تاریخ: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۰۲
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۲۵۷۹۶۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
مشروح میزگرد تخصصی «بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت سنگ آهن در ۱۴۰۱»؛

رنج فولاد از «ابهام» و «غفلت»!

‌می‌متالز - دومین میزگرد تخصصی «بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت سنگ آهن در ۱۴۰۱» در دوازدهمین نمایشگاه «چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران» برگزار شد. در این میز گرد تخصصی بر رنجش صنعت فولاد از دو مقوله «ابهام» و «غفلت» تاکید شد.

به گزارش می‌متالز، پس از برگزاری و اتمام میزگرد تخصصی «بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت فولاد در ۱۴۰۱»، نمایشگاه «چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران» افتتاح شد. در بخش دوم این مراسم که بعد از ظهر آغاز شد، دومین میزگرد تخصصی «بررسی چالش‌ها و فرصت‌های صنعت سنگ آهن در ۱۴۰۱» برگزار گردید.

در این میزگرد تخصصی مهدی کرباسیان، رئیس اسبق هیات عامل ایمیدرو، اظهار کرد: وضع عوارض بر صادرات به عنوان یک تصمیم غیرملی است که نتایج خوبی در بر نخواهد داشت.

وی افزود: حدود ۷ میلیارد دلار صادرات زنجیره فولاد در سال ۱۴۰۰ بوده و ۳ میلیارد تن ذخایر شناخته شده زغال‌سنگ کشور است. ما یک ارزش افزوده داریم که اشتغال، اقتدار و توسعه ایجاد می‌کند لذا صادرات دارای جایگاه بسیار مهمی به ویژه در صنعت فولاد است.

کرباسیان تصریح کرد: کشور ما معادن غنی در حوزه‌های مختلف دارد و از سوی دیگر به خاطر داشتن انرژی فراوان باید از این فرصت بیشترین بهره را ببریم.

رئیس اسبق هیات عامل ایمیدرو در ادامه گفت: در گزارش طرح جامع فولاد پیش بینی شده است که بر اساس وضعیت موجود کمبود سنگ آهن داشته باشیم. ولی اگر به سمت فناوری برویم می‌توانیم بسیاری از خلأ‌ها را پر کنیم.

مهدی کرباسیان خاطرنشان کرد: در بسیاری از زمینه‌های فناوری‌عقب هستیم و باید کمبود این فناوری‌ها را به سرعت در جای جای صنعت کشور خود جبران کنیم.

وی در پایان تاکید کرد: سازمان ایمیدرو با اختیاراتی که دارد می‌تواند پشتوانه‌ای برای آینده کشور به ویژه در زمینه صنعت باشد.

رنج فولاد از «ابهام» و «غفلت»!

سنگ آهن یک از عوامل برای توسعه ایران است

سعید عسگرزاده، دبیر انجمن سنگ آهن ایران، نیز در این میزگرد گفت: اگر بخواهیم معدن را به جای نفت جایگزین کنیم باید عادت‌های قدیمی و مدل‌های زندگی گذشته را تغییر دهیم.

وی افزود: سنگ آهن عاملی برای توسعه ایران است و با معدن‌کاری فراسرزمینی می‌توانیم از این عامل علاوه بر پتانسیل داخلی استفاده نماییم.

عسگرزاده تاکید کرد: باید کارگروهی تشکیل شود تا با همفکری در مورد منابع سنگ آهن به‌ویژه در شرق کشور فرصتی را برای کمک به صنعت فولاد کشور ایجاد کرد.

دبیر انجمن سنگ آهن ایران در پایان گفت: صنعت آهن و فولاد، صنایع در دسترس و ارزانی است و به طور کلی احتمال افزایش قیمت شدید برای آن قابل تصور نیست که به همین خاطر می‌توانیم ثبات قیمت و در نتیجه افزایش سرمایه‌گذاری‌ها را شاهد باشیم.

رنج فولاد از «ابهام» و «غفلت»!

«ابهام» و «غفلت»؛ ۲ چالش اصلی صنعت فولاد در ایران

مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، در دومین میزگرد تخصصی اظهار کرد: به نظر می‌رسد بزرگترین چالش در صنعت فولاد مشخص نبودن تکلیف بسیاری از مسائل است.

وی افزود: موضوع خصوصی سازی در یک برهه زمانی مطرح شد، ولی متأسفانه وظایف محول شده مغفول ماند.

مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران گفت: باید در آن طرف میز مباحثه، متولیان امر نیز حضور داشته باشند، زیرا آن‌ها مسوول هستند و در شرایط مختلف وقتی اقداماتی انجام می‌شود با برخورد برخی از مسوولان مواجه می‌شویم.

حمیدیان ادامه داد: باید در مورد مشکلات حوزه معادن با طرف‌های مختلف به جمع‌بندی برسیم تا بتوانیم در نتایج خوبی را در نهایت شاهد باشیم.

پس از پایان این میزگرد تخصصی، اولین روز از دوازدهمین همایش و نمایشگاه «چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار» پایان یافت. این همایش و نمایشگاه، از صبح روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در هتل المپیک تهران آغاز شد و تا ۲۱ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.

منبع: پایگاه خبری - تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده