به گزارش میمتالز، علی عباسلو تصریح کرد: امروز بحران اوکراین فرصتی پیش روی کشورها قرار داده و ایران هم میتواند سهم خود را از این شرایط داشته باشد، اما وضع عوارض اجازه نمیدهد.
آخرین روزهای اسفند پارسال، ستاد تنظیم بازار برای صادرات صنایع فلزی و معدنی عوارض وضع کرد و وزارت صنعت نیز بیستم فروردین ۱۴۰۱ بخشنامه اجرای این مصوبه را ابلاغ کرد.
انجمن تولید کنندگان فولاد ایران خواستار لغو عوارض بر صادرات فولاد شده و خاطر نشان میسازد که تولید فولاد کشور حدود دو برابر نیاز داخلی است.
پارسال میزان تولید فولاد به رقم ۲۸.۹ میلیون تن رسید و در افق ۱۴۰۴ ظرفیت فولاد ۵۵ میلیون تن هدف گذاری شده است.
عباسلو گفت: اکنون اول سال ۸خورشیدی است، شرکتها چندان در بازارهای بین المللی حاضر نشده اند.
اما اصل حمایت و پشتیبانی دولتها در امر صادرات در دنیا مورد تاکید قرار دارد.
امروز بنابر الزام وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمامی محصولات فو لادی در بورس کالا عرضه میشوند و علاوه براین قیمت فولاد در بازار داخل ایران توسط بورس کالا تعیین میشود که ارزانترین قیمت در دنیاست و گفته میشود از قیمت قر اضه جهانی هم کمتر است.
مدیرعامل جهان فولاد سیرجان پیرامون مشکل انرژی که مانعی جدی پبش روی تولید است، گفت: قطع برق و گاز حدود ۱۵ درصد افت تولید را پارسال برای این واحد صنعتی به همراه داشت و امسال هم با این مشکل روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی کارخانهها براساس ظرفیت سالیانه پیش بینی میشود، اما در ایران مشکل انرژی در سالهای اخیر مانعی برای تحقق اهداف محسوب میشود.
عباسلو ابراز امیدواری کرد: براساس تدبیر مدیریت انرژی کشور، این مرحله با کمترین آسیب و اًًثار منفی پشت سرگذاشته شود.
جمهوری اسلامی ایران دهمین فولاد ساز جهان محسوب میشود و انتظار میرود در افق ۱۴۰۴ در جایگاه هفتم دنیا قرار گیرد.
منبع: دنیای معدن