تاریخ: ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۴
بازدید: ۱۷۴
کد خبر: ۲۵۸۰۹۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

غل و زنجیر قوانین موازی و مقررات اضافی بر دست و پای نظام مالیاتی باید باز شود

غل و زنجیر قوانین موازی و مقررات اضافی بر دست و پای نظام مالیاتی باید باز شود
‌می‌متالز - رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، انجام اصلاحات مقرراتی و کاهش تورم مقررات در نظام مالیاتی و تهیه دستورالعمل‌های صریح و شفاف را از اولویت‌های برنامه‌های تحول آفرینی برشمرد.

به گزارش می‌متالز، داوود منظور با تاکید بر اینکه ایجاد گفتمان تحول آفرینی در نظام مالیاتی، لازمه‌ی توسعه اقتصادی و پیشرفت همه جانبه کشور است، گفت: افزایش منابع درآمدی دولت، جداشدن بند ناف اقتصاد از درآمد‌های نفتی و مقاوم سازی بودجه از ملزومات توسعه و تحول نظام مالیاتی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور یکی از ضرورت‌های تحول آفرینی و هوشمند سازی نظام مالیاتی را در بازکردن غل و زنجیر‌های خود ساخته از جمله قوانین موازی و مقررات اضافی از دست و پای نظام مالیاتی دانست و گفت: این کار هم عدالت مالیاتی را افزایش می‌دهد و هم وجه مردمی بودن نظام مالیاتی و رضایتمندی شهروندان را افزایش می‌دهد.

منظور با اشاره به اینکه منطق مقررات زدایی این است که مقررات ساده‌تر و کمتر، اما کیفی‌تر و دقیق‌تر موجب افزایش بهره وری، کارایی و پویایی سازمان می‌شود، انجام اصلاحات و کاهش تورم مقررات در نظام مالیاتی را از شاخص‌های عملیاتی در دوره تحولی دانست.

معاون وزیر امور قتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه باید دستورالعمل‌ها موجز، صریح و شفاف تهیه شوند گفت، برای مقررات زدایی و انجام اصلاحات مقرراتی در نظام مالیاتی، توجه به سه مولفه ضروری است. نخست؛ توجه به قوانین بالادستی و برنامه توسعه و برنامه‌های دولت مردمی که مقررات زدایی و انجام اصلاحات مقرراتی در راستای تحقق این اهداف پیگیری و اجرا شود. دوم؛ مجموعه‌های نظارتی سازمان مثل دادستانی انتظامی مالیاتی که وظیفه نظارت، هماهنگی و به چالش کشیدن مقررات دست و پاگیر را برعهده دارد و سوم؛ مرکز آموزش و پژوهش سازمان وظیفه شناسایی و ارائه مشاوره به واحد‌های مقررات‌گذار را برعهده بگیرد.

وی تصریح کرد: وجود قوانین و دستورالعمل‌های متعدد موجب عدم شفافیت و طولانی شدن فرآیند‌ها می‌شود در حالی که می‌توان با قوانین روشن و صریح، از نوشتن چند مرتبه و تکراری آن که منجر به افزایش و توسعه حجم قانون و سردرگمی ذینفعان می‌شود جلوگیری کرد.

منظور با اشاره به دوران گذار و دوره تحولی نظام مالیاتی تاکید کرد: دستیابی به نظام مالیاتی هوشمند با ساختاری پویا مبتنی بر حاکمیت داده، به میزان پذیرش و بهره گیری از قابلیت‏ها و پتانسیل‌های ابزار‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی برای هوشمند شدن، با حذف مقررات دست و پاگیر و دستورالعمل‌های موازی همراه است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، ضرورت حذف دستورالعمل‌های اضافی و باز کردن گره‌ی قوانین دست و پاگیر را عامل مهمی در ارائه خدمات سریعتر، شفاف‌تر و عادلانه‌تر به مودیان مالیاتی و شهروندان دانست و تاکید کرد، شفافیت قوانین و دستورالعمل‌ها به تحول نظام مالیاتی، نهادینه سازی فرهنگ مالیاتی، افزایش اعتماد عمومی و تبدیل شدن سازمان امور مالیاتی به سازمانی محبوب مردم کمک خواهد کرد.

وی افزود بسیاری از جامعه شناسان و اقتصاددانان، ایجاد تحول در نظام مالیاتی و حرکت به سمت هوشمندسازی را پایه اصلاحات اقتصادی، ایجاد عدالت اجتماعی، جلوگیری از رانت و فساد، شکاف‎های طبقاتی و نابرابری‎‌های اجتماعی می‌دانند. این در حالی است که صدور بخشنامه‌های پرتعداد موجب ایجاد تورم مقررات در نظام اداری و کند شدن حرکت نهاد‌ها به سمت هوشمندسازی می‌شود.

منظور در پایان افزود: تجربه اصلاحات مقرراتی دنیا در پس رکود‌های اقتصادی و در قالب مقررات‌زدایی شکل گرفت؛ چراکه دولت‌ها به این نتیجه رسیده بودند که تورم مقررات، مانعی برای توسعه کار‌آفرینی و رشد اقتصادی است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده