تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۰۲:۳۴
بازدید: ۵۰۳
کد خبر: ۲۵۷۸۰۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

به معادن کوچک مقیاس ظلم وارد شده است

به معادن کوچک مقیاس ظلم وارد شده است
‌می‌متالز - رییس اتاق معدن فارس براین باور است: اگر ما به این دیدگاه رسیده باشیم که معادن کوچک مقیاس صرفه اقتصادی آنچنانی ندارد، ولی چون اشتغال ایجاد می‌کند باید از آن حمایت کنیم و برای این دیدگاه بودجه و منابع باید بگذاریم که این کار حل شود. ولی اگر این دیدگاه وجود نداشته باشد و نخواهیم به معادن کوچک مقیاس کمک کنیم هیچ وقت نمی‌توانند سر پا بایستند.

‌می‌متالز - زهرا ترابی: محمدحسین شرافت رییس اتاق معدن فارس در گفتگو با می‌متالز، در پاسخ به این سوال، با توجه به وضعیتی که در صنایع معدنی وجود دارد اهمیت معادن کوچک مقیاس را چطور تحلیل می‌کنید گفت: در بحث معدن چه کوچک مقیاس و چه بزرگ مقیاس مهترین بحث سرمایه گذاری که بسیار مهم و پررنگ است. در معادن کوچک مقیاس‌ها موردی که اهمیت دارد اشتغال است. در نقطه‌ای که شاید چرخه اقتصادی کم باشد این معادن اشتغال ایجاد می‌کنند. اگر نگاه دولت مردان به مناطقی که معدن کوچک مقیاس دارند ایجاد اشتغال در آن مناطق محروم باشد باید کمک به صرفه اقتصادی برای آن معدن کوچک مقیاس تدابیری بیاندیشند.

وی در ادامه پاسخ داد: اگر ما به این دیدگاه رسیده باشیم که معادن کوچک مقیاس صرفه اقتصادی آنچنانی ندارد، ولی چون اشتغال ایجاد می‌کند باید از آن حمایت کنیم و برای این دیدگاه بودجه و منابع باید بگذاریم که این کار حل شود. ولی اگر این دیدگاه وجود نداشته باشد و نخواهیم به معادن کوچک مقیاس کمک کنیم هیچ وقت نمی‌توانند سر پا بایستند و همیشه به حالت تعطیلی یا کارکرد خیلی کم طی سال مواجه هستند و یک حالت خیلی نامتعارفی را برای آن معدن کاری ایجاد می‌کند. فلذا همیشه هم علامت سؤال را در پی دارد که چرا این معدن تعطیل شده است. بنابراین، این معادن نیاز به حمایت و سرمایه گذاری از طرف دولت دارند. به دلیل اینکه اشتغالی که آن معادن کوچک مقیاس ایجاد می‌کند در آن منطقه زیاد است.

شرافت در پاسخ به این پرسش، به کارگیری تکنولوژی در این معادن باید چگونه باشد؟ اظهار کرد: همان بحث سرمایه گذاری و تخصیص منابع است، ما هرجا که باشیم می‌توانیم از تکنولوژی روز استفاده کنیم، ولی تکنولوژی یک بها و هزینه‌ای دارد، وقتی که منابع مشخصی نداشته باشیم که این تکنولوژی را وارد عرصه معادن کوچک مقیاس کنیم بقیه بحث‌ها بیهوده است. بنابراین، ما تا اختصاص منابع را برای این‌ها تعریف نکنیم رفتن به سمت تکنولوژی هم بی معنی می‌شود.

او با اشاره به اینکه با این نوع سیاست و نگاهی که در معادن کوچک مقیاس وجود دارد ظلم وارد می‌شود پاسخ داد: بله، چون کسی به آن‌ها توجه نمی‌کند حتی جا‌هایی که ما شاید گیر‌های قانونی داریم کسی توجه نمی‌کند. به عنوان مثال، منابع طبیعی باید برای ادامه کار معادن کوچک یکسری گذشت‌هایی را داشته باشد، اما همین گیر‌های قانونی هم اتفاق نمی‌افتد. بنابراین، تا ما نگاه حمایتی به این معادن نداشته باشیم کار این‌ها روی غلطک نخواهد افتاد.

رییس اتاق معدن فارس افزود: همه بخش‌های اقتصادی به خاطر تحریم‌ها افت شدیدی کردند که اثر آن را می‌بینند. ولی نباید همه را به گردن تحریم‌ها انداخت باید مدیریت در این وضعیت خود را نشان بدهد. اختصاص منابع مالی برای معادن کوچک مقیاس در وهله اول ربطی به تحریم ندارد بلکه ربطش به این است که ما باید نگاه حمایتی داشته باشیم که بتوانند برروی پای خودشان بایستند و اشتغال خودشان را حفظ کنند، بعد که به مرحله تولید رسیدند اگر بحث صادراتی داشته باشند یا اینکه با بازار‌های خارجی مرتبط باشند دیگر به بحث تحریم‌ها گره می‌خورند، ولی در وهله اول مدیریت نقش بسازیی دارد.

شرافت در پاسخ به این پرسش، حمایت دولت از شرکت‌های خصوصی چقدر می‌توانند در رونق و روند پیشرفت معادن کوچک مقیاس تاثیر داشته باشند؟ بیان کرد: همه معادن کوچک مقیاس شرکت‌های خصوصی هستند و دولتی نیستند، دولت باید حامی این شرکت‌ها باشد، بهره بردار معادن کوچک مقیاس یا شرکت‌های خصوصی هستند یا اشخاص حقیقی در این معادن نقش دارند. بنابراین، این‌ها خودشان کسانی هستند که برای حفظ اشتغالشان نیاز به حمایت دارند.

رییس اتاق معدن فارس اظهار کرد: این نکته را نیز اضافه کنم که معادن چالش‌های دیگری نیز دارد که خاص کلیت اقتصاد است. فلذا، بخش‌های کشاورزی، خدمات و صنعت با آن دست به گریبان هستند و بخش معدن هم با آن هم مواجه است. یکسری چالش‌هایی هم هستند که خود بخش معدن به دلیل طبیعتش با آن دست به گریبان است و بزرگترین چالش‌ها بحث محیط زیست و منابع طبیعی که بسیاری از کار‌های ما را به واسطه عدم هماهنگی بین دستگاه‌ها که در این بخش دارد دچار وقفه می‌کند یا در آن اختلال ایجاد می‌کند.

این کارشناس افزود: چالش بعدی، معارضان محلی هستند همچنین بحث تعارض قوانین که به اضافه اینکه متاسفانه یک نگاه به بخش معدن این است که معدن کار ما مخرب محیط زیست یا یک چپاول گر اقتصادی است یا یک چیز مفت گیرش آمده که حالا به هر ترتیبی و هر دستگاهی باید بخشی از این منافع معدن را برای خودش بکند و ببرد که این نگاه بسیار نگاه زشت و زننده‌ای بین معدن کاران است.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت