تاریخ: ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۱۱
بازدید: ۱۹۹
کد خبر: ۲۵۵۲۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تجارت ایران و برزیل کشتی به کشتی می‌شود

‌می‌متالز - معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: عوارض محصولات صادراتی برزیل ۴ درصد است، اما این کشور از محصولات وارداتی ایران حدود ۱۲۰ درصد عوراض دریافت می‌کند؛ بر اساس تفاهم صورت گرفته، عوارض از ایران نیز کاهش می‌یابد و تجارت کشتی به کشتی می‌شود.

به گزارش می‌متالز، محمد قربانی معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: برای تامین مالی بخش کشاورزی، باید روش‌های تامین مالی را متنوع کرد تا بتوان تغییر و تحولاتی را در بخش کشاورزی ایجاد کرد. حل مشکلات صادرات، واردات، تولید، تنظیم بازار و کلیه فعالیت‌های بخش کشاورزی نیازمند سرمایه گذاری و تامین مالی است.

وی افزود: تهاتر کالا با کشور‌های دیگر یکی از این راه‌های تامین مالی است؛ برای تهاتر با برزیل جمع‏ بندی این است که در قبال واردات نهاده دامی، کود شیمیایی به این کشور صادر شود و تهاتر کالایی شکل گیرد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در فاز اول ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن کود اوره به این کشور به صورت تهاتر صادر می‌شود که این رقم تا ۲ سال آینده به ۲ میلیون تن خواهد رسید. برزیل ۸ تا ۹ میلیون تن کود اوره در سال نیاز دارد که می‏ تواند ۲ میلیون تن آن را از ایران به صورت تهاتر با نهاده‏های دام و طیور وارد کنند.

وی تصریح کرد: وزیر جهاد کشاورزی ایران با وزیر کشاورزی برزیل تفاهم کرده است که تجارت دو کشور به اصطلاح به صورت کشتی در مقابل کشتی باشد و میزان ارزش صادراتی دو کشور بر اساس نقشه راه مشخص برابر شود.

قربانی گفت: تفاهم‌های دیگری نیز برای کاهش تعرفه‌های تجاری صادرات به برزیل نیز انجام شده است؛ ایران در ازای محصولات صادراتی برزیل تنها ۴ درصد عوارض گمرکی دریافت می‌کنند، اما برزیل از محصولات وارداتی حدود ۱۲۰ درصد عوراض دریافت می‌کند که امیدواریم با این تفاهم به زودی تعرفه‏‌ها تعدیل و عادلانه شود. این موضوع می‌تواند توجیه لازم برای صادرات ایران به برزیل را داشته باشد.

وی اظهار داشت: برزیل از واردات سیب تازه، خشکبار، گیاهان دارویی و زعفران از ایران استقبال کرده است که این اتفاقات منجر به ایجاد تعادل در تجارت دو کشور می‌شود.

معاون وزیرجهاد کشاورزی اظهار داشت: ایران به برزیل ۱۰۰ میلیون دلار کالا صادرات دارد، اما میزان صادرات برزیل به ایران ۵۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار در سال است که امیدواریم با این تفاهم نامه حجم دلاری تجارت بین دو کشور متعادل و متوازن شود.

تهاتر محصولات کشاورزی با ازبکستان و قزاقستان

وی گفت: انجام تهاتر از سیاست‌های راهبری وزارت جهاد کشاورزی و دولت سیزدهم برای واردات کالا است، این رویکرد در تجارت با ازبکستان نیز اجرا می‏شود، با قزاقستان نیز تفاهم شده تا در این راستا اقدام شود؛ امیداریم بتوانیم امنیت غذایی کشور و تنظیم بازار محصولات کشاورزی را به صورت پایدار مدیریت کنیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده