تاریخ: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۲۹
بازدید: ۲۳۴
کد خبر: ۲۵۹۱۲۵
سرویس خبر : انرژی
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع پلیمر ایران بررسی کرد

بورس کالا چگونه به توسعه صنعت پتروشیمی کمک می‌کند

‌می‌متالز - رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در جمع صنایع بالادست و پایین دست پتروشیمی بر نقش ویژه و توانمندی‌های بورس کالا در دوران تحریم‌ها تاکید کرد.

به گزارش می‌متالز، سعید ترکمان، رئیس هیات‌مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در نخستین همایش تجلیل از برترین‌های بورس کالا با بیان اینکه حوزه پلیمر طول سالیان گذشته توانسته بیش از ۹۰۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کند، گفت: این رشد درحالی حاصل شده که عمده صنایع در رکود به سر می‌برند.

وی افزود: جایگاه و نقش بورس کالا در صنعت پتروشیمی کشور، شفافیت، کاهش هزینه مبادلات و همینطور عملی شدن پتانسیل‌هایی همانند پوشش ریسک یا تامین مالی است که البته اقتصاد ایران در سال‌های اخیر درگیر تحریم‌های شدیدی بوده و از این رو، اهمیت بورس کالا برای صنایع اهمیت ویژه تری پیدا کرده است.

ترکمان اظهار کرد: به گواه آمار‌های رسمی صنایع تکمیلی پتروشیمیایی با محور پلیمر‌ها به شدت از صنایع مشابه خود در فاز ارزش آفرینی و اشغالزایی برجسته‌تر عمل کرده اند و آن را باید در توانمندی‌های این صنعت دید که در این مسیر سازوکار بورس کالا در توسعه و ارتقای این صنعت نقش ویژه‌ای داشته است.

وی پیشنهاد کرد: این موفقیت‌ها در قالب ارائه آمار رسمی در نشریات و منابع بین المللی منتشر شود.

ترکمان اشاره‌ای به آمار معاملات پلیمری‌ها در بورس کالا کرد و گفت: حجم معاملات پلیمر‌ها با توجه به الزام عرضه داخلی در سال ۹۰ از یک میلیون تن در سال ۱۴۰۰ تقریبا به ۴ میلیون تن رسید و این رشد درحالی رقم خورده که در عمده این سال‌ها رشد صنعت صفر بود و بزرگترین مولفه در این حوزه، رشد حجم تولید در صنایع تکمیلی است.

شفافیت آمار‌ها به واسطه عرضه در بورس کالا

به گفته رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر، برآورد‌های این انجمن از رسیدن حجم تولید کل به ۵ میلیون و ۶۷۰ هزار تن حکایت دارد، لذا در اختیار داشتن این اطلاعات یا امکان هم پوشانی داده‌ها از مزیت‌های معاملات بورس کالا به شمار می‌رود.

ترکمان با تاکید دوباره این مطلب که شفافیت ساده‌ترین مزیت معاملات در بورس کالا به شمار می‌رود، یادآور شد: با تمرکز معاملات در بورس کالا علاوه بر مزیت‌های ذاتی این سازوکار از جمله شفافیت و تخصیص بهینه منابع، دستگاه‌های نظارتی، مالیاتی و صاحبان صنایع نیز به سادگی می‌توانند نسبت به رهگیری تولیدات و محموله‌ها اقدام کنند.

وی گفت: از آنجا که خرید مواد اولیه از بورس کالا به شیوه‌ای مطلوب انجام می‌شود، این رویه به معنای آن است که واحد‌های واقعی با شفافیت مالی، فضای بیشتری برای ایفای نقش پیدا کرده و این امر اشتغالزایی مضاعفی را به همراه دارد.

رییس هیات مدیره انجمن پلیمر یکی از پیشنهادات به بورس کالا در حوزه صنایع تکمیلی پتروشیمی را تامین مالی واحد‌های تولیدی در این حوزه عنوان کرد و گفت: تامین مالی یکی از ارکان مطرح در بورس‌های کالایی مطرح جهان است و در ایران نیز این ابزار‌ها باید بیش از گذشته برجسته شود.

وی با اشاره به شعار سال در حمایت از تولید و اشتغال گفت: شعار سال که تاکید جدی بر تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین دارد از مسیر صنایع تکمیلی و زنجیره ارزش عبور می‌کند. از این رو در حوزه اقتصاد دانش بنیان، استفاده از شیوه‌های نوین معاملاتی به منظور کاهش ریسک، افت هزینه‌ها و افزایش رقابت پذیری بنگاه‌ها در کنار تامین مالی می‌تواند روح حاکم بر ادبیات تعیین شعار سال را پوشش دهد.

ترکمان در انتهای مطالب خود گفت: عمیق‌تر شدن همبستگی‌ها و همکاری‌ها میان صنایع و سیاست گذاران می‌تواند نقاط مثبتی را در پیش رو داشته باشد.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده