به گزارش میمتالز، محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد به مصلی تهران و محل برگزاری نمایشگاه کتاب آمد تا ضمن بازدید از غرفه تعدادی از ناشران، از نزدیک در جریان امور قرار گیرد.
وی در این بازدید از غرفههای انتشارات مکتب حاج قاسم، کتابستان معرفت، سروش، مجمع ناشران، نهاد کتابخانهها، انتشارات انقلاب اسلامی، روایت فتح، نشر بینالمللی حافظ، انتشارات نشر آثار آیت الله مکارم شیرازی و ... بازدید کرد.
پس از این بازدید وی در جمع خبرنگاران حاضر شد. او در ابتدا درباره آخرین وضعیت تهیه کاغذ برای صنعت نشر و مشکلاتی که ناشران برای تهیه آن دارند، گفت: در همین مدت بارها این مساله را عنوان کردیم. در مساله کاغذ، ۲ موضوع را دنبال میکنیم؛ یکی بحث کوتاه مدت بود که خوشبختانه حل و ارز لازم تخصیص داده شد. از سویی دیگر، کار میان مدت و بلند ما این است که تلاش کنیم در صنعت تولید کاغذ به خودکفایی برسیم. با برآورد میگویم که در بهترین حالت، سالی ۲۸۰ هزار تن، در حوزه نشر به کاغذ نیاز داریم، اما مجموعههایی که اکنون در حال فعال شدن، تکمیل ظرفیت و حل مسائل مالیشان هستیم، بیش از ۳۴۰-۳۵۰ هزار تن کاغذ تولید خواهند کرد. این یک برآورد دقیق است و روی آن مطالعه شده است.
وی اضافه کرد: کارگروهی در دفتر معاون اول رئیس جمهور برای این موضوع تشکیل شده است. بنده به همراه وزیر صمت، معاونهای مرتبط وزارت ارشاد و صمت و مدیر عامل بانکهای مرتبط و استاندارهای استانهای درگیر در آنجا مشغول هستیم. همچنین آقای رئیس جمهور به عنوان شخص اول اجرایی کشور نیز پیگیر تحقق این موضوع است؛ بنابراین همه در حال کار هستیم و مسیر را جلو میبریم. امیدواریم با توجه به زمانبندی صورت گرفته، امسال تکمیل ظرفیتها انجام شده و تا ابتدای سال آینده ظرفیتهای جدید راهاندازی خواهد شد.
او همچنین درباره کاغذهای احتکار شده نیز گفت: نزدیک به ۲ هزار تن کاغذ کشف شده که در حال تحویل به دوستان ماست. به محض اینکه کار انتقال اتفاق بیفتد، در اختیار ناشران قرار خواهد گرفت.
اسماعیلی درباره روند دیرهنگام کاغذها به وزارت ارشاد گفت: کار در دست دستگاه قضایی بوده و رئیس محترم دستگاه قضا نیز بسیار کمک کردند.
وزیر ارشاد درباره گلایه برخی ناشران درباره تخصیص کاغذ گفت: همکاران ما در معاونت فرهنگی با توجه به سوابق و الویتهایی که دارند، کار تخصیص کاغذ را انجام میدهند و بنده در جزئیات تقسیم کاغذ نیستم.
او درباره ادامه دار بودن ارز ترجیحی کاغذ با توجه به حذف آن از سوی دولت برای برخی کالاهای اساسی گفت: ما از آخرین فرصت ارز ترجیحی استفاده کردیم و کار خود را انجام دادیم که انشاءالله از این به بعد نیازمند ارز ترجیحی نباشیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم