تاریخ: ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۱
بازدید: ۱۷۰
کد خبر: ۲۵۷۶۶۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاملات سهام در سومین هفته اردیبهشت چگونه خواهد بود؟

خوش‏‏‏‏‏‏‏‌بینی و امید در بورس تهران

خوش‏‏‏‏‏‏‏‌بینی و امید در بورس تهران
‌می‌متالز - پیش‌بینی کارشناسان درست از آب درآمد و بورس تهران در سه روز کاری هفته گذشته، بالا و پایین چندانی نداشت و در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته شاخص‌کل بورس به سطح یک‌میلیون و ۵۲۹‌هزار واحد رسید تا در مقیاس هفته تنها ۵/ ۰درصد افزایش ارتفاع دهد.

به گزارش می‌متالز، تحلیلگران، اما چشم انداز این هفته بازار را مثبت ارزیابی می‌کنند و معتقدند شاخص در هفته پیش رو سبزپوش خواهد بود. موج تورمی که در اقلام مصرفی ایجاد شده و همچنین افزایش نرخ کامودیتی‌ها عواملی هستند که به اعتقاد کارشناسان موجب رشد بازار نه تن‌ها در این هفته بلکه در هفته‌های آتی خواهند شد.

سبزپوشی بورس در هفته‌های پیش رو

جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه: با توجه به موج تورمی که در کشور آغاز شده و ما آن را در بسیاری از اقلام مصرفی مردم مشاهده می‌کنیم، پیش‌بینی می‌شود بازار سهام در هفته آتی روند مثبتی داشته باشد، به‌ویژه آنکه این رشد از هفته گذشته سرعت بیشتری گرفته و شاهد افزایش شدید کالا‌های اساسی هستیم و بسیاری از صنایع هم اعلام کرده اند کالاهایشان به‌زودی افزایش نرخ خواهند داشت، بنابراین این افزایش قیمت‌ها روی بازار سرمایه هم اثر می‌گذارد و باعث رشد این بازار می‌شود. همچنین نرخ بهره‌ای که فدرال‌رزرو اعلام کرد و به میزان نیم‌درصد آن را افزیش داد، باعث شد که انتظارات تورمی در بازار‌های جهانی هم افزایش پیدا کند و به‌همراه آن افزایش نرخ کامودیتی‌ها را در بازار‌های جهانی داشتیم، بنابراین از آنجایی که بورس تهران به دو عامل تورم و دیگری قیمت کامودیتی‌ها بسیار حساس است و همیشه با این دو عامل همبستگی داشته، به‌نظر می‌رسد هفته آینده هفته مثبتی برای بازار سهام باشد.

از سوی دیگر تورم باعث شده که بسیاری از اقلام غذایی رشد داشته باشند، بنابراین گروه‌های غذایی در هفته آینده مورد‌توجه خواهند بود. همچنین بالارفتن نرخ کامودیتی در بازار‌های جهانی گروه‌های کامودیتی‌محور را مثبت می‌کند. خصوصا استخراجی‌ها رشد نسبتا خوبی خواهند داشت و قیمت‌های مثبتی را تجربه می‌کنند. همین عامل سبب می‌شود از آنجا که شاخص‌کل بورس تهران به شرکت‌های کامودیتی (که اکثرا شرکت‌های بزرگ و شاخص ساز هستند) بسیار حساس است، سبزپوش و بازار سهام در هفته آینده مثبت باشد. با توجه به اصلاح‌ها و ریزش‌هایی که بازار سرمایه در دو سال گذشته تجربه کرده، بسیاری از سهم‌ها در قیمت‌های مناسبی قرار دارند و بررسی شاخص‌کل و مخصوصا شاخص هم وزن که مختص سهم‌های کوچک و متوسط است، نشان می‌دهد که ما در یک روند نسبتا صعودی آهسته و پیوسته قرار داریم و نه تن‌ها برای هفته آتی بلکه برای هفته‌های آینده می‌توان بازار متعادل نسبتا رو به مثبتی را پیش‌بینی کرد که می‌تواند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری از سوی افراد باشد. بر این اساس با توجه به شرایطی که بر بازار حاکم است به‌نظر می‌رسد شاخص‌کل بورس بتواند کانال یک‌میلیون و ۵۰۰‌هزار واحد را نیز رد کند و بعید به‌نظر می‌رسد بازار تا محدوده یک‌میلیون و ۶۰۰‌هزار واحد اصلاح قابل‌توجه و عمیقی داشته باشد.

ادامه روند مثبت بازار در هفته آتی

سپهر کشاورز، کارشناس بازار سرمایه: با توجه به روندی که بازار سهام در هفته‌های آتی در پیش گرفته، وضعیت اقتصادی کشور و همچنین وضعیت بازار‌های بین المللی، پیش‌بینی می‌شود شاخص‌کل بورس تهران این هفته نیز روند صعودی در پیش داشته باشد و شاهد بازار مثبتی باشیم. از ابتدای امسال شاهد رشد بازار سرمایه هستیم و دلیل این رشد هم به عوامل مختلف داخلی و خارجی بستگی دارد، اما نکته‌ای که وجود دارد این است که بازار سهام هنوز کم‌حجم است و یکی از ابهامات و مشکلات بازار همین موضوع است. با این حال بازار سرمایه این هفته هم مثبت پیش بینی می‌شود و در بین صنایع مختلف هم گروه خودرویی و پتروشیمی به‌نظر وضعیت بهتری خواهند داشت و پیش‌بینی می‌شود لیدر بازار برای هفته آتی خواهند بود. اما همان‌طور که گفته شد هنوز اعتماد لازم برای سهامداران خرد و سرمایه گذارانی که نقدینگی آنان خارج از بورس است، ایجاد نشده تا سرمایه‌های خود را وارد بازار سهام کنند، بنابراین نباید به رشد فعلی بازار چندان امید داشت. البته به مرور که گزارش دوازده‌ماهه شرکت‌ها ارائه شود، وضعیت شفاف‌تر و بهتر خواهد شد. از سوی دیگر فصل مجامع نیز در پیش است و با توجه به رفع کرونا مجامع حضوری برگزار خواهد شد و همین مساله یعنی حضور در مجمع و اطلاعاتی که سهامداران کسب می‌کنند، ممکن است شور و شوق سرمایه گذاری در بورس را بالا ببرد، بنابراین به‌نظر می‌رسد از اول خرداد‌ماه به بعد بازار مثبت بهتری داشته باشیم و شاهد افزایش حجم معاملات هم باشیم، چون فعلا حجم معاملات کم است و نمی‌توان به رشد بازار با این حجم خوش بین بود.

اکنون حجم معاملات چیزی حدود هشت‌هزار میلیارد‌تومان است و این عدد برای این بازار حجم خوبی نیست. حجم باید متناسب با رشد بازار بالا برود و شاخص وزنی و شاخص بورس به همدیگر نزدیک شوند، اما اکنون این اتفاق نیفتاده و راه شاخص هم وزن و بورس از هم جداست، بنابراین باید حجم معاملات هم بیشتر شود تا بتوان به بهبود وضعیت بازار امیدوار بود. یکی از دلایل مثبت‌بودن بازار در روز‌ها و هفته‌های اخیر رشد تورم است. تورمی که اکنون در خرده فروشی ایجاد شده و در حال افزایش است نشان‌دهنده این است که در ماه‌های آینده شاهد تورم بیشتری خواهیم بود و این تورم به صنایع مختلف منتقل می‌شود، یعنی می‌تواند از کالا‌های ارزان شروع و به کالا‌های پرحجم مثل مسکن و زمین منتقل شود، ولی فعلا با توجه به سطح درآمد‌ها و حجم پولی که نزد مردم است امن‌ترین محل برای سرمایه گذاری به‌خصوص برای قشر پرجمعیت جامعه یعنی سنین ۳۰ تا ۳۵ ساله بازار سرمایه است. با توجه به فروکش‌کردن تب ارز دیجیتال، بازار سرمایه برای سرمایه گذاری‌های کوچک بهتر است و اگر به‌مرور اعتماد ایجاد شود، مقداری هم بازار کنترل شود و بازارگردان‌ها درست کار کنند و شرکت‌های سبدگردان هم بتوانند تخصصی‌تر عمل کنند و اسیر هیجانات نشوند، ورود نقدینگی به بازار بیشتر می‌شود و بازار پرحجم‌تر و بهتر خواهد شد؛ در این‌صورت می‌توان به آینده بازار امیدوارتر بود.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت