تاریخ: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۰۶
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۲۵۶۹۰۶
سرویس خبر : آهن و فولاد

فولاد مبارکه در دل بحران‌ها رکورد دار شد/ وزارت صمت بحران‌ها را بردارد، فولاد مبارکه رکورد‌ها را ثبت کند

فولاد مبارکه در دل بحران‌ها رکورد دار شد/ وزارت صمت بحران‌ها را بردارد، فولاد مبارکه رکورد‌ها را ثبت کند
‌می‌متالز - مجموعه فولاد مبارکه در سال‌های اخیر تلاش کرده است با تعریف پروژه‌های توسعه ای، سهم خود در تولید فولاد کشور را بیش از پیش افزایش دهد. چنین دیدگاهی باعث شد تا این مجموعه با ثبت ۳۰ رکورد تنها در فروردین ماه ۱۴۰۱، سال جدید را پر بار آغاز کند.

به گزارش می‌متالز، در حالی فولاد مبارکه توانسته ۳۰ عنوان رکورد تولید را در حوزه‌های مختلف از جمله آهن اسفنجی، تختال، کلاف گرم، سرد، آهن سازی، فولادسازی و ... به ثبت برساند که با چالش‌ها و مشکلات بسیاری مواجه است که می‌توانست میزان تولید را تحت تاثیر قرار دهد.

ثبت این رکورد‌ها نشان می‌دهد، فولاد مبارکه با برنامه ریزی دقیق و با افزایش بهره وری توانست از چالش‌های موجود گذر کند. از سویی دیگر این اتفاق نشان از حضور نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده در این مجموعه مشغول به کار هستند. درواقع نیروی انسانی حاضر در مجموعه بر اهداف مشخص شده متمرکز شده تا بتوانند با وجود برخی محدودیت‌ها میزان تولید را افزایش دهند.

اما یکی از چالش‌های فولاد مبارکه موضوع تامین مواد اولیه است که باعث شد این مجموعه خود برای تامین این نیاز وارد میدان شده و در معادن سرمایه گذاری کند. شاید بحران مواد اولیه از جایی آغاز شد که معادن سنگ آهن نیز خود برای توسعه زنجیره ارزش وارد کار شدند و بخشی از سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی به مصرف مجتمع‌های معدنی و صنعتی می‌رسد.

موضوعی که برخی مدیران وقت فولاد مبارکه نسبت به آن معترض بودند. این در حالی است که فولاد مبارکه تمام توان خود را بر تولید فولاد و محصولات فولادی با ارزش افزوده بیشتر متمرکز کرده و می‌تواند نقش مهمی در صادرات غیر نفتی کشور داشته باشد.

اما نگرانی‌ها درباره تامین مواد اولیه می‌تواند برنامه‌های این مجموعه را تحت تاثیر قرار دهد. اما فولاد مبارکه با توان بالا به سراغ تامین مواد اولیه رفت تا بتواند این رکورد‌ها را ثبت کند.

البته تعمیرات مرتبط با افزایش تولید و بهره وری در خطوط تولید از اقدامات مهم دیگری است که توانست این ۳۰ رکورد را به ثبت برساند. شاید بخشی از این تعمیرات و تغییرات خط تولید در ماه‌های محدودیت گازی در زمستان انجام گرفت تا این مجموعه در اولین ماه از سال جدید، در تولید رکورد شکنی کند.

البته یکی از مهمترین دلیل‌ها برای رکودزنی‌های فولاد مبارکه می‌تواند هشدار‌ها درباره محدودیت‌های برقی پس از پایان رمضان باشد. این مجموعه با برنامه ریزی دقیق تلاش کرده تا کاهش تولید در ماه‌های پیش رو به دلیل محدودیت‌های موجود در حوزه انرژی را جبران کند.
از سویی دیگر این رکود زنی‌ها می‌تواند رکورد در فروش ماهانه را هم به همراه داشته و سرمایه‌های لازم برای طرح‌های توسعه از جمله سرمایه گذاری فولاد مبارکه در طرح توسعه میدان گازی برای تامین نیاز به انرژی را تامین کند.

درواقع چالش‌های پیش روی فولاد مبارکه کار را به جایی رسانده که این شرکت در تمامی بخش‌ها برای تامین نیاز‌های خود پیشقدم و دست به سرمایه گذاری بزند.

در گروه فولاد مبارکه در برخی از موارد بیش از ۹۰ درصد و در بعضی دیگر ۱۰۰ درصد امکان بهره‌برداری و تولید وجود دارد، اما چالش‌ها توانسته این درصد‌ها را کاهش دهد. درواقع فولاد مبارکه میزان توانمندی خود را ثابت کرده و در صورتی که با همت وزارت صمت این موانع از میان برداشته شود، این رکورد‌ها می‌تواند ماه به ماه افزایش پیدا کند.

فولاد مبارکه در این رکورد‌ها نشان داد بدون سرمایه گذاری مضاعف می‌تواند بهره وری را افزایش دهد، درنتیجه با رفع موانع موجود، نتیجه این تلاش‌ها چندین برابر خواهد شد که در گام اول به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

با رفع چالش‌ها و درپی افزایش تولید، اشتغالزایی از سوی فولاد مبارکه افزایش خواهد یافت، این درحالی است که این مجموعه برای توسعه سبد محصولات خود به دنبال ارتقای تکنولوژی خواهد رفت و با توجه به تاکید بر نهضت ساخت داخلی، تعامل آن با مجموعه‌های دانش بنیان بیش از گذشته می‌شود و درست در همین لحظه است که فولاد مبارکه شعار سال یعنی «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» را محقق می‌کند.

اما در بخش دیگر فولاد مبارکه می‌تواند با توسعه هرچه بیشتر و با تولید فولاد‌های خاص که امروز بخشی از نیاز کشور به آن از طریق واردات تامین می‌شود، از خروج ارز از کشور جلوگیری کند.
درواقع این سوال مطرح است که رفع موانع وجود، فولاد مبارکه در چه جایگاهی قرار می‌گیرد؟

امروز با وجود نگرانی‌هایی در زمینه تامین مواد اولیه، بحران انرژی، محدودیت‌های صادراتی و...، فولاد مبارکه توانسته پرچمدار تولید و صادرات در این صنعت باشد و بخش عمده‌ای از نیاز کشور را تامین کند.

این در حالی است که با راه اندازی پروژه نورد گرم ۲ این شرکت می‌تواند نیاز خودروسازان را تامین و کشور را از واردات ورق بی نیاز کند. درواقع فولاد مبارکه با تعریف پروژه‌های استراتژیک نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

این مجموعه با تولید ورق‌های رنگی با کیفیت نقش به سزایی در توسعه صنعت لوازم خانگی خواهد داشت، که در نهایت محصولاتی با ارزش افزوده بیشتر از زنجیره ارزش فولاد راهی بازار‌های صادراتی می‌شود.

بیش از ۷۰ درصد کلاف گرم مورد نیاز کشور در خط تولید ناحیه نورد گرم شرکت فولاد مبارکه، تولید می‌شود که در سال‌های اخیر با اقدامات کارشناسی موفق شده از ظرفیت اسمی خود عبور کند. درنتیجه با رفع موانع این مجموعه می‌تواند نیاز ۱۰۰ درصدی کشور را تامین کند.

در صورت رفع بحران‌های موجود، فولاد مبارکه حضور مداوم و پر قدرت در بازار‌های صادراتی خواهد داشت، اتفاقی که به ارزآوری کشور کمک می‌کند و سرمایه مورد نیاز برای توسعه صنعت فولاد را هم تامین خواهد کرد، اما متاسفانه تصمیمات ناگهانی می‌تواند این حضور را تحت تاثیر قرار دهد، آن هم در شرایطی که اقتصاد در بخش‌های مختلف با مشکلات ناشی از تحریم دست و پنجه نرم می‌کند.

بحران برق و گاز در ماه‌های پیش رو می‌تواند تولید را نشانه بگیرد، اما فولاد مبارکه تلاش کرد با افزایش تولید در فروردین تا حدود جلوتر از برنامه‌های تدوین شده پیش رود.

پس لازم است وزارت صمت با تعامل بیشتر این بنگاه اقتصادی بزرگ را در توسعه هرچه بیشتر یاری کند.

بررسی کارنامه فولاد مبارکه چه در سال گذشته و چه در سال‌های قبل نشان می‌دهد، نقشه راه دقیقی با نگاه کارشناسی و با هدف ملی تدوین و در دستور کار قرار گرفته است. هرچند در برهه‌ای از زمان محدودیت‌ها برنامه‌های تولیدی را تغییر داد، اما فولاد مبارکه با بکار گیری نیروی متخصص این عقب ماندگی‌ها را جبران و جایگاه خود را در بازار‌های صادراتی حفظ کرد.

حمایت از صنعت فولاد و رفع موانع زیرساختی باعث رشد تولید و سهم خواهی بیشتر در بازار‌های صادراتی می‌شود، اما تنها با یک تصمیم اشتباه می‌توان این سهم را تقدیم رقیب تشنه‌ای مانند ترکیه کرد که امروز در بازار‌های منطقه بدنبال افزایش سهم است. درنتیجه رفع چالش‌ها بحث ملی خواهد بود و تنها به فولاد مبارکه اختصاص ندارد.

با تامین زیرساخت‌های لازم و کاهش قیمت تمام شده، قدرت رقابت صنعت فولاد کشور در بازار‌های جهانی افزایش خواهد یافت و در کنار آن رشد تولید به تامین هرچه بیشتر نیاز بازار داخل می‌انجامد.

منبع: تیتر ۲۰

عناوین برگزیده