجازه دهیم این صنعت به این دلایل متضرر شود.
عسگرزاده افزود: ما در حوزه اکتشاف و معادن کمبود زیادی داریم و در این بخش میتوانیم با توجه به ذخایر قابل توجه سنگ آهن به میزان زیاد در این حوزه سرمایهگذاری کنیم تا حوزه اکتشاف و زنجیره تولید دچار کمبودی در این عرصه نشوند.
مدیرکل کانون دانشگاه صنعت و جامعه دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این میزگرد تاکید کرد: آنچه که به نظر میرسد بخشی از مشکلات ما در صنعت چالشهای زیرساختی است و مراکز تحقیق و توسعه میتوانند بخش زیادی از این مشکلات را برطرف کنند.
لاله ملک نیا افزود: این مشکلات مهم صنعت کشور به شرایط اقتصادی مرتبط نیست و احیای برخی از صنایع به دست جوانان متخصص کشورمان عملی است. در جایی که مشکل داریم باید سرمایه گذاریها احیا شود و با استفاده از روشهای جدید و نوآوریها باید این سرمایهگذاریها را احیا کنیم.
وی تاکید کرد: ایجاد استارت آپها برای برخی از صنایعی که مشکل دارند در کشورمان ضروری است و نباید دوباره چیزی که داریم آن را مجدداً بسازیم بلکه با استفاده از مراکز تحقیق و توسعه میتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را عملیاتی کنیم تا قدمهای مهمی برای رفع مشکلات صنایع مختلفی کشور برداریم.
کارشناس ارشد حوزه تولید آهن اسفنجی نیز در این میزگرد افزود: صنعتگران در کشور میتوانند با استفاده از توانمندیهای داخلی به کار خود ادامه دهند.
علی خنجری افزود: سرمایهگذار باید به دنبال تولید کلاف غیر آلیاژی پرکربنی در این حوزه باشند و نوردیها نیز میتوانند در تولید کلاف سرمایهگذاری کنند.
این کارشناس ارشد حوزه تولید آهن اسفنجی اظهار داشت: هم اکنون علم و تخصص ما نشان میدهد که به طرف تولید فولاد کیفی گام برداریم و بتوانیم کیفیت محصولات فولادی خود را در کشور ارتقا دهیم.
در پایان این میزگرد تعدادی از شرکت کنندگان از جمله مدیران شرکتهای صنایع فولادی کشور، مسائل و مشکلات این صنعت را با اعضای این پنل و میزگرد مطرح کردند و حاضرین درباره فرصتهای سرمایه گذاری در صنعت فولاد به بحث و تبادل نظر پرداختند.