به گزارش میمتالز، پرویز محمدنژاد قاضی محله با اشاره به تصویب مواد ۳ و ۴ «طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» در صحن علنی درباره اهداف این طرح، گفت: اگرچه ایجاد نیروگاه توسط بخش خصوصی یا صنایع و دولت نیاز اساسی کشور در شرایط کنونی با توجه به کسری شدید برق است امـــا طی سالهای گذشته دولتها به فکر استفاده از ظرفیت صنایع برای تولید برق نبودهاند در حالی که صنایع انرژیبر با درآمد سرشار باید در این زمینه ورود و برق مورد نیاز خود را تامین کنند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با مدیریت تولید و تقاضای برق در زمان پیک مصرف میتوان جلوی خاموشیها را در تابستان گرفت، درباره نحوه مدیریت این مهم توضیح داد: ابتدا اینکه باید از ظرفیت صنایع بزرگ استفاده کرد بدین معنا که آنها خودشان برق مورد نیازشان را با احداث نیروگاه تامین کنند و دولت سوخت مورد نیاز آنها را ارزان در اختیارشان قرار دهد که این مهم در طرح فوق مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: درصورت تحقق این مهم صنایع دارای شبکه مستقل برق شده و هیچگاه و در هیچ شرایطی برق آنها قطع نخواهد شد، ضمن آنکه میتوانند مازاد تولید خود را به دولت یا در بورس انرژی به فروش برسانند و این کار برای آنها آورده اقتصادی خواهد داشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: همچنین در ماده ۴ این طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف شد؛ از طریق صنایع انرژیبر حداکثر تا سال ۱۴۰۴ برای تولید حداقل ۹ هزار مگاوات برق حرارتی و ۱۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر برنامهریزی کند، اما چرا بر تولید برق تجدیدپذیر تاکید شده؟ به این دلیل که کشور ما در حوزه تولید این نوع از برق از دنیا عقب است، در حالی که برخی از کشورها ۸۰ درصد برق خود را از این طریق تولید میکنند لذا باید فرهنگ ایجاد برق در حوزه تجدیدپذیرها را در کشور افزایش داد.
محمدنژاد همچنین افزود: مواد این طرح در زمان تصویب در صحن علنی با کمترین مخالفت رو به رو شدند چراکه ما برای تدوین آن از مجموعه عوامل اثرگذار حتی بنگاههای خصوصی تولید برق مشورت گرفتیم و کار را کاملا کارشناسی پیش بردیم.
طراح «طرح توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» با بیان اینکه این طرح غنی است و درصورت تصویب میتواند معضل بزرگ کمبود برق در کشور را حل کند، اضافه کرد: طی ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته هیچ قانون جدیدی در حوزه برق تدوین نشده و قوانین قبلی نیز نیاز به اصلاح دارند.
وی با اشاره به اینکه کشورها برای اینکه بتوانند ادعای صنعتی شدن داشته باشند باید ابتدا سیستم و زیرساختهای برقی خود را گسترش دهند، گفت: نفس تمامی صنایع به برق متصل است و زندگی مردم در تمامی ابعاد نیازمند برق است بنابراین میتوان گفت نبود برق یعنی نبود زندگی.