تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۰۳
بازدید: ۲۵۴
کد خبر: ۲۵۷۷۲۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

نوسازی ماشین‌آلات معدنی و صنعتی با مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان

نوسازی ماشین‌آلات معدنی و صنعتی با مصوبه سفر رییس جمهور به استان سمنان
‌می‌متالز - سمنان به دلیل برخورداری از ذخایر معدنی متنوع با خلوص بالا از استان‌های معدنی کشور است، اما فرسودگی ماشین‌آلات معدنی امکان مبارزه در جبهه اقتصادی را برای فعالان معدنی تاب کرده بود که سرانجام سفر رییس جمهور به استان سمنان منشاء خیر و برکت و ایجاد بارقه امید در دل فعالان معدنی استان شد.

به گزارش می‌متالز، واحد‌های معدنی استان سمنان طی یک دهه اخیر همواره در تمام جلسات معدنی از فرسودگی ماشین‌آلات معدنی نالان بودند و خواستار تخصیص اعتبار و تسهیلات برای نوسازی بودند و نگاه ویژه دولت سیزدهم در سفر به استان سمنان به این دغدغه، فعالان اقتصادی استان را بیش از پیش دلگرم کرده است.

سمنان استانی معدنی است که بر اساس برآورد‌ها ذخیره معادن آن ۶۴۰ میلیون است و رشد اقتصادی با توجه به افزایش ارزش افزوده محصول با ورود ماشین آلات جدید شکل خواهد گرفت و اکنون دولت سیزدهم به تحقق این مهم کمر همت بسته است.

براساس گزارش‌ها در استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده و بیش از ۶۲۶ معدن وجود دارد و سالانه بالغ بر ۲۲ میلیون تن مواد معدنی استخراج می‌شود که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آن‌ها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمین‌شناسی پیش‌بینی می‌شود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲.۵ میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کم نظیر است.

استان سمنان دارای رتبه اول از نظر تولید گچ، نمک، سلستین و زئولیت، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم و رتبه سوم تولید زغال سنگ و کرومیت در کشور است و تقویت زیرساخت‌ها کمک‌کننده در تحقق رشد اقتصادی است و همچنین باعث کاهش حوادث معدنی می‌شود.

به گفته کارشناسان بیشترین فراوانی حوادث کار در استان سمنان که جان کارگران را گرفته است در بخش معدنی رخ داده و نوسازی ماشین‌آلات استخراج معادن کمک کننده در افزایش ایمنی معادن است.
در ادامه ابتدا وضعیت معادن استان سمنان و ضرورت توجه به این بخش را از زبان مسوولان جویا می‌شویم.

ضرورت بازنگری در نوسازی ماشین آلات معدنی

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان گفت: زمانی که معدن‌داران ماشین آلات معادن فرسوده و مستهلک و با عمر میانگین ۳۵ ساله دارند چگونه می‌توانند بازدهی خوب داشته باشند، بار‌ها اعلام کردیم ماشین آلات نیازمند روزآوری است و «دستورالعمل‌های واردات ماشین آلات» بزرگترین مانع است.
حمید علوی خاطر نشان کرد: معدنکاران هزینه‌های مازادی، چون تامین سوخت، نگهداری و ماشین آلات را پرداخت می‌کنند، هم اکنون ماشین‌هایی در داخل کشور مونتاژ می‌شود که ۵۰ سال پیش تولید شده بود و بازدهی لازم را ندارند.

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی استان سمنان بیان کرد: معادن استان در ابعاد کوچک و خرد است و ضرورت دارد قوانین طوری تدوین شود که فقط معادن بزرگ مشمول ورود ماشین آلات نباشد، بلکه صاحبان معادن خرد با توجه به ظرفیت‌های خود بتوانند واردات مورد نیاز خود را انجام دهند.

به‌روزرسانی ماشین‌آلات معدنی لازمه تحقق رشد اقتصادی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان با اشاره به سهم معادن استان در اشتغالزایی و درآمدزایی برای کشور گفت: حمایت دولت برای به‌روز رسانی ماشین‌آلات بخش معدن استان لازمه رشد اقتصادی در این بخش است.

علی‌اصغر جمعه‌ای ابراز داشت: ۹۰ درصد ماشین‌آلات بخش معادن استان سمنان مستهلک و نیازمند توجه و حمایت دولت برای نوسازی و به‌روز رسانی است.

وی ادامه داد: بخشی از ماشین‌آلات مورد استفاده از معادن استان سمنان بازسازی شده‌اند، اما در ادامه برای نوسازی دیگر ماشین‌آلات مستهلک ضرورت دارد دولت نگاه ویژه به این بخش داشته باشد.

وی بیان کرد: بعضی از معادن استان با به روز رسانی ماشین‌آلات و توسعه خط تولید، به درآمدزایی و ارزآوری کشور کمک شایانی کرده‌اند و همین امر نشان می‌دهد توجه به این بخش دارای توجیه اقتصادی است و چرخش چرخ اقتصاد را به همراه دارد.

جمعه‌ای تصریح کرد: در نظر گرفتن تسهیلات بانکی و تسهیل در ورود ماشین‌آلات به داخل کشور از جمله انتظار سرمایه‌گذاران استان سمنان در بخش معدن است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان تاکید کرد: فرسودگی ماشین‌آلات خط تولید به عنوان چالشی در توسعه و رونق اقتصادی بخش معدن استان با منویات مقام معظم رهبری هم‌ساز نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: معدن سرمایه ملی و موثر در اشتغالزایی و ارزآوری در کشور است و تلاش بیش از پیش برای حل مشکلات در این بخش پویایی اقتصاد را به همراه دارد.

با توجه به اهمیت به‌روزرسانی ماشین‌آلات معدنی رییس جمهور در سفر به استان سمنان به مطالبه به حق فعالان معدنی پاسخ داد و تسهیلات خوبی در این بخش اختصاص یافت.

تخصیص ۳۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات نوسازی صنایع سمنان پیرو سفر رییس جمهور

مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سمنان گفت: ۳۷هزار میلیارد ریال تسهیلات برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات معدنی و واحد‌های تولیدی استان پیرو سفر آیت الله سیدابرهیم رئیسی رییس جمهور تخصیص یافت.

مجتبی اقوامی‌پناه ابراز داشت: پرداخت تسهیلات ۳۷‌هزار میلیارد ریالی برای ۳۰ طرح مربوط به نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات واحد‌های تولیدی و معدنی به وسیله نهاد ریاست جمهوری پیرو سفر آیت الله رییسی به استان سمنان تصویب شده بود.

وی ادامه داد: ۷۰ درصد تسهیلات ۳۷هزار میلیارد ریالی اختصاص داده شده به استان سمنان پیرو سفر استانی رییس جمهور برای نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات و تجهیزات معدنی است.

مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سمنان خاطرنشان کرد: جذب ۹۸‌هزار میلیارد ریال اعتبار تسهیلاتی از محل سفر رییس جمهور به استان می‌تواند رشد اقتصادی خوبی را به ارمغان بیاورد.

وی تاکید کرد: بانک‌های عامل استان سمنان با اهتمام ویژه تسریع در جذب تسهیلات اقتصادی از محل سفر رییس جمهور به استان سمنان را در اولویت کاری خود قرار دهند.

مدیرکل دفتر حمایت از سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سمنان گفت: یکی از اولویت‌های دولت سیزدهم با توجه به منویات مقام معظم رهبری رفع موانع و پشتیبانی از تولید است که پرداخت تسهیلات نیز با این هدف تسریع شده است.

استان سمنان با استخراج سالانه بیش از ۲۱ میلیون تن انواع مواد معدنی یک استان مستعد از نظر منابع معدنی از قبیل سیلیس، آهک، گچ، سولفات سدیم، نمک، منگنز، آهن، مس و ... می‌باشد که۶۳۲ معدن در استان دارای پروانه بهره برداری است و این ظرفیت سهم مهمی در اشتغالزایی دارد و اختصاص تسهیلات برای نوسازی ماشین‌آلات معدنی یک تیر و ۲ نشان است که علاوه بر کمک به کاهش هزینه‌ها، افزایش ارزش افزوده و کمک به رشد اقتصادی به رفع معضل بیکاری کمک می‌کند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) سمنان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت