به گزارش میمتالز، آیین تجلیل از پیشکسوتان و فعالان ایمنی و بهداشت ذوب آهن اصفهان با حضور مداحی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، مدیران گروه ایمنی و بهداشت حرفهای استان و دانشگاه اصفهان و جمعی از مسئولین و کارشناسان شرکت سه شنبه ۲۰ اردیبهشت ماه در تالار آهن برگزار شد.
مهندس رخصتی در این آیین با بیان این که ۲۶ درصد از فولاد کشور در مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تولید میشود گفت: باید استعداد، توانمندی ها، علاقه و انگیزه افراد را با روشهای علمی و روانشناسی تشخیص داد و بر اساس آن افراد را به کار گرفت.
وی با بیان این که انسان اشرف مخلوقات است و مشکلات مرتبط با آن نیز از پیچیده گیهای خاصی برخوردار است، تاکید کرد: بهداشت حرفهای از سطح خانوادهها آغاز میشود و در جامعه و محیط کار تکمیل و ارتقا مییابد.
مهندس رخصتی بر بهره گیری از مشاوره متخصصان امر برای سلامت جسمی و روانی تاکید کرد و گفت: اگر علاقه، انگیزه و دانش افراد ملاک کار قرار گیرد بخش عمدهای از مشکلات انسانی در حوادث به ویژه در محیط کار حل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت رعایت اصول ایمنی و بهداشت حرفهای را در راستای حفظ کرامت انسانها عنوان کرد و گفت: دلیل حوادث و مشکلات انسانها در محیط کار را باید در ذهن و مغز آنها جستجو کرد، چرا که؟ عمده حوادث انسانها ناشی از مشغلههای ذهنی و روحی آنهاست.
مهندس رخصتی بر بهرهگیری از دانش و نظرات یکایک همکاران تاکید کرد و افزود: با چنین رویکردی ذوبآهنی را شاهد خواهیم بود که بیش از پیش توسعه یافته و به توازن و پایداری رسیده است.
مهدی بهرامی معاون پشتیبانی و خدمات اجتماعی شرکت نیز در این آیین، گفت: ذوب آهن اصفهان علاوه بر تولید فولاد، در عرصه سلامت کارکنان از پیشگامان صنایع محسوب میشود و از دهه ۵۰ با تأسیس طب کار، سلامتی کارکنان را در اولویت قرار داده است.
وی افزود: ذوب آهن اصفهان از بدو استخدام تا روزهای پایانی اشتغال کارکنان با معاینات دورهای به سلامت کارکنان اهتمام دارد و سلامتی همکاران با بهره گیری از تجهیزات مدرن و به روز در اولویت شرکت است.
معاون پشتیبانی و خدمات اجتماعی شرکت تاکید کرد: با غربالگری به سمت پیشگیری حرکت کردیم تا امکان بروز هرگونه بیماری در کارکنان در اسرع وقت شناسایی و از آن جلوگیری شود. ضمن اینکه در تعاملات با دانشگاه علوم پزشکی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هم سلامت جسمی و هم سلامت روحی و روانی خانواده بزرگ ذوب آهن اصفهان را مد نظر داریم و برای صیانت از آن، برنامه ریزی جامعی تدوین شده و بر اساس برنامه در حال اجرا میباشد.
سید حمید حسینی مدیر بهداشت و محیط زیست شرکت نیز گفت: ارتقاء سطح ایمنی و بهداشت در ذوب آهن اصفهان مدیون تلاش و رعایت اصول مرتبط با آن توسط یکایک همکاران است.
حسینی افزود: مشکلات ایمنی و حوادث را میتوان با آمار بیان کرد، اما هرگز با آمار نمیتوان احساسات غم انگیز و آسیبهای روحی و روانی صدمه دیدگان را بیان کرد بنابراین لازم است با ارتقای فرهنگ ایمنی به کاهش حوادث و افزایش درک شرایط حادثه دیدگان، کمک کنیم.
مجید مشایخ مدیر گروه بهداشت حرفهای استان اصفهان گفت: ذوب آهن اصفهان از دیر باز نسبت به صیانت از سلامت کارکنان بسیار سخت گیر و جدی بود.
وی افزود: همه گیری کرونا به ما یادآوری کرد که سرمایه گذاری در حوزه بهداشت حرفهای از ضروریاتی است که سلامت کل جامعه را تضمین میکند.
مشایخ تاکید کرد: ایمنی هیچگاه جدای از کار نیست و برای ارتقاء فرهنگ ایمنی حرفهای در سازمانها باید به این باور برسیم که ایمنی جزیی از کار است و باید در هر مکان و هرلحظه آن را مدنظر داشته باشیم.
مسعود ریسمان چیان مدیر گروه بهداشت حرفهای و ایمنی کار دانشگاه اصفهان نیز گفت: پاندومی کرونا اهمیت مشارکت اجتماعی در ارتقاء فرهنگ ایمنی و بهداشت در جامعه را نشان داد.
وی افزود: باید آموزشها و تأمین تجهیزات مورد نیاز به تغییر باورها و رویکردها برای تقویت فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفهای منجر شود.
ریسمان چیان افزود: برای نهادینه کردن فرهنگ ایمنی و بهداشت حرفهای در سازمان، باید افراد با انتخاب خود به اصول ایمنی و بهداشت پایبند باشند و کنترل بیرونی و وضع دستورالعمل و قوانین مرتبط با آن صرفا نمیتواند باعث تغییر ذاتی در رفتار افراد شود.
شایان ذکر است؛ در این آیین از ۱۷ پیشکسوتان و فعالان ایمنی و بهداشت شرکت تجلیل به عمل آمد.
منبع: خبرگزاری تسنیم