به گزارش میمتالز، نظرسنجی رویترز نشان داد سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در مارس ۲۸.۵۴ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۹۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با فوریه افزایش داشت، اما کمتر از ۲۵۳ هزار بشکه در روز افزایشی بود که قرار بود این گروه اعمال کند.
اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس سرگرم تسهیل تدریجی محدودیت عرضهای هستند که در اوج بحران پاندمی ویروس کرونا در واکنش به ریزش تقاضا به اجرا گذاشته بودند. وزیران این گروه روز پنج شنبه با وجود افزایش قیمت نفت به رکورد بیش از ۱۳۹ دلار در هر بشکه پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین، موافقت کردند به افزایش تدریجی تولید پایبند بمانند.
تحت این توافق، تولید اوپک پلاس در مارس ۴۰۰ هزار بشکه در روز باید افزایش پیدا میکرد که از این میزان، سهم اوپک ۲۵۳ هزار بشکه در روز بود. در نتیجه افزایش کمتر از سطح توافق شده، نرخ پایبندی اوپک به توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس در مارس به ۱۵۱ درصد رسید که بالاتر از ۱۳۶ درصد در فوریه بود.
طبق نظرسنجی رویترز، تولید نیجریه ۱۰۰ هزار بشکه در روز و تولید لیبی ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت. اختلالات تولید این کشورها توانایی اوپک برای افزایش تولید را محدود کرد.
بزرگترین افزایش تولید در مارس مربوط به عربستان سعودی بود که تولیدش ۱۱۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت. تولید کویت و عراق ۳۰ هزار بشکه در روز و تولید امارات متحده عربی ۱۰ هزار بشکه در روز افزایش داشت.
طبق نظرسنجی رویترز، ایران که از مشارکت در توافق محدودیت عرضه اوپک معاف است، در ماههای اخیر نفت بیشتری به چین ارسال کرده است، اما در مارس تغییر چندانی در تولیدش مشاهده نشد.
تولید نفت ونزوئلا که مانند ایران از مشارکت در محدودیت عرضه معاف بوده است، همچنان رو به رشد است. تولید گینه استوایی یا گابن به دلیل عدم وجود ظرفیت برای تولید بیشتر، افزایش نداشت.
نظرسنجی رویترز با هدف رصد عرضه به بازار نفت انجام میگیرد و بر مبنای آمار نفت صادراتی منابع خارجی، آمار رفینیتیو آیکان، اطلاعات شرکتهای رصد کننده نفتکش مانند پترو لجستیک و کپلر و همچنین اطلاعات فراهم شده توسط منابع آگاه در شرکتهای نفتی، اوپک و شرکتهای مشاوره تهیه میشود.
منبع: کالاخبر