به گزارش میمتالز، حمیدرضا حساس، عضو هیات مدیره سیمان بجنورد در گفتگو با کالاخبر با بیان اینکه ورود سیمان به بورس کالا اتفاق مثبتی بود که برای این صنعت رقم خورد، تاکید کرد: در صورتهای مالی شرکت ها، روند بهبود شرایط پس از ورود به بورس کالا قابل مشاهده است و بررسیها گویای آن است که تا پیش از ورود سیمان به بورس تعداد محدودی مشتری از شرکت خرید انجام میدادند، اما ورود به بورس کالا سبب شد تعداد مشتریان افزایش یابد و امکان دسترسی مستقیم مصرف کنندگان نیز تسهیل شود.
وی گفت: اگر به لحاظ قیمت موضوع را بررسی کنیم، خواهیم دید در سالهای گذشته روند قیمت گذاری و تعیین نرخها فرآیندی زمان بر و وقت گیری برای شرکتها بود، اما با این اتفاق، تعیین قیمت به مکانیزمهای عرضه و تقاضا سپرده شد.
حساس با تاکید دوباره این موضوع که در اقتصاد آزاد سازوکار عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمتها است، گفت: ورود سیمان به بورس کالا با وجود برخی مقاومتها در ابتدای عرضه، قیمتها را شفاف و دست دلالان و واسطهها را کوتاه کرد.
وی درباره قطعی برق و گاز صنایع نیز اینطور پاسخ داد: کمبود برق و گاز چالشی است که متاسفانه در کشور وجود دارد و امسال هم پیش بینی میشود همین رویه و روال وجود داشته باشد. در صورت بروز این مسئله در سال جاری تولید شرکتها همچون سال قبل پایین خواهد آمد. کمبود برق مصرف کنندگان خانگی را با آسیبهایی مواجه میکند و این موضوع برای صنایع تولیدی قابل لمستر است.
به گفته عضو هیات مدیره سیمان بجنورد، شرکتها دارای هزینههای ثابتی هستند و این هزینهها با قطعی برق از بین نمیرود و همچنان وجود دارد، تنها تولید کاهش مییابد و، چون عرضه کاهش یافته، اما تقاضا وجود دارد، بازار را با کسری مواجه میکند.
وی ادامه داد: شرکتها در سال گذشته موجودی قابل قبولی از کلینکر را در دوره قطعی برق داشتند، اما امسال این موضوع ممکن است وجود نداشته باشد و در نتیجه مخاطراتی برای بازار ایجاد کند.
منبع: کالاخبر