تاریخ: ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۳۰
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۲۵۳۱۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

انفجاری در کار نبود، معدن ریزش کرد!/ معادن خارج از مناطق ۴ گانه استعلام محیط زیستی نمی‌شوند

انفجاری در کار نبود، معدن ریزش کرد!/ معادن خارج از مناطق ۴ گانه استعلام محیط زیستی نمی‌شوند
‌می‌متالز - درحالیکه مسوولان معدنی مازندران با طرح موضوع ریزش و عدم انفجار معدنی در جاده هراز، خواستند از تبعات منفی بی شمار فعالیت‌های گسترده معدنی عبور کنند، اما مدیرکل محیط زیست این استان تبعات ناشی از این نوع فعالیت‌ها را برای طبیعت کشور بی‌شمار خواند.

به گزارش می‌متالز، در آخرین روز از تعطیلات نوروزی که اندک مسافران باقیمانده شهر‌های شمالی در حال بازگشت به شهر‌های خود از مسیر جاده هراز بودند، در کیلومتر ۳۶ این جاده با یک ریزش مهیب مواجه شدند، ابعاد این ریزش آنقدر گسترده بود که ساعت‌ها مردم در گردوخاک ناشی از این اتفاق گیر کرده بودند و نمی‌توانستند از این منطقه از جاده هراز عبور کنند و با انتشار ویدئویی از سوی شهروندان، نگرانی‌ها درباره علت این حادثه و تبعات آن برای محیط زیست و امنیت مردم شدت گرفت.

انفجاری در کار نبود، معدن ریزش کرد!

مسوولان استانی اعلام کردند که این ریزش هیچ تلفات و خسارتی نداشته و آن را ناشی از اصولی اجرا نشدن برداشت به دلیل محدودیت مجوز‌ها دانستند.

تعداد بازدید : 3

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در جریان گفتگویی با بیان این‌که این واحد معدنی از ۲۵ اسفند تا همین امروز تعطیل بوده است، گفت: در برخی گروه‌های فضای مجازی عنوان شده که دلیل این ریزش انفجار بود که این موضوع صحت ندارد. چون معدن تعطیل بود و همان طور که در فیلم نیز مشخص است انفجاری رخ نداد. ضمن این که برای انفجار باید مجوز‌های لازم دریافت شود. این حادثه فقط یک ریزش معدنی بود که گاهی در معادن رخ می‌دهد.

معادن خارج از محدوده‌های ۴ گانه برای نظارت بر فعالیت مجوز محط زیست نمی‌گیرند

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل محیط زیست استان مازندران از اینکه برای انجام انفجار‌های معدنی در خارج از محدوده‌های چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست از این سازمان برای نظارت استعلام نمی‌شود و این مساله با وجود چالش‌های زیست محیطی فراوان به وزارت صمت واگذار شده است گلایه کرد.

وی به ارسال نامه‌ای به وزارت صمت در اواخر اسفندماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این نامه عنوان شده که به خاطر تبعات زیست محیطی انفجار‌های معدنی حتی خارج از مناطق ۴ گانه، آرامش حیات وحش می‌خورد و حتی زیستگاه‌ها که اهمیتشان کمتر از زیستمندان هم نیست، آسیب جدی می‌بینند؛ و لازم است که معدنکاوان برای هر نوع عملیاتی زیر نظر دستگاه‌های متخصص عمل کنند.

مدیرکل محیط زیست استان مازندران با تاکید بر اینکه تغییر مسیر چشمه‌های آب و منابع آب زیرزمینی از ابتدایی‌ترین تبعات فعالیت‌های معدنی به شکل حاضر است، و می‌تواند تاثیرات منفی در رانش ریزش و لغزش داشته باشد. اظهارداشت: باید برای هر نوع فعالیت معدنی از سازمان محیط زیست و منابع طبیعی استعلام گرفته شود، اما به دلیل مشکل قانونی این مساله تبدیل به چالش شده است.

هراز، سوادکوه/خطیرکوه و کندوان ۳ محور اصلی در استان مازندران هستند که عمده تراکم معادن در آن وجود دارد که عمدتا شامل معادن شن و ماسه و سنگ لاشه می‌شود. در حالیکه ارزش اکولوژیک این منطقه بسیار بیش از برداشت‌های مقطعی معدنی است و به تعادل اقلیم و حفظ رطوبت هوا در این استان‌های حاصلخیز کمک می‌کند.

لزوم ورود شرکت‌های دانش بنیان برای تامین نیاز صنایع از محصولات تجدیدپذیر

فعالیت‌های معدنی در سراسر کشور برای توسعه و رونق اقتصادی هر روز گسترده‌تر می‌شود و زخم‌های جبران ناپذیری را بر تن طبیعت می‌گذارد و به نظر می‌رسد تا زمانیکه الگوی مصرف در کشور ما تغییر نکرده و صنایع بزرگ به سمت استفاده از مصالح جایگزین و سبک نروند، این روش بهره برداری از منابع که بسیار مخاطره آمیز است ادامه خواهد داشت.

سال جدید که به نام سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی نامگذاری شده است، می‌تواند فرصت مغتنمی باشد برای ورود شرکت‌های دانش بنیان به این مساله و حل این چالش میان صنعت و محیط زیست کشور باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده