به گزارش میمتالز، علیاکبر کریمی عصر امروز در نشست صمیمی با نمایندگان تشکلهای کارگری و کارفرمایی استان مرکزی اظهار داشت: ما با مباحث کارگری بیگانه نیستیم و جلسات متعددی در دفتر خود و واحدهای تولیدی و شوراهای کارخانجات داشتیم و بازدیدهایی وانجام شده که با مسائل و مشکلاتی که از سوی واحدهای تولیدی مطرح میشود آشنا هستیم، باید به موضوعات و مشکلات توجه خاصی شود، اگر نیازمند محیطی آرام و پایدار در فضای تولید و صنعت هستیم باید تعامل موثر بین کارگر و کارفرما ایجاد شود.
وی افزود: مجموعه کارگران و کافرمایان در یک بنگاه باید به مانند کسانی باشند که در یک کشتی نشستهاند اگر کافرما بخواهد حق کارگر را ضایع کند و امنیت شغلی کارگر را به خطر بیندازد و با قرداد یک ماهه لب پرتگاه نگه دارد انگیزه کار در کارگر از بین میرود، باید این واقعیت پذیرفته شود که تعامل مثبت دوجانبه است، فضای دوجانبه اگر دیده نشود هر دو طرف ضرر میکنند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت باید به عنوان تسهیلکننده روابط دوجانبه باشد و به عنوان یک عنصر بدون طرف ساماندهی کند، ولی در بعضی از قسمتها دخالتهای بیجهت دولت به خروجی تعامل دو جانبه ضربه میزند امیدواریم با اصلاحی که قانون نیاز دارد و اصلاح رویهها و عملکردها در بحث نهادها و شوراها در زمینه حقوق قانونی کارگرها و منافع کافرما شرایط به سمت پایداری برود.
کریمی تصریح کرد: در حوزه کارگری قراردادهای کوتاهمدت و تعدیل نیرو امنیت شغلی را به خطر میاندازد زمانی که فرد برای کار مستمر با تخصص در یک حوزه جذب شده باید قرارداد معتبر بلندمدت و در کنار آن پرداخت حقوق و مزایای قانونی درنظر گرفته شود.
وی بیان کرد: بخش زیادی از وقت و انرژی ما صرف پیگیری مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی شده است زمانی که از صنعت صحبت میشود منظور فقط صنایع بزرگ نیست بالای ۸۰ درصد واحدهای تولیدی و صنعتی ما از صنایع خرد و کوچک تشکیل شده است که از آنها نه اسمی برده میشود نه مشکلات این صنایع بیان میشود، ولی بحث زیادی از اشتغال و تولید بر دوش صنایع کوچک و متوسط است و باید دیده شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات هپکو ساماندهی شده، ولی هنوز چرخه تولید به معنای پر شتاب راه نیفتاده است، متاسفانه آذر آب وضعیت خوبی ندارد، یکی از مشکلات جدی ما نبود سهامداران اهلیتدار، صلاحیتدار، سالم، مدیران سالم و با کفایت و پای کار بوده و این جزء مهمترین عواملی است که صنایع را به این وضعیت نابهسامان میرساند، سهامداران خصوصی وضعیت آذرآب را نابود کردند و ظرف مدت سه سال با صدها میلیارد بدهی بانکی واحد تولیدی را ترک کردهاند و متاسفانه در این سالها کسی به سراغ این دزدها نرفته است.
کریمی عنوان کرد: بخش عظیمی از منابع هپکو توسط مدیرانی که در زمان خصوصیسازی وجود داشت از بین رفته است، ولی تاکنون هیچ یک از مدیران شکایتی طرح نکرده که این مطلب را پیگیری کنند و به سرانجام برسانند قطعا هم مسوولان استان و هم مسوولان قضایی استان برای اعاده حق و اموالی که به یغما رفته است میتوانند حامی باشند.
وی تصریح کرد: مبارزه با مدیران فاسد و ناتوان یکی از ضرورتها برای بهبود وضعیت صنایع ماست و این واقعیت وجود دارد و تجربه نشان داده که هر جا اصلاح انجام شده وضعیت واحدهای صنعتی و تولیدی بهبود یافته است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: شرکت مپنا بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان در واگنپارس سرمایهگذاری کرده است و بدهیها را پرداخت کرده و درحال حاضر با تمام ظرفیت کار میکند اگرچه همین شرکت باز هم با مشکلاتی روبه رو بوده، ولی این تحول در سهامدار و مدیریت، نمونه تحول مثبت است که اگر این تجربه در واحدهای بزرگ تکرار شود بسیاری از مشکلات برطرف میشود.
کریمی بیان کرد: استان وضعیت مناسبی ندارد، استانی که قطب صنعت کشور بوده و واحدهای تولیدی بسیاری در آن وجود داشته درحال حاضر نرخ بیکاری بالایی دارد و در اراک به عنوان مرکز استان بالاترین نرخ بیکاری وجود دارد که بخش عمده آن به واسطه کاهش اشتغال صنعتی در واحدهای بزرگ و تعطیل شدن واحدهای کوچک است که سبب شده در اراک این حجم از جوانان بیکار وجود داشته باشد، در حالی که در بخشهایی از استان به شدت نیاز به نیروی کار بوده و اصرار به وارد کردن نیروی کار خارجی است، آنچه بضاعت ما بوده تلاش برای ساماندهی وضعیت واحدهای صنعتی اراک است تا مشکلات آنها برطرف شود.
وی خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد جمعیت اراک تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند که این نسبت در استان حدود ۶۵ درصد است و متاسفانه علیرغم اینکه تامین اجتماعی در سالهای گذشته در شهرستانها مجتمعهای تفریحی، ورزشی، فرهنگی و ... ایجاد کرده است، اما در اراک با وجود اینکه ۲۰ سال زمینی برای این کار در نظر گرفته شده بود، اما بلااقدام مانده بود که در این سالها با پیگیریهای انجام شده نخستین سالن ورزشی ساخته شده است و امسال به بهرهبرداری میرسد، از وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس تامین اجتماعی برای فاز بعدی دستور کار گرفته شده است که سالن اجتماعات، استخر و ... دارد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: مدیریت شرکتهایی که مشمول سهام عدالت بودند تا پیش از عید با دستگاههای دولتی بوده است و از دیماه به کمیته سهجانبهای متشکل از نماینده وزیر اقتصاد، شورای عالی بورس و کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت محول شده که تصمیم گیری با این اعضا است، طرحی در مجلس برای سهام عدالت تهیه شد و در کمیسیون اقتصاد دنبال میشود، جاماندگان سهام عدالت که چیزی حدود یک و نیم میلیون نفر بودند شامل کسانی است که در همان سال شرایط را داشته و ثبت نام شدهاند، اما سهام عدات تحویل نشده که حق تضییع شده این افراد پذیرفته شده است.
کریمی خاطرنشان کرد: آنچه وظیفه ما به عنوان نمایندگان مردم بوده این است که قوانین مفید و موثر تصویب کنیم و در اجرا و تحقق این قوانین نظارت داشته باشیم تا شرایط بهتری فراهم شود، قطعا دولت هم تلاش دارد شرایط اقتصادی بهتری را رقم بزند شرایطی که در آن قرار داریم شرایط مطلوبی نیست و در عین حال باید تلاش شود از شرایط تورم مزمن و رکود اقصادی خارج شویم، نرخ رشد به شدت پایین است، نرخ سرمایهگذاری از استهلاک پایینتر بوده یعنی اقتصاد، صنعت و تولید درحال فرسودگی است و اگر این روش تغییر نکند نابود میشویم.
وی بیان کرد: منابع عظیمی در کشور وجود دارد که بخش اعظم آن در قالب یارانه از بین میرود نه به افرادی که مستحق هستند میرسد و نه از آن استفاده میشود آنچه که باید انجام شود این است که حداقل شفافسازی صورت بگیرد و این منافعی که وجود دارد را عینا به مردم بدهند که این کار از میلیاردها دلار قاچاق جلوگیری میکند.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: معادلهای که در آن نان از نانوایی کیلویی ۳ هزار تومان خریده شود و همان نان رابه عنوان نان خشک کیلویی ۷ هزار تومان از شما خرید کنند معادله درست و پایداری نیست، کشوری که با این معادله پیش برود نابود میشود، امیدواریم دولت همت کند و این مسیر با امنیت و آرامش برای مردم پیش برود.
منبع: خبرگزاری تسنیم