تاریخ: ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۰۶
بازدید: ۲۲۲
کد خبر: ۲۵۶۰۹۶
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

پاکسازی بازار لوازم‌یدکی از کالای قاچاق تا ۳ ماه آینده

پاکسازی بازار لوازم‌یدکی از کالای قاچاق تا ۳ ماه آینده
‌می‌متالز - سرپرست دفتر خدمات نگهداری و فنی‌مهندسی وزارت صمت تاکید کرد: در سه ماه آینده باید بخش عمده کالا‌های قاچاق و تقلبی در حوزه قطعات یدکی از بازار برچیده شود.

به گزارش می‌متالز، حمید محله‌ای به قانون مبارزه قاچاق کالا به عنوان قانونی پیش برنده در بحث شفافیتِ زنجیره تامین اشاره کرد و گفت: اخیرا قطعه‌ای از این پازل به عنوان مبارزه با کالای قاچاق و تقلبی در سطح عرضه در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: پیش‌تر قطعات یدکی خودرو باید شناسه رهگیری دریافت می‌کردند و وقتی کالایی گارانتی دارد، بر اساس این شناسه قابل رهگیری می‌باشد.

در این راستا از دو هفته گذشته قطعات یدکی مشمول این گروه شدند که برای دو قلم کار آغاز شده و ۵۳ قلم نیز اخیرا ابلاغ شده است و سه ماه نیز زمان در نظر گرفته شده تا تولید کننده‌ها در سامانه جامع تجارت ثبت نام کنند که اگر محصول آن‌ها جزئی از این ۵۳ قلم می‌باشد، در سامانه درج شود.

محله‌ای ادامه داد: شبکه تولید و واردکننده‌ها برای گرفتار نشدن در آینده باید از امروز ثبت نام در سامانه را آغاز کنند و شناسه کالای خود را دریافت و روی محصول درج کنند. در خصوص کالا‌هایی که در سطح عرضه است و شناسه را روی آن درج نکردند، می‌بایست ضمن تعامل با زنجیره تامین، یا فراخوانی شود و یا طی مراحلی شناسه رهگیری روی آن‌ها درج گردد.

وی افزود: در سه ماه آینده باید بخش عمده کالا‌های قاچاق و تقلبی در حوزه قطعات یدکی از بازار برچیده شود.

محله‌ای گفت: ما از طرح‌های شکست خورده قبلی گرده برداری کردیم و امیدواریم به یاری خدا در طرح مذکور مشکلی را شاهد نباشیم؛ چراکه در طرح شناسه رهگیری سامانه‌ها درگیر بوده و ثبت اسناد تجاری نیز دخیل است.

وی با بیان این که علاوه بر شناسه کالا، خرید و فروش نیز ثبت خواهد شد، افزود: کد رهگیری برای قطعات لوازم خانگی سنگین اجرا شده است و گارانتی لوازم خانگی بر همین زیر ساخت سوار شده است.

سرپرست دفتر خدمات نگهداری و فنی‌مهندسی وزارت صمت ابراز امیدواری کرد در فاز بعدی، همه گیری این شناسه اعلام عمومی شود و افزود: سرعت کار در دولت جدید بالا رفته و توجه به زیر ساخت‌ها فزونی گرفته و کالا‌های تحت رصد در یک سال گذشته از ۶ یا ۷ قلم به ۳۸ گروه افزایش یافته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده