تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ ، ساعت ۰۷:۰۸
بازدید: ۲۰۱
کد خبر: ۲۵۰۹۷۲
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

همکاری دو خودروساز حلال مشکلات بازار خودروی کشور خواهد بود؟

‌می‌متالز - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: هدف مهمی که پشت طرح همکاری دو خودروساز است، کاهش هزینه‌ها و عرضه پلتفرم‌های متعددی است که بتواند رافع نیاز‌ها و سلایق گوناگون در بازار خودروی کشور باشد.

به گزارش می‌متالز، مشکل عدم وجود بنگاه‌های بزرگ با توان تامین هزینه‌های سنگین تحقیق و توسعه در صنعت خودروسازی ایران باعث شده است تا این صنعت راهبردی بال پریدن نداشته باشد. هزینه‌های سنگین برای طراحی پلتفورم و همچنین هزینه بالا برای طراحی قطعات چیزی نیست که بنگاه‌های کوچک در صنعت خودروسازی ایران توان رفع آنرا داشته باشند.

حجت الاسلام و المسلمین سید جواد حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در همین باره درباره همکاری بین دو خودروساز بزرگ ایرانی با هدف کاهش قیمت و افزایش عرضه گفت: افزایش تیراژ و عرضه، مولفه بسیار مهمی در کاهش قیمت خودرو به شمار می‌رود. با توجه به اینکه نیاز‌ها و تقاضا‌های خرید خودرو در این بازار به شدت بدون پاسخ مانده، در جلسات برگزار شده بین مجلس وخودروسازان، براین موضوع تاکید شد که همکاری بین دو خودروساز بزرگ تا حدودی می‌تواند پاسخگوی نیاز مردم و کاهش دهنده التهاباتی باشد که بازار را درگیر کرده است.

وی در این باره خاطر نشان کرد: هدف مهمی که پشت طرح همکاری دو خودروساز است، کاهش هزینه‌ها و عرضه پلتفرم‌های متعددی است که بتواند رافع نیاز‌ها وسلایق گوناگون در بازار خودروی کشور باشد.

سید جواد حسینی کیا در این باره خاط نشان کرد: به عنوان مثال، موتور خودرو‌هایی مثل سمند، ۴۰۵ و پرشیا یکسان است. اتحاد دو خودروساز ایران خودرو و سایپا می‌تواند به عرضه پلتفرم‌های متعددی با سوار کردن موتور یکسانی که روی آن‌ها صورت می‌گیرد به بالا رفتن تیراژ در این صنعت کمک می‌کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن معتقد است طرح همکاری ایران خودرو و سایپا می‌تواند علاوه بر عرضه بیشتر خودرو که با استقبال مصرف کننده از پلتفرم‌های جدید رو به رو می‌شود، به ارتقای کیفیت نیز بیانجامد.

حسینی کیا افزایش کیفیت را بعد از اتحاد دو خودروساز به این مساله ارتباط داد و گفت: به این دلیل با اتحاد دو خودروساز، کیفیت ارتقاء می‌یابد، زیرا با عرضه و تولید بیشتر، خودروساز به جای خریدن و ثبت سفارش مثلا صد هزار قطعه باید پانصد هزار قطعه سفارش دهد. این موضوع به خودی خود در کاهش قیمت و ارتقای کیفیت تاثیرگذار است.

وی در این باره افزود: نظارت‌های دولت و دست اندرکاران امر بر کیفیت قطعات ساخته شده موضوع مهمی است. در صورت عدم رعایت استاندارد‌های جهانی و کیفیت لازم، خودروساز، باید به سراغ قطعه ساز دیگری برود، لذا قطعه ساز ناچار به ساخت و عرضه قطعه استاندارد و با کیفیت است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه همکاری دو خودروساز به نفع مردم تمام می‌شود، گفت: اطمینان داده می‌شود که در صورت ایجاد همکاری بین دو خودروساز، مردم برندگان واقعی این طرح خواهند بود چرا که به نفع مردم تمام می‌شود. هر چند برای تحقق منافع عمومی در ساخت خودرو‌های ارزان قیمت، ابتکارعمل بسیار حائز اهمیت است تا در نهایت، نظر خریدار جلب و متقاضیان به سهولت، خودروی مورد نیاز خود را با کمترین قیمت و استاندارد‌های بالا خریداری کنند.

منبع: موسسه مطالعاتی تحریریه

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده