به گزارش میمتالز، وزارت بازرگانی آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی در بیانیهای گفت: برخی از بزرگترین کارخانههای فولاد اوکراین بیشترین ضربه را از حمله بی رحمانه پوتین به این کشور دیده اند و کارخانه فولاد در ماریوپول به نمادی پایدار از عزم اوکراین برای مقاومت در برابر تجاوز روسیه تبدیل شده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۸ تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات فولاد از کشورهایی از جمله اوکراین وضع کرد.
قانونگذاران هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در ماه آوریل از جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا خواسته بودند که تعرفهها را لغو کند.
اوکراین سیزدهمین تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان است و معمولاً حدود ۸۰ درصد از تولید خود را صادر میکند. در ماه گذشته، کمیسیون اروپا تعلیق یک ساله تعرفه واردات همه کالاهای اوکراینی را پیشنهاد کرد.
اتاق بازرگانی آمریکا اعلام کرده است اوکراین در سال ۲۰۲۱ در مجموع ۱.۹ میلیارد دلار کالا به آمریکا صادر کرده است. این مقدار کمتر از ۰.۱درصد از کل واردات آمریکا، اما تقریباً ۲.۸ درصد از کل صادرات اوکراین است.
قبل از حمله روسیه، تقریباً نیمی از واردات آمریکا از اوکراین فلزاتی مانند آهن، آهن خام و فولاد بود، اما آنها بخش کوچکی از کل واردات کل فلزات آمریکا را تشکیل میدادند.
وزارت بازرگانی آمریکا همچنین گفت که از هر ۱۳ اوکراینی یک نفر در صنعت فولاد این کشور مشغول به کار هستند. فولاد و بخشهای مرتبط نزدیک به ۱۲ درصد از تولید ناخالص داخلی اوکراین را تشکیل میدهند.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد سومین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه همچنان ادامه دارد.
مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار میدهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)