تاریخ: ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۳۶
بازدید: ۳۳۱
کد خبر: ۲۵۷۴۰۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
«می متالز» گزارش می‌دهد:

فولاد مبارکه در فروردین ماه به سراغ تحقق شعار سال رفت/ ۳۰ رکورد تولید در ۳۱ روز فروردین ۱۴۰۱

فولاد مبارکه در فروردین ماه به سراغ تحقق شعار سال رفت/ ۳۰ رکورد تولید در ۳۱ روز فروردین ۱۴۰۱
‌می‌متالز - صنعت فولاد کشور سال ۱۴۰۰ را با سختی‌های زیادی به پایان رساند. در حالی که این صنعت برای دستیابی به سهم بیشتر از بازار‌های صادراتی برنامه ریزی می‌کرد، محدودیت‌های ناشی از کمبود برق در تابستان توانست مشکلات زیادی در برنامه‌های تولیدی ایجاد کند. از سویی دیگر بحران گاز نیز در زمستان گریبان گیر فعالان این صنعت شد و خواب راحت را از چشم آن‌ها گرفت.

به گزارش می‌متالز، این در حالی بود که تولیدکنندگان فولاد علاوه بر تامین بازار داخلی باید به تعهدات خود در بازار‌های صادراتی نیز عمل می‌کردند تا حضور آن‌ها به ویژه در شرایط تحریمی دستخوش تغییر نشده و بازار را به دست رقبا نسپارد.

با پایان سال ۱۴۰۰، تولید کنندگان فولاد باید خود را برای سال ۱۴۰۱ که بر اساس پیش بینی‌ها سال سخت تری خواهد بود آماده می‌کردند. اعلام شروع محدودیت‌های برقی پس از پایان ماه رمضان و مشکلاتی در زمینه تامین مواد اولیه تماما خبر از سالی سخت‌تر از گذشته می‌داد.

فولاد مبارکه در فروردین ماه به سراغ تحقق شعار سال رفت/ ۳۰ رکورد تولید در ۳۱ روز فروردین ۱۴۰۱

اما در این بین فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این صنعت با ثبت ۳۰ رکورد تولید در فروردین ماه به مقابله با این سال سخت می‌رود. این در حالی است در فروردین ماه کشور با تعطیلات دو هفته‌ای همراه است، اما ثبت این رکورد‌ها نشان می‌دهد فولاد مبارکه در مسیر توسعه کمی و کیفی با رعایت استاندارد‌های جهانی قرار دارد و تلاش می‌کند با افزایش تولید در این سطح به مقابله با چالش‌های پیش رو برود.

از سویی دیگر این موضوع نشان می‌دهد، فولاد مبارکه از ظرفیت‌های خود به ویژه در حوزه نیروی انسانی به خوبی استفاده کرده با رفع موانع تولید میزان بهره وری را افزایش داده است. همچنین این موضوع نشان می‌دهد با رفع چالش‌های موجود، فولاد مبارکه توانایی بهره برداری از ۱۰۰ ظرفیت‌های تولید را دارد و این موضوع نقش مهمی در افزایش اشتغالزایی و به دنبال آن صادرات غیر نفتی دارد.

اما ثبت این ۳۰ رکورد از سوی فولاد مبارکه پیام دیگری نیز به همراه دارد که باید آن را برنامه‌های تحقق شعار سال جستجو کرد. «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» شعاری است که از سوی مقام معظم رهبری برای سال ۱۴۰۱ انتخاب شد. درست در اولین ماه سال ۱۴۰۱، فولاد مبارکه با برنامه ریزی و تامین مواد اولیه مورد نیاز اولین راس از این شعار یعنی تولید را محقق کرد. اتفاقی که در صورت ادامه داشتن در ماه‌های پیش رو می‌تواند سالی درخشان را برای فولاد مبارکه رقم زند.

اما در بخش دانش بنیان، باید به این موضوع اشاره داشت که افزایش بهره وری با کاهش هزینه‌های تولید و ارتقای تکنولوژی محقق می‌شود. فولاد مبارکه در سال‌های اخیر تلاش بسیاری برای ارتقای تکنولوژی و دستیابی به انقلاب چهارم صنعتی داشته که می‌تواند میزان بهره وری را افزایش دهد. البته در این بین وضع تحریم‌ها و تشدید آن‌ها توانست شرکت‌های بزرگ از جمله فولاد مبارکه را به سمت همکاری هرچه بیشتر با شرکت‌های دانش بنیان برده تا نیاز‌های مرتبط با تکنولوژی و قطعات در داخل کشور تامین شود. در نهایت با تحقق ضلع دیگر از این شعار، بخش سوم یعنی اشتغال آفرین نیز محقق می‌شود.

این اتفاق با افزایش تولید در این مجموعه به صورت زنجیروار ایجاد می‌شود، اما همان طور که تاکید شد برای تحقق این شعار و ثبت رکورد در تولید باید چالش‌های فولاد مبارکه با کمک دولت از میان برداشته شود.

از موارد اشاره شده در بحث چالش‌ها تامین مواد اولیه بود که فولاد مبارکه با تامین آن به سراغ ثبت رکورد‌ها پی در پی تولید در فروردین ماه رفت. اما تامین مواد اولیه یکی از گلوگاه‌های اصلی تولید فولاد کشور محسوب می‌شود. البته فولاد مبارکه با ورود به این حوزه و سرمایه گذاری سعی بر آن داشته تا بخش از این چالش را از میان بردارد، اما همچنان کلید حل مشکلات در این حوزه که نیازمند توسعه اکتشافات و استخراج مواد معدنی است در دست دولت به ویژه وزارت صمت به عنوان متولی بخش معدن کشور است. ارائه آمار‌های تولید فروردین ماه در مبارکه نشان می‌دهد توان تولید هرچه بیشتر در این بنگاه اقتصادی وجود دارد، اما نیازمند حمایت‌های دولت در جهت گشایش گره‌های موجود است.

بخش دیگر این اتفاق که اشاره‌ای در ابتدای متن به آن شد موضوع تمرکز بر نیروی انسانی متخصص است. نیروی انسانی را باید از سرمایه‌های اصلی یک بنگاه اقتصادی دانست که امروز فولاد مبارکه بهترین بهره برداری را از آن داشته و توانسته به کمک آن در مسیر توسعه پایدار حرکت کند.

فولاد مبارکه در فروردین ماه به سراغ تحقق شعار سال رفت/ ۳۰ رکورد تولید در ۳۱ روز فروردین ۱۴۰۱

تلاش‌های فولاد مبارکه با شروع سال جدید حاکی از آن است که این مجموعه امسال حضور بیشتر در بازار داخلی و صادراتی خواهد داشت، اما ادامه آن نیازمند توسعه‌های زیرسقفی و ارتقای خط تولید است که با سرمایه گذاری هرچه بیشتر محقق می‌شود، این در حال است که دولت درست در روز‌هایی که بازار‌های جهانی با رشد قیمت همراه بود با وضع عوارض سعی بر تنظیم بازار داخلی داشته و این فرصت صادراتی را از تولید کنندگان ایرانی از جمله فولاد مبارکه گرفته است. در حالی که گذری بر عملکرد فولاد مبارکه و شرکت‌های تابع آن نشان می‌دهد در سال‌های اخیر یکی از اصلی‌ترین تامین کنندگان بازار داخلی بوده و با برنامه ریزی‌های صورت گرفته تلاش بر حفظ آرامش بازار داخلی داشته است. به عنوان مثال اجرای پروژه استراتژیک نورد گرم ۲ در این مجموعه نشان از مسوولیت پذیری این مجموعه در قبال تامین نیاز داخلی است. پروژه‌ای که با بهره برداری از آن صنعت خودروی کشور از واردات ورق بی نیاز خواهد شد. حال با کنار هم قرار دادن موارد یاد شده و نگاهی به عملکرد آن نشان می‌دهد، فولاد مبارکه بازیگر اصلی صنعت فولاد کشور است و با توجه به واحد تحقیق و توسعه به دنبال تولیدی با کیفیت است. حال موانعی حتی موقت برای حضور این مجموعه پرتوان در بازار‌های صادراتی تنها منجر به افزایش حضور کشور‌های رقیب از جمله ترکیه خواهد شد. البته کاهش دوباره قیمت‌های جهانی نشان داد این فرصت‌ها چندان بلند مدت نیست نباید با تصمیم‌های لحظه‌ای حضور تولیدکنندگان بزرگ ایران از جمله فولاد مبارکه در بازار‌های صادراتی را کم رنگ کرد.

تعداد بازدید : 10
 
عناوین برگزیده